Kedimin Sürekli Oyun İsteği

Kedim 3,5 aylık tekir. Çok oyuncu.hayatınızda göreceğiniz en hiperaktif kedi. İşten eve gelince beni rahat bırakmıyor. 1-1,5 saat onla oyun oynuyorum her gün ama yetmiyor. Artık kendi oynasın diyorum. Bu sefer geliyor yanıma elimi ayağımı ısırıyor. 2 gündür hastaydım halim yoktu. Oynayamadım. Enerjisini atamadı bugün 2 saat oynadık nerdeyse hala enerjik yok doymuyor. Oyuncaklarından da sıkıldı artık. Her ay yeni oyuncak alıyorum çok çabuk sıkılıyor. Ev oyuncak dolu oynayan yok anlayacağınız. Şu 3 katlı arasında top olan oyuncak var ya ondan aldım ilk gün oynadı sonra yüzüne bakmadı. Oltası var artık oynamıyor. Topla oynuyo biraz sonra sıkılıyor. Bu kadar sıkılması normal mi napmak lazım.

8 CEVAP

aynen benimkide hiç durmadan saklambaç ve kovalamaca oynayabilir yada ben top atcam oda koşturup yakalacak. farklı oyuncak denedim kartondan kartonu parçaladı. ipten oyuncak yaptım 1 2 oynadı sıkıldı. çabuk sıkılıyor. oyuncak değilde benimle interaktife şekilde oynamak istiyor. 2 saat oynuyorum daha çok istiyor. ısırıyor sonra gelip oynamadığımda.

MarsMaya
MarsMaya

3850

çok hiperaktif olduğu dönemlerde biz attığımız şeyi getirmeyi öğrettik. Onu oynarken sıkıldığında da iki kişi biraz mesafe bırakarak oturuyoruz onun yakalamaya çalışacağı bir yükseklikten top veya sevdiği bir oyuncağı atıp tutuyoruz. O sabahlara kadar oynama süresini kısaltmaya çalışıyoruz yani en çok oyalayan da bir bu bir de oltası.

Deniz1741
Deniz1741

10927

3.5 aylık yavru çok normal en hareketli zamanları. Muhtemelen yaşına kadar böyle devam eder. Sonrasında özellikle kısırlaştırmanın da etkisiyle sakinleşiyor. Bol bol oynayacak sizinle. Benim ki hiçbir oyuncağın yüzüne bakmaz bir buruşturulmuş kağıt peşine koşar mesela.

sultansbutler
sultansbutler

12552

işte bu yüzden ya yavru alırken 2 tane alınmalı ya da yetişkin bir kedi sahiplenilmeli. uğraşmak zorundasınız bunu geçirebilecek hiçbir şey yok. maddi gücünüz el veriyorsa 2. kediyi kesinlikle düşünün derim.

çok çabuk sıkılyor oyuncaklardan. genelde benle oynamak istiyor. tek başına oynamıyor. 5 te eve geliyorum.gece 12ye kadar oynamak istiyor. hiç durmuyor.
2.kedi alamam maalesef. :(

lilypoaca
lilypoaca

941

Benim 2 yaşında kısır kedim çok hareketsiz oyuncaklarından çabuk sıkılıyor, en sevdiği şey kovalanmak ve saklambaç ben de onu oyalayacaklar yeni şeyler bulmaya çalışıyorum biraz hareket etmesi için

Ichata
Ichata

139

Bizim tekirimiz de ufakken aşırı enerjikti. Oyuncak yetiştiremiyorduk. Ödül mamasıyla attığımız şeyleri geri getirmesini öğrettik, bir tane uzun sopaya sevdiği oyuncaklar takarak yorgun olduğumuzda koltuktan oturarak koşturduk. Koşturduğu rotaya raf takarak parkur alanı yarattık. Evdeki şeyleri kullanarak daha tasarruflu olabilirsiniz, şişe kapakları ya da kağıt toplarına bazen aldığımız oyuncaklardan daha fazla ilgi gösteriyorlar. Sadece parçalayıp yememeleri için gözetiminizde değilken kaldırmanızı öneririm. Tam oyun yaşında o yüzden biraz daha idare etmeniz gerekecek :)

oltasına bakmıyor artık sıkıldı. :) ama oyuncak atıp tutma bi deneyeyim. şişe kapağı, kağıdı buruşturup atma hepsi denendi. max 10 dk oynuyor. çabuk sıkılıyor her şeyden. maymun iştahlı benimki :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 245 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR