Kedi Tırmaladı

Sutunannesi
Sutunannesi

15873 Puan

Arkadaşlar okulda baktığımız kedimiz bugün oyun oynarken istemeden beni tırmaladı. Bir şey olur mu kuduz aşısına gerek var mı. Ve evde kedim var yani tırmalandığım yerden kedime hastalık vs geçer mi

8 CEVAP

Klimt
Klimt

2166

Kuduz ihtimali çok düşük ama kediyi gözlemleyebilirsiniz içiniz rahat olacaksa :)

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Kediyi okulumuzda besliyoruz gerek bina içi gerek bahçe gözlemleyeceğim ama kuduzsa eğer ne gibi belirti gösterir

Klimt
Klimt

2166

Tavırları değişebilir: sakinse hırçınlaşabilir, hırçınsa sakinleşebilir vs. Ilerleyen evrelerde salya görülebilir, yutma güçlüğü çekmesi sebebiyle dolayısıyla su içemez. Hatta bu dönemde sudan korktuğu söylenir ama sudan kaçınmasının asıl sebebi kaslar işlevini yitirdiğinden su içememesidir. Bunun dışında aşı yaptırabilirsiniz. Bir aşı takvimi var, yanılmıyorsam temastan sonra 0, 3, 7, 14 ve 28. günlerde. Ama eğer hayvanı gözlemleyebiliyorsanız -ki öyle anladım- ilk 10 gün içerisinde herhangi bir belirti vermediğinde yani ölmediğinde kalan aşılara gerek duyulmuyor. Bir de 2 yıl içerisinde aşı yaptırdıysanız bağışıklığınız devam ediyordur.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Hayır sadece ortaokulda aşı olmuştuk okulda yani tetenoz aşısı. Hırçın bir kedi genel olarak yani su falan içiyor gayet iştahlı da aynı zamanda kilolu bayağı. Ama ben gereksizse eğer vücuduma gereksiz aşı almak istemiyorum. 10 gün içinde ölmezse ya da Allah korusun ölürse ben aşı olmaya gittiğimde faydalı olur mu bu aşı. Ve her şeyden önce eğer ben kuduz olursam kediden dolayı bu benim evdeki kedime bulaşır mı en çok bundwm endişelenmeye başladım

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Ve belediye kediyi kısırlaştırmak için götürmüştü sizce orda kuduz aşısı yapmış mıdır belediye

Klimt
Klimt

2166

Ölmezse zaten bir sorun yoktur. Kedinize bulaşması için sizin hasta olmanız gerekir o yüzden kuduz için bu ihtimal dahilinde değil. Belediye hakkında bir fikrim yok maalesef.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Yani kedi şu an kuduzsa ve bende kuduz olursam kedimi ısırmasam bile kedim kuduz vs olur mu yani

Klimt
Klimt

2166

İnsandan hayvana bulaş nasıl oluyor bilmiyorum ama şunu demek istedim; taşıyıcı olamazsınız sadece. Ki muhtemelen ısırık ve tırmalamaya bulaşacağından kedinizi ısırmadığınız takdirde kedinize bir şey olacağını sanmıyorum. :) Şaka bir yana rahat olun, kuduz sık görülen bir şey değil ve birçok belediye aşı yapıyormuş. Bulunduğunuz yerin belediyesi kısırlaştıracak kadar ilgiliyse aşı da yapmıştır. Köpeklere küpe takıyorlar mesela aşılanınca ama kedilerde prosedur ne bilmiyorum. Tabii ki tahminler üzerinden gitmek yanlış, o yüzden birkaç gün gözlemleyin, hem içiniz de rahat eder. Belediyeden de bilgi alabilirsiniz bu süreçte.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 669 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR