Kedim Niye Böyle Davranıyor

kedimedisever
kedimedisever

14455 Puan

Kedimi bildim bileli sürekli olarak yanında bizi istiyor. Mama yiyeceği zaman onunla beraber mama kabının başına gidelim onu bekleyelim istiyor bir yandan da onu sevelim istiyor. Tuvalete gidecek bizi çağırıyor. Başında beklettiriyor. Evin içinde gezinirken bile beraber gezelim istiyor. Stres yapacağı korktuğu vs hiçbir şey yok. Bizi kedi gibi görüyor ve kediler ne yaparsa onu yapalım istiyor. Yanına arkadaş alamıyorum çünkü kedim tam olarak kısırlaşamıyor bir özür gibi yani. Teşhisin biri alındı ama diğeri yok çok küçük olduğu için bulunamıyor ve bu da kedi görünce onu rahat bırakmıyor. Yani başka kedi de almam imkansız. Niye böyle yapıyor

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128190

Siz o şekilde alıştırmışsınız büyük ihtimalle. Mesela kediye sürekli elle yedirirseniz o kedi büyüyünce kendi kendine yemek istemeyebilir hep ağzına uzatın ister ya da yemeden önce sürekli başını okşarsınız her yemekten önce sevilmek ister yoksa yemez. Tuvalette başında bekletmeyi ilk kez duydum. Acaba yavruyken başında mı bekliyordunuz onu nerden çıkardı ki ilginç. Belki de size asıl demek istediği beni dışarı çıkar tuvaletim geldidir. O yüzden gösteriyordur. Bizim kediler çıkmak isterlerse tuvaletim geldi diye gösterirler, gelip kazar gibi yaparlar. Bak çıkar yoksa eve yapmak zorundayım gibi bir şey diyorlar. Bir ihtimal belki o da öyledir. Bizim de dede kedimiz önüne mama koyup gidince peşimizden geliyor kendi başına yemiyor ya da sofrada bizimle yemek istiyor, aynı şeyi önüne koy yemez bizimle sofrada yemek ister. Yemeğini koyunca önce sev diyor. Bu kedilerde olağan bir şey, biraz alışkanlık biraz ilgi sevme. Evin içinde nasıl birlikte gezmek istiyor? Onu nerden anlıyorsunuz? Acaba bana güzel bir şeyler ver demek için sizi çağırıyor olabilir mi ya da evin içinde miyavlayarak geziyorsa eş istediği için olabilir. Zaten kediler en fazla 2 yaşına kadar birbirleriyle arkadaş gibi oluyorlar. Yetişkinlikten sonra en fazla birlikte uyurlar. Oyun oynasalar birbirlerine zarar vermeye başlıyorlar o yüzden oynayamıyorlar.

Emirckr
Emirckr

11040

Bizim hamileyken sokaktan sahiplendiğimiz kedimiz de öyle ama bu kadar aşırı değil yine de..
Sizinki baya üst seviyeymiş.
Bizimki de tek durmayı sevmiyor,ev içinde hangi odaya gidersem gideyim sürekli peşimde geliyor.
Şayet uyuyorsa bile odadan çıktığımı anlayıp kalkıp geliyor.
Bazen duşa girdiğimde veya evden çıktığımda bile arkamdan bağırıyordu.
Galiba alıştırınca öyle gidiyor.
Şu an artık bir yavrusu var,onunla biraz oyalanıyor neyseki :)
Fakat sizin yanına arkadaş alma imkanınızın da olmaması büyük terslik olmuş.
Net bir çözüm fikrim yok,sürekli böyle de gidebilir durum..

ggonulk
ggonulk

63

peluş bir oyuncak alabilirsiniz özellikle penguen nedense cok sevıyorlar ve artık sürekli agzında onu taşıyıp onunla oynuyorlar bı deneyebilirsiniz belki sizin bebiştede işe yarar :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 230 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR