Kedim Beni Hiç Sevmiyor

Kedim kucağıma gelmiyor, kendisine dokunmayı bırak kendisine doğru geldiğimde bile kaçıyor. Sabahları beni oyun oynamak için miyavlayarak uyandırıyor ama kesinlikle sevdirmiyor. Aşırı da tedirgin oluyor benden ne yapmalıyım

11 CEVAP

Realbadvroken
Realbadvroken

3539

Eğer yeni sahiplenmişseniz gayet normal bı durum geçmişinde travmaları olan bı kedi sahiplenmistik baya bı süre hep koltuk altlarında masa altlarinda saklandı her gördüğünde bizi kaçtı daha sonra aradan baya bı süre geçtikten sonra ablama sadece alışıp ondan kaçmamaya onunla uyumaya kendini ona sevdirmeye başladı mamasını o verdiği için büyük ihtimalle onu lider olarak algıladı bı sene ben kediyle aynı evde bulundum bana asla kendini sevdirmedi asla oyun oynamadi fazla vakit geçirmediğim için büyük ihtimalle siz onu bunaltmayin daha sakin ve sevecen davranın mamasını siz hazırlayıp verin güvenini böylece kazanmış olursunuz zamanla illaki alışır bazı kediler gelen misafirin bile kucağında uyurken bazı kediler sahiplerinden belirli bi süre korkup kaçabiliyor geçici bı durum olduğunu ve zamanla size güvenip tedirgin olmuycağıni düşünüyorum.

aslihan_e
aslihan_e

127960

Her kedi kendini sevdirmek istemez, bazı kediler sevilmekten pek hoşlanmazlar. Zorla kucağınıza almaya çalışmayın. Bazı kediler kucaklanmayı hiç sevmez.

Emirckr
Emirckr

11040

Ancak tabiki yine de her kedinin karakteri farklı,
Kimileri aşırı sıcakkanlı kimileri biraz daha soğukkanlı,kendi nasıl isterse(moduna göre)öyle hareket edebiliyor.
Birlikte yaşayarak zaten kedinizin karakterini kısa zamanda çözersiniz ancak her halükarda müthiş canlılar :)

aslihan_e
aslihan_e

127960

Beslerken sadece el ile beslemeye çalışın, bu onu size yakınlaştırır.

Emirckr
Emirckr

11040

Bizimde bizzat evde doğum yapan kedimizin yavrusu en başlarda öyleydi,
Galiba ilk haftalar insan elinin pek deymemesinden kaynaklı olduğunu zannediyorum,doğduğundan beri insanlarla büyüyen yavru,daha çabuk adapte oluyor.
Fakat biz anne rahatsız olmasın diye hep uzaktan sevdik genellikle dokunmadık.
Yürümeye ufak ufak başladıkları zamanlar kaçmasalar da tıslıyordular elimizi gördüklerinde.
1-1.5 aylık dönemde de pek sokulmadılar hani yine de seviyorduk ama kucakta uzun süre durmayıp miyavlıyordular bizi ayakta gördüklerinde falan bazen kaçıyordular.
Diğerlerini sahiplendirdik son yavru bizimle ve yaklaşık 3 aylık oldu,artık tamamen alıştı diyebilirim :)
Kucağımıza dahi kendi isteğiyle geliyor,kendini sevdiriyor.
Fakat eve tanımadığı biri geldiğinde direkt kaçıp saklanıyor..😅
Yani burda alıştırmak için en iyi yöntem aslında kokunuza ve sizi görmeye alışması.
Mesela yemek yerken siz besleyebilirsiniz,ben ilk zamanlar yaş mamayı vs.kaşıkla yediriyordum tabaktan ağzına alırken zorlanıyordu,
Kuru mamayı da alışması için ilk başta elimden yedirmiştim,
Ayrıca bol bol oyunlar oynatın böylece size zamanla iyice alışır.
Yavrular bazen oyun amaçlı da kaçabiliyor o yüzden tam anlamıyla sevdirmesi için biraz olgunlaşması da gerek sanırım..😄

Emirckr
Emirckr

11040

Üstteki yorumlarda da dedikleri gibi mamayı sizin vermeniz çok büyük etken.
Eğer çekingen bir karaktere sahipse bile mamasını siz verdiğiniz,beslediğiniz için size karşı ayrı bir bağı oluşur.
Lider konumunda tutabilir.

simbakedi
simbakedi

136159

benimki de anca yas mama ya da mama istediginde sevdirir, bazen sabah uyaninca. sevdirir dedigim de 20 saniyeyi asmiyor :) sevmediginden degil ama fiziksel temasi sevmiyordur kediniz. sizin de ona oyle davranmaniz gerekiyor. biz de simbayi oyle kabul ettik. bazen cok uzuluyorum ama evlat iste napican hayirsiz :D


bazi tavsiyelerim olabilir ama. simba biraz travmatik bir kediydi biz aldigimizda. sevdirmez, en ufak sesten korkar (hala korkak bir kedi mesela 2 yasinda artik), biz yanina oturunca kalkar gider vs. ama biz onu oyun oynayarak, yas mamalarla kendimize alistirdik. el temasini sevmese de kucukken onu kucagimiza alinca hep kacardi, kacmasin diye camdan disariyi izletirdik cunku disariyi izlemeye bayiliyor. boyle boyle derken kucaga da alisti (oturdugumuz anda kaciyor ama ayaktayken bir muddet de olsa kucagimizda tutabiliyoruz). kucagimiza alistikca opmeye basladik, biz optukce o karsilik verdi. bu sekilde opulmeur de alisti. artik bir yerde otururken onu sevdigimizdr rahatsiz bile olsa optugumuzde hosuna gidiyor. en azindan siz de boyle yapip alistirabilirsiniz.

Ichata
Ichata

139

Kedinizle interaksiyona girmeden önce onun size yaklaşmasını bekleyin. Her kedinin istediği sevgi türü farklıdır, neyi sevdiğini öğrenmeye çalışın. Kimisi kafasının üstünün sevilmesini sever kimisi sırtının. Sizinle oyun oynamak istemesi güzel bir işaret. Bazı kediler kucak kedisi değildir ancak onu kovalamak yerine size yaklaşmasını beklerseniz ve korkutacak hareketler yapmazsanız size karşı daha sıcak davranır. Biraz zaman verin.

Ichata
Ichata

139

Kedinizle interaksiyona girmeden önce onun size yaklaşmasını bekleyin. Her kedinin istediği sevgi türü farklıdır, neyi sevdiğini öğrenmeye çalışın. Kimisi kafasının üstünün sevilmesini sever kimisi sırtının. Sizinle oyun oynamak istemesi güzel bir işaret. Bazı kediler kucak kedisi değildir ancak onu kovalamak yerine size yaklaşmasını beklerseniz ve korkutacak hareketler yapmazsanız size karşı daha sıcak davranır. Biraz zaman verin.

Insulin
Insulin

420

Kedilerin çoğu yaş mamaya bayılır. Yaş mamayı parmağınıza sürün ve parmağınızdan yemesini sağlayın. Sizinle tensel temas olduğunda ısınmaya başlayacaktır. Kucağınıza gelmesini ve sevdirmesini anlık olarak sağlasanız bile hemen ardından ödüllendirin. Ödül olarak vitamin maltlarını kullanabilirsiniz. Zamanla da size kendini sevdirdiğinde ödüllendirileceğine şartlanacaktır.

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Kedim petshopa satılmak üzere olan bir kediydi asıl amacım onu o esaretten kurtarmaktı. Kedim geldiği günden bu yana tedirgin bir kedi. Geldiğinde 50 günlüktü.7 aylık kısırlaştırma ameliyatı oldu. Her konuda en iyisini yapmaya çalıştık, sorumluluklarını paylaştık. Akşam eşim ilgileniyor sabah ben. Taraması tırnak kesimi diş fırçalaması bende. Bu ara onu çok darlamamak için biraz seyrek yapıyorum bu işlemleri. Sabah 6.30 da şaşmaz uyandırır oyun için. Evimizde ona bir oyun alanı yarattık 1 yıldır o alanda oynatiyoruz. Maximum seviye de ilgileniyoruz. Ama kucağıma alıp sevme konusunda biraz zorladığım zamanlar oluyor . Dişlerimi sıkarak uzaktan sevmeye çalışıyorum şuan. Yakın zamanda 1 hafta kadar evde yoktum gittiğim yerde de ev kedisi vardı ve hemen hemen hergun onunla da ilgilendim geldiğimde bana uzak davrandı. Belki onunda etkisi de vardır ama artık ne kadar zor olsa da kucağıma almayacağım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 592 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR