Dişi Kedimin Yeni Kedi Yüzünden Erkek Kedimle Arası Bozuldu?

Faye
Faye

209 Puan

Hanemize yeni bir yavru kedi geldi ziyaret için ve 1 ay kadar kalacak ve benim biri dişi biri erkek iki kedim var. Kedilerim normalde çok iyi anlaşırlar birbirlerini yalarlar kafa kafaya uyurlar ama 3 aylık kedi geldiğinden beri dişi kedim hem ona tıslıyor hem de erkek kedime. Erkek kedim yavru kediyle hemen anlaştı hiç tıslamadı ve kabul etti onu, o yüzden dişi kedim ona da yaklaşmıyor. Yavru kediyi sadece 1 gün odasında tutabildik ilk gün sonra kesinlikle çıkmak isteyip miyavladığı için çıkarmak durumunda kaldık 5 gün oldu ve dişi kedim yavruya odanın karşısından tıslayıp duruyo ve erkek kedim yanına yaklaştığında da pati atıyo ama hala bana çok sevdiriyor. Ne yapmalıyım?

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128247

Neden ziyaret için geldi? Yeni kedi her zaman risklidir. Evdekilerin de arasını bozabilir. Geçende biri sahibine bile saldırmıştı. Mecburiyet yoksa, sahibi varsa yavruyu tutmayın bence. Kedilerin arası bozulursa düzeltmek çok zor olabiliyor. Kediniz tehlike alarmı vermiş içgüdüsel olarak. O yüzden erkek kedinizi bile tehdit olarak görüyor.

Faye
Faye

209

Yavru kedi ablamın kedisi, başka bakacak kişi olmadığı için bizde kalırken onu da getirdi. Dişi kedimle erkeğin arası biraz garip aslında şuan mesela beraber yatıyolar düzeldi gibiler ama dişi kedim yavruyu görüp siniri bozulup ardından erkek kedimi görürse ona da vahşi davranıyo tıslıyo. Bugün biraz daha iyileşti gibi bazen uzaktan bakıp tıslamadan geçiyo ya da daha yakına gelirse tıslıyo, iyiye gider umarım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 163 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR