Kedim Kızgınlık Döneminde Ne Yapmalıyım?

Kirazcicegi
Kirazcicegi

219 Puan

Kedim erkek ergenliğe giriyor ve kızgınlık dönemi başladı sanırım. Evde çok hırçın ben huyunu biliyorum ona göre davranıyorum ama ailem çok kızdırıyor kedimi. Şu an kısırlaştırmak için yeterli bütçem yok aileme söylesem kedimi başkasına vermeye dünden razı. Böyle bir şey istemiyorum bu yüzden bahsedemiyorum. Bahçemde beslediğim kediler var çiftleştirmek istedim ama saldırmalarından da korktum onu da yapamadım. Ne yapacağımı bilemiyorum yardımcı olabilecek var mı?

8 CEVAP

Realbadvroken
Realbadvroken

3611

Çiftleştirmeyi kesinlikle desteklemiyorum bence çiftleştirme. Kızgınlık dönemi benim bildiğim 2 hafta sürüyor idare etmeye çalış

Kirazcicegi
Kirazcicegi

219

Sadece 2 hafta sürse keşke sanırım bu süre değişebiliyormuş 1 yıla kadar

simbakedi
simbakedi

136198

ciftlestirirseniz kizginligi gitmeyecek ve sokakta sefalet icinde yasayacak yavrular dogacak, ayrica kediniz yuksek ihtimal hastalik kapar ve kacar. boyle bir seyi aklinizdan cikarin oncelikle hem kediniz icin hem sokaktaki kediler icin.


kediniz hircin olsa da oyun oynuyordur diye dusunuyorum. kedinize bu donemde sıklıkla oyun oynatmalisiniz. enerjisini bu sekilde atarsa kizginliga vakti kalmaz. ayrica yas mama almanizi da oneririm. yas mama almazsaniz bile 5 liralik tavuk gogsu alin kasaptan, onu haslayip suyuyla verin kedinize azar azar. hem sagligina faydali hem de bu tarz seyleri cok sevdikleri icin biraz mayisiyorlar, uyur kalan gunde.


su an kisirlastirma parasini bir anda verecek butceniz yoksa da baska veterinerlerle konusun derim. bazilari taksitle de yapiyor bu olayi. hayvan hastaneleri cok uygun fiyata yapiyor kisirlastirma islerini de. erkek kedi bir de daha uygun oluyor o yuzden belki bulabilirsiniz uygun yer. yukarda soylediklerim kisa vadeli cozumler. bir yolunu bulup acil kisirlastirmanizi oneririm cunku aileniz bu duruma fazla katlanmak istemeyebilir. ayrica kesinlikle yapacak diye bir sey yok ama koku birakirsa da cok zor durumda kalirsiniz.

Kirazcicegi
Kirazcicegi

219

Çiftleştirme konusunda beni uyardığınız için çok teşekkür ederim


Dediğiniz gibi gün içinde daha fazla oyun oynamaya zaman ayırmaya başladım kısa süreli etkisi oluyor evet


Veterinerlerin taksit gibi bir şey yapabildiklerini bilmiyordum bu konuyu da soracağım eğer oluyorsa kısırlaştırabilirim

esmaaa1
esmaaa1

2274

Benim kedimin 5 6 gün sürerdi. Yaptığınız gibi oyun oynamak dikkatini dağıtır elbette ama kesin çözüm olarak kısırlaştırmak daha mantıklı veterinerler de taksit yapar diye düşünüyorum. Mümkün olduğunca indirim de yapmaya çalışabilirsiniz.

Emirckr
Emirckr

11040

Bencede kesinlikle çiftleştirmeyin,
Hani herkes dişileri kısırlaştırma hususunda daha ön planda tutar doğal olarak gebelik,doğum,yavru bakımı gibi zor süreçler yaşıyorlar fakat erkeklerin de aşağı kalır yanı yok gerçekten.
Kısır olmayan erkekler fazlasıyla yıpranıyor hele sokağa salıp çiftleştirmeyi denerseniz kavgalara karışacak,yeri gelecek yüzü çizilecek,yeri gelecek tırmıklar yüzünden tüyleri dökülecek,iştahı kapanacağı için zayıflayacak,fazlasıyla sıkıntılı bir dönem..
Birde o çiftleşmeyi bir kez tattıktan sonra sürekli isteyecek,fırsat bulup evden bile kaçabilir.
Bu yüzden eğer bütçem yok diyorsanız oyalamaya çalışın,oyunlar oynatın,onu biraz yorun :)
Sevdiği yaş mamalardan alın böylece kafasını dağıtır biraz.
Fakat elbette tek çözüm kısırlaştırmak..
Yukarıda da dedikleri gibi bazı veterinerler taksitli bir şekilde bunu yapabiliyorlar,tek tek danışıp karar verebilirsiniz.


Ayrıca evde kısır olmayan erkek kedi bakmak ciddi anlamda zor.
Sizinki henüz öğrenmemiş olabilir ama ileriki kızgınlık dönemlerinde koku bırakma davranışı da geliştirecek.
Bu kokuyla,dişilere haber veriyorlar bir nevi.
Fakat çok ağır ve silseniz dahi zor çıkan bir koku.
Ailenize bunları anlatın belki kısırlaştırma hususunda destek çıkarlar.

Casperbeyy
Casperbeyy

3833

Hayvan hastaneleri daha uygun fiyata yapıyor , eğer eve çişini yaparsa aileniz daha çok sıkıntı yapacaktır.Umarım bir çözüm bulabilirsiniz:)

Cennet29
Cennet29

123871

Veterinerler taksit yapıyor araştırıp vicdanlı birini bulabilirsin. Tek çözüm kısırlaştırmak

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 211 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR