Kedi Anemisi Ve Düşük Bağışıklık

Duyguork
Duyguork

250 Puan

Merhaba. Kedim dişi, tekir, kısır ve yaklasık 3.5 kg civarında. Kedim 3-4 ay önce halsizdi, oyun oynamıyordu, az yemek yiyordu. Veterinerde kan tahlili yaptırdığımda hem bağışıklığı düşük hem eritrositleri düşük hem de anemisi olduğu ortaya çıktı. Hafif sarılık belirtisi vardı kan serumunda. Burnu ve diş etleri beyazlamıştı. Hemen tedaviye başlandı. Kan frotisi yapıldı kan paraziti için negatif çıktı. Fiv/felv hızlı testi negatif çıktı. İMHA hızlı testi negatif çıktı. Her ihtimale karşı hem kan paraziti için antibiyotik kullandı. Hem de anemisi ve sarılığı için kortizon destekli tedavisi yapıldı. Anemiden dolayı kumunu yiyordu arada. Kan değerleri bir ay süre içinde iyileşti eski haline döndü.
Bu hafta yine kumunu yediğini ve taş yaladığını gördüm. Yine mi anemi diye Veterinere gittim ve sadece nötrofil değerlerinin düştüğünü gördük. Mineral ve bağışıklık takviye verildi şuan kullanıyoruz.
Kedisinin başına böyle bir şey gelen var mı? Neden durduk yere bağışıklık düşer yada anemi olabilir? Daha farklı testler ne yapılabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Henüz Cevap Yazılmamış :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 161 Görüntüleme
  • 0 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR