Bu Kedi Maması Sizce Güzel Mi

Lindaa1
Lindaa1

352 Puan

Kedisi olan bir yakınım bu mamadan kullanıyor sizce iyi bir mamamı.aranızda kullanan var mı


6 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Kesinlikle tavsiye etmem. Geçen gün yazdığım bir yorumu kopyala yapıştır yapıyorum:


Piyasada bulabileceğiniz en en en kötü mamalardan biri maalesef. Sokak kedilerine bile verilecek bir mama değil bence, ki zaten fiyatı da ucuz değil, o fiyata çok çok daha güzel mamalar bulunabilir. Özel bir sebebiniz yoksa elinizdeki paket bitince başka mamaya geçmenizi tavsiye ederim. İçeriğin her maddesi birbirinden kötü. Yavru kedi versiyonunun içeriği:


Tahıllar (%32 Tam Tahıl)


Et ve Hayvansal Türevler (%30, %14'ü Tavuk)


Sebze Proteini Ekstraktı


Yağlar


Bitkisel Kaynaklı Türevler


Sebzeler (%2 Kurutulmuş Hindiba Kökü, %0,07 Kurutulmuş Havu( %0,4 Havuca Eşdeğer), %0,07 Kurutulmuş Bezelye (%0,4 Bezelyeye Eşdeğer)


Bitkisel Kaynaklı Türevler


Mineraller


Mayalar (%0,3)


Doğal bileşenler


İlk bileşenin %32 tahıl olması zaten o mamayı yeterince kötü yapıyor (aynı markanın öbür çeşitlerinde %42'ye kadar çıkıyor.).
İkinci bileşen et ve hayvansal türevler. Bu çok belirsiz bir ifade ve hoş değil ama neyse, ilk madde kadar kötü sayılmaz o yüzden görmezden gelelim.
Üçüncü bileşen sebze proteini ekstraktı. Bu benim için kabul edilemez bir şey. Kedilerin ihtiyaç duyduğu bazı aminoasitler bitkisel proteinlerde bulunmaz, bu yüzden hayvansal proteinlere bağımlıdırlar. Bir mamaya katılan her bitki zaten bir miktar bitkisel protein verir ancak gidip sebzenin proteinini ayıklayıp mamaya koymak bana göre yalnızca etiketteki protein oranını şişirmek için yapılan bir şeydir. Ben böyle mamalardan kaçınıyorum kesinlikle.
Dördüncü bileşen yağlar. Ne yağı? Yine son derece belirsiz bir ifade. Ama birinci ve üçüncü bileşen kadar kötü olmadığı için bunu da görmezden geliyorum. Kabul edilebilir.
Beşinci madde bitkisel kaynaklı türevler. Mamanın zaten ilk bileşeni tahıldı. Yetmemiş bir de bitkisel kaynaklı türevler eklemişler (yine ikinci ve dördüncü bileşenlerdeki gibi bir belirsizlik de söz konusu ama onu görmezden geliyorum.). Kediler etçil hayvanlar ve bu kadar tahıllı, bu kadar bitkili mamaların onlara iyi geleceğini hiç düşünmüyorum.
Geri kalan maddeleri teker teker incelemeyeceğim ama genel olarak bileşenler listesinde büyük bir belirsizlik ve üstü kapalılık söz konusu. Son madde olan doğal bileşenler de ne mesela? Güzel kedi mamalarının içine eser miktarda kediye faydalı olacak kızılcık, keten tohumu, kinoa, yosun gibi şeyler konur. Cat Chow'un son maddesindeki doğal bileşenlerden kasıt bu tarz şeyler mi acaba? Öyleyse keşke açık açık yazsalardı. Öyle değilse de bunları içermemesi benim için bir eksidir.
Bir de analiz değerlerine bakalım:


Ham Protein %38


Ham Yağ %13


Ham Selüloz %2,5


Kül %8


Protein oranı iyi bir seviyede ancak paketin üstünde proteinlerin yalnızca %50'sinin hayvansal protein olduğu yazıyor yani mamadaki hayvansal protein oranı toplam %19. Bence bu oldukça düşük bir seviye.
Yağ oranı yavru kediler için oldukça düşük, güzel kedi mamalarında bu oran %18-22 arasında olur genelde. %13'lük oran yavru kedilerin gelişimini olumsuz etkileyebilir. (Başka çeşidi kullanıyorsanız bu söylediğim geçerli değildir ancak başka çeşitlerin de kendince sorunları var, bu çeşit üzerinden başladığım için buradan devam ediyorum.)


Uzun lafın kısası benim bu mamayı bir kediye vermem için bana bedava falan verilmesi lazım. O durumda bile benim için özel değeri olan kedilere vermem. Fiyatı da kilo başı 50 lira civarıymış bu sitede büyük paket alındığında. Daha ucuza bile çok daha güzel mamalar var. Hatta Cat Chow'dan daha kötüsünü yakın zamanda gördüğümü hatırlamıyorum, insanlar neden hala tercih ediyor bilmiyorum. Keşke satıştan kaldırılsa bile diyorum, kediler böyle kalitesiz şeyler yemek durumunda kalmasa...


Tabii bu mama bile kimi kediye iyi gelebilir. Sizin kediniz onlardan biriyse bir şey diyemem. Ayrıca ben bir profesyonel de değilim, sadece bu konuda çok şey okumuş araştırmış biriyim. Kaynaklarım yanlış olabilir. Bir profesyonele danışmayı ve kendi araştırmanızı da yapmanızı tavsiye ederim ^_^

dilanbulent
dilanbulent

17235

Fiyatını asla hak etmeyen bir mama, hiç önermiyorum. İçerik olarak bu fiyatı hak etmiyor.

Realbadvroken
Realbadvroken

3575

Bu fiyata Royal canin mamalarini almalisin bence her kedi bayılır fiyatını da hakediyor

ozanesk
ozanesk

1243

Kedi mamasından çok kuş, kemirgen yemine benziyor, tahıllara boğulmuş.

Cennet29
Cennet29

123844

Bu fiyata içeriği berbat ötesi bir mama. Mystic alabilirsiniz bunun yerine

Nrynrynry
Nrynrynry

1178

ben de mama arayışındayım, içeriğinde mısır, pancar, pancar küspesi, nişasta gibi gıdaların olmamasına dikkat edin. ben brit care mamaya geçtim içeriği gayet güzel.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 237 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR