Yavru Kedim Zayıf

golya
golya

277 Puan

Merhaba. 15 kasım doğumlu bir kedim var. Annesi 2 haftadır emzirmiyor, 1 aylık olduğundan beri kuru mama ve yaş mamayla besleniyor. Ağırlığı 600 gr civarlarında. İç-dış parazitleri yeni yapıldı. Kulağında mantar olduğu için krem kullanıyoruz ayrıca. Çok az yemek yiyor ve kusmuş sanırım. Bir şey olacak diye korkuyorum, nasıl kilo aldırırım?

8 CEVAP

goknur
goknur

18247

Benim kedimde 1.5 aylik 650 gramdi ilk onu sahiplendigimde simdi 8 aylik 3 kilo oldu kizginlikta zayifladi biraz ama 3.50 kiloydu normalde. Siz herseye alistirmaya calisin havuc patates haslayip verin karnibahar haslayin ispanak bal kabagi yumurta yogurt ben verdim bazilarini ama sevdiremedim hala daha ugrasiyorum dogal yollardan vitamin mineral almasi malt macun vs den cok cok cok daha saglikli.

imagine_dz
imagine_dz

776

ekmeği biraz ıslatıp verebilirsiniz yada sütün içine biraz su koyup içine ekmek atabilirsiniz haşlanmış patates de iş görür merak etmeyin bu dönem geçici ama eğer içiniz rahat edecekse veterinere danışmanızı öneririm

sevdiği bir yaş mama bulun ek gıda olarak ve hergün verin. yaş mamayı kuruya kıyasla daha iştahlı yiyorlar genelde.

goknur
goknur

18247

Yas mamayi bu donemde vermeyi uygun gormuyorum ben. Arkadasim verdi ve simdi ne yaptiysa kuru mama yemiyor kedisi hep yas mama ile besleniyor. Yas mamayla kuruyla tanistiktan 1 kac ay sonra tanistirmanizi oneririm ben.

EmineDemir
EmineDemir

4621

Kedi küçük olduğundan bence veterinere en kedi sütü tozu alın çok besleyici ben kendi kedinj onla besledim oldukça yararlı ve büyüttü

YasaYasa
YasaYasa

8946

Bazı kediler böyle olabilir bazıları zayıf bazıları pufidik olabilir bilinçsizce kilo aldırmayın veterinerlerde vitaminler var belki onlardan faydalanabilirsiniz acele etmeyin zamanla düzelir :))

ecetuqce
ecetuqce

973

Benim kedim 675 gramdı 45 günlükken şuan 5 ay da 2.9 3 kg civarı veteriner ya da internetten süt tözü alıp icirebilirsiniz yani sıra yoğurt ekmek ici tavuk suyu içine ekmek doğrayıp yumurta sarisi haslanmis ciger bu şekilde destek verebilirsin en kisa zamanda topladığını görebilirsiniz bulabilirseniz keçi sutu de alabilir dolandırıp ılık bi şekilde icirin

siiincaap
siiincaap

547

Belki iç parazit ona iyi gelmemiş olabilir kusma olması sıkıntı bir durum çünkü, panik yapmayın tabi ama veterinerinizle bir görüşün derim. Kusma ne zaman oldu acaba? Dış parazitten sonra mı?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4240 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR