Kanlı İshal

Berrinnn
Berrinnn

245 Puan

Kedim geçen gün kustu götürdüm kanlı ishali de vardı doktor gençlik hastalığından şüphelendiği para olmadığı için testini yaptıramadım şimdi ishali devam ediyor halsizlik biraz var iştahı da biraz var Kusması yok Viral enfeksiyon mu kesin emin yoksa paraziti var ondan kaynaklı olabilir mi

9 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128247

Dışkısında solucan gibi şeyler varsa zaten parazitten oluyordur yüksek ihtimalle. Çok fazla kan olmadığı sürece çok hafif kanlı gibi gelebilir. Gençlik hastalığının en belirgin semptomu kusma, kusma devam etmiyorsa korkmayın. Parazit de kusma yapar ama parazitleri atıp ilacın etkisi geçtikten sonra kusma devam etmez. Parazit için ilaç kullandıysanız 21 gün sonra yumurtadan çıkanlar için tekrar kullanmanız gerekli. Onun dışında ishali tamamen geçirecek bir şeyler vermeyin, enfeksiyon varsa ishal kesilmemelidir mikrobu ishalle attıkları için. Sadece probiyotik, vitamin gibi takviyeler verebilirsiniz. Tavuk göğsü haşlayıp suyuna lapa pirinç pişirin. Ondan yedirmeye çalışın. İçine biraz havuç da rendelenilebilir. Yarım litre suya yarım çorba kaşığı şeker yarım çay kaşığı tuz atıp karıştırın su olarak sadece onu verin. Bu, vücudunun elektrolit dengesini kazanmasını sağlar. Vitamin olarak eczaneden polivit bebek şurubu alabilirsiniz 25 lira gibi bir fiyatı var. Ondan bir iki ml içirebilirsiniz. Kulaklarını kontrol edin, çok sıcaksa ateşi olabilir ya da çok soğuksa kansızlık oluşmuş olabilir, bunlar biraz daha tehlikeli belirtiler. Büyük marketlerde keçi sütü kefiri satılıyor, probiyotik olarak ondan şırınga ile içirebilirsiniz kendisi içmezse.

Suraemir
Suraemir

16332

Benimde kedilerim parazit hapından sonra ishal keyifleri yerinde fakat 2 hafta olacak ishalleri sürüyor parazit mi var ondan mı tekrardan hap mı yutturmak gerekli?

Berrinnn
Berrinnn

245

İyileşti çok şükür teşekkürler 🙏😊

Kirazcicegi
Kirazcicegi

219

Parazitte ishalin kanlı olduğunu düşünmüyorum dışkısı mı kırmızıydı direkt kan mı geldi

Berrinnn
Berrinnn

245

Dışkısı içinde solucan gibi şeyler de vardı

Berrinnn
Berrinnn

245

Yeşil ishali var bir de

Ichata
Ichata

139

Veteriner tetkiklerinden geçmeden bir şey söylemek mümkün değil, aşıları tam değilse bir sürü şeyden kaynaklı olabilir. Aynı anda parazit ve hastalık yaşıyor olabilir. Belki çok basit bir şeydir, antibiyotikle geçer. Maalesef bilemezsiniz.

aslihan_e
aslihan_e

128247

@Suraemir Siz yutturmayın, ishallerini arttırır, ishalken verince altlarına bile kaçırabiliyorlar çok artıyor, ancak bir ay dolunca verin mutlaka, normalde 21 gün sonra verilir ama sizinkiler ishali sürdüğü için bir ay dolunca verin, 40-45 güne kadar süresi var sonrasında yumurtadan çıkan parazitler erişkin olup yumurta yapıyor.

Cennet29
Cennet29

123871

Benim sokaktaki kedilerimin ishalinde kurtcuk beyaz şeyler vardı ve kan vardı. İç parazitlerilerini düzenli yapmaya başladım ve tamamen kesildi düzeldi 2 ayda bir yapıyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 239 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR