Bu Yapacağım Hırsızlık Sayılır Mı?

ismail1697
ismail1697

707 Puan

Sokağımda 15 taneye yakın beslediğim kedim var. Ve artık onlara hiçbir şekilde mama, yemek, tavuk kemiği ve derisi ile yemek artığı falan bulamıyorum. Şimdi bana hırsız demeyin, oradaki kedilerin hakkına giriyorsun da demeyin. Şimdi şöyle anlatayım: Bizim şehir merkezine yakın bir yerde, Camii avlusunda bir apartmandakiler sokak kedilerine bakıyorlar. Yani orada 20 kadar kedi ve caddeden geçen başka hayvanlarda kaplardan yemek yiyorlar, su içiyorlar. Ve ne zaman oradan geçsem oradaki 5 kap sürekli tıka basa dolu. Yani en az 1 kilo gibi bir kap öyle düşünün. Ben kendi kedilerim için oradan bir kap alıp poşete döksem, bu hırsızlık ya da suç olur mu? Bakın kendim için değil, ticari kar için değil, sadece o mamayı kedilerime götüreceğim... Ki o apartmandakiler mamaları sürekli yeniliyorlar, gün içinde birkaç kez geçtim ve gördüm. Tabi şimdiye kadar hiç almadım. Yani sonuçta 15 farklı kedi daha doyacak böyle düşünün. Tabi orada 4 kap dolu kalacak, oradaki kedilerde onları yerler, ki biterse zaten o apartmandakiler o kapları doldururlar. Bunu biliyorum. Çünkü ben şehre ne zaman gitsem ve o caddeden geçsem görüyorum ki yıllardır bu düzen öyle. Ve kaç kere geçtim, onlarca kedi var, bazıları avluda yatıyor, bazıları yemek yiyor. Yani amacım kötü değil, oradaki canların rızkını almak değil. Ama işte ilk defa bugün aklıma geldi bu. Ne dersiniz bunu yapayım mı?

10 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

@serares27:
Bu kullanıcı daha önce de defalarca burada soru açtı, kilosu 3-5 lira olan kasap artıklarına bile imkanının yetmediğini anlattı, yardım istedi, fikir istedi. Kilosu 3-5 lira olan artıklara bile bütçesi yetmeyen birine kuru mama almasını söylemek pek yapıcı bir tavsiye değil gibi. Fikirlerinizi daha nazik bir dille paylaşmanızı ve yapıcı tavsiyelerde bulunmanızı rica ediyorum.


@ismail1697:
Bahsettiğiniz apartmandaki kişilerle konuşmayı denediniz mi daha önce? Şahsen biz annemle mahalledeki yüze yakın kediyi besliyoruz, pek çok sokağa mama bırakıyoruz. Mamalarımızın bir kısmı şüpheli şekilde eksilirse hiç hoşnut olmayız kesinlikle. İlk düşündüğümüz şey "biri mamalarımızı çöpe atmış" olur. Alan kişiye kızarız. Fakat biri bizden mama isteyince seve seve veriyoruz. En azından birinin iyi niyetle istediğinize mamaların boşa gitmeyeceğini bilmiş oluyoruz. O yüzden mamayı çalmanızdansa apartmandaki kişilerden rica etmeniz daha iyi bir davranış olacaktır.

simbakedi
simbakedi

136172

hayır bence yapmayın. ben de zar zor harçlıklarımdan mama alıp kedilere veriyorum ve tıpkı dediğiniz gibi birisi alıyor. bu durum beni rahatsız ediyor çünkü ben zar zor paramı biriktirip alıyorum ama başkası mamayı alıyor. tabi ki mamayı alan kişi de başka kedilere vermek için alıyor, niyet kötü değil. ancak bu durumu bana bildirse ben mamamın birazını ona veririm zaten. sorun mamayı alması değil, izinsiz alması ve benim mama koyduğumu biliyor. yaptığınız hırsızlıksa emek hırsızlığıdır bence. mama verenlere bir şekilde ulaşmaya çalışın. bu denli besleyenleri yüksek ihtimalle esnaf tanır, mama koyanlar da mama verir diye düşünüyorum.

ismail1697
ismail1697

707

Tamam arkadaşlar tüm yorumlarınızı okudum ve oradaki mamaları almama kararını verdim. Rızkı veren elbet Allah'tır. Her ne kadar niyetim kötü olmasa da, belki suç bile olmasa da, bu etik bir davranış değildi. Allah herkesin maddi durumunu iyi eylesin ve ekonomiyi düzeltsin inşallah. Mamalardaki vergiler vs. kalksın, herkes rahatça bol bol alabilsin... Ve sokaklarda falan tek bir aç can kalmasın...


Ve sizlere de yorumlarınız ve iyi yaklaşımınız, beni suçlamadığınız ve kötülemediğiniz için de teşekkürler.

serares27
serares27

649

Sen oradaki canların rızkını almak değil deyince vicdanını rahatlatıyor musun? Evet yaptığın büyük bir hırsızlık uygun fiyatlara enjoy bestpet gibi mamalar alabilirsiniz başkasının koyduğu mamayı çalmayın.

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Mamaları koyan insanlara durumunuzu anlatıp rica edin eminim vereceklerdir.

Emirckr
Emirckr

11040

Habersizce almak yerine,beslemeyi gerçekleştiren kişilerle konuşun.
Kedilerinizin olduğunu,bütçenizin yetmediğini,yeterince besleyemediğinizi belirtin.
Yani kimse size bu durumda hayır alamazsınız demez,aksine yardım ederler,gerekirse mama teminatı da gerçekleştirirler.
Şöyle ki habersizce aldığınızda her besleyenin zoruna gider bu durum hani siz belki iyi niyetli alıyorsunuz ama besleyen kişi bunu uzaktan nasıl anlayacak..
O yüzden daha sonraları da problem yaşamamak adına besleyen kişilerle bir konuşun,durumu anlatın derim.

Cennet29
Cennet29

123836

Böyle bir şey yapmayın bence çünkü bu hiç doğru bir hareket değil. Kimse o mamaları oraya bedava alıp koymuyor.

Casperbeyy
Casperbeyy

3833

İkamet ettiğiniz ilin tarım müdürlüğünü arayarak mama talep edebilirsiniz,yasa gereği gönüllülere yardım etmek zorundalar.Şansınızı bir deneyin

aslihan_e
aslihan_e

128157

Kedilere bakamıyorsanız onları götürüp o mamaların olduğu yere bırakın. Sonuçta bir evin bahçesinde bakmıyorlar, camii avlusunda bakıyorlarmış.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Sokak kedilerim için balkonda kova icerisinde mama var.
Sizin durumunuzda olan birisi içerisinden gelip alsa, bozulurdum.Çünkü onlar için mamayı ben de kolay temin edemiyorum ve haber verse kisi seve seve paylaşırım ama habersiz yaparsa bozulurdum.
Kişileri bekleyip onlarla konuşarak, yardım talep ederseniz, paylasicaklarini düşünüyorum.
Rızkı veren Allah'tır elbette ama gökten zembille indirmez insanları kullanır.Belki de oradaki kişilerin sizinle paylaşmanın dışında , gönüllü olduğunuz için size el vermeleri bile mümkündür.Belki size mama hediye ederler ya da kediler için uygun bir çözüm bulurlar.Olamaz mı?
Bir de mama kumbarasi gibi şeyler oluyor.Belki öyle bir yerden mama yardımı alabilirsiniz.
İlahi kader gayrete aşıktır.
Güzel haberleri de paylaşırsınız umarım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 351 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR