Kedimle Uyumalı Mıyım

kedim 3,5 aylık 4'e girmek üzere. bi kaç kere beraber uyuma demesi yaptık ama kedimde kulağımı boynumu emme davranışı olduğu için başarılı olamadık.sürekli emiyor ve beni uyutmuyordu. bende odamın kapısını kapatıp yatmaya başlamıştım. ama artık kıyamıyorum yatma zamanı gelince anlıyor miyavlamaya başlıyor odaya girmeye yatağa yatmaya çalışıyor. havalarda soğumaya başladı malum kanepenin orda bi delik bulmuş kendince orda uyuyor akşamları. üşüyor mu bilmiyorum öyle tahmin ediyorum. sizce beraber uyumalı mıyız daha erken mi veya uykudayken kulak emme (yara oldu kulağım o derece) davranışını nasıl yok edebilirim. uyuyamıyorum böyle olunca.

15 CEVAP

Insulin
Insulin

420

İleride sizinle uyuması sorun teşkil etmeyecekse sizin için bence uyuyun derim. Çok mükemmel bir duygu. Emme dürtüsüne gelince henüz yavru olduğu içindir. Benimki de ya hafifçe ısırarak ya da yalayarak yatıyor. Silikon oyuncaklar var kediler için, top v.b. onlardan alabilirsiniz.

Rwerdst
Rwerdst

272

Merhabalar, bizim kedimizde başta bize karşı emme refleksi geliştirdi. Daha sonrasında bebek battaniyesi aldık beyaz çok kalın olmayan onu emiyor emeceği zaman. 1.5 yaşını geçti hala emiyor. Yatağa biz bebekliğinden beri almıyoruz. İlk başta ağlama, kapı tırmalama gibi seçenekleri denedi. Eğer bu tarz bir durumda alırsanız her zaman bunları yaptığında açacağınızı biliyor. O yüzden eğer odaya almayacaksanız istitkararınızı koruyun 🥰 odaya alacaksanız da emme refleksi için bir şeyler bulmalısınız. Annesinin renginde tercih etmenizi öneririm.

lilypoaca
lilypoaca

941

Biz birlikte uyuyoruz ama o ayak tarafımda uyuyor, geceleri uyanıyor nazlanıyor burdayım annecim diyorum geliyor gıdısını öptürüyor masaj yaptırıyor yine gidip yerinde yatıyor. Benim uyku düzenime alıştı aynı anda uyuyup aynı anda uyanıyoruz, onunla uyumak sabah onunla uyanmak inanılmaz güzel bir duygu dinlenmiş ve keyifle kalkıyorum

Deniz1741
Deniz1741

10927

Bırakın uyusun sizle. Daha yavru ve annesini yeteri kadar ememediyse emme davranışı göstermesi çok normal. Benim kedimde de var emme davranışı ama asla kıyıpta kapımı kapatamam. Onunla uyumak inanılmaz keyifli. Yaş ilerledikçe emme davranışında azalma meydana geliyor.

Yok rahatsız etmez zaten beraber uyumak istiyorum ama emme davranışından dolayı beni uyutmuyor uykuya dalıyor tam emmeyi bırakıp iyi güzel ben kımıldanınca yatakta veya sağa sola dönünce uyanıyor emmeye tekrar başlıyor artık gecenin kaçıydı dayanamayıp aldım yataktan başka odaya koydum uyuyamıyorum bu davranışından uslu uslu uyusa direkt keşke

Silikon oyuncak bakayım ama benim kulağım bence ona daha cazibeli geliyor :)

Kaç yaşında kediniz bende beraber uyuyup öyle beraber uyanmak istiyorum ama emme davranışı olmasa uyuyamıyorum. Geceleri benim kedimde uyuyor artık sesi gelmiyor hiç. sabah kalktığımda o girdiği kanepenin altından kalkıyor sesimi duyunca uykulu uykulu

lilypoaca
lilypoaca

941

Benim kedim 2 yaşında travmalı ve ürkek bir çocuktu.

dün uyumaya çalıştım ama başarılı olamadık gece uyandı makyaj masama çıktı üzerindekileri düşürdü. aldım yatağa getirdim 2 kere sonra yüzümü ısırdı (ısırma davranışı var çözemediğimiz). sonra mecbur çıkardım odadan.

annesinin rengini bilmiyorum ki. :) battaniye var ama öyle emmiyor. ısırıyor sadece.emzik alcam yakında :)

Cennet29
Cennet29

123984

Odanızı kedinize göre düzenlemelisiniz bence. Yani devrilip dökülecek şeyleri masaya dizerseniz yükseğe atlama huyları var masadakileri devirmesi çok normal yani buda sizi uyandırır . Emme huyunu da gercekten aşırı peluş yumuşak bi battaniyeyle çözebilirsiniz çünkü onunla yatmayı size tercih edecektir ve battaniyesini yoğurarak uyuya kalacaktır. Şuanki battaniyesini sevmemiş olabilir. Isırma vs hareketlerini yapmasıda normal çünkü kediler kardeşleriyle ve anneleriyle birbirlerini ısırarak koşturarak gelişirler. Bunları yapamıyor size ihtiyacı oluyor bolca oynatın kedi oltası zıplayan top vs temin edin. Siz yokken bile kendi kendine güzel zaman geçirebilmeli

Cennet29
Cennet29

123984

Günü enerjisini atarak bitirirse gece daha sakin olur. Ztn büyüdükce de sizinle uyuyup uyanmaya başlıyor düzen oturuyor

rengi önemli mi battaniyenin. gri evdeki mesela üzerini filan örtüyorum istemiyor. elimi ısırdığı zaman hayır diyorum kızıyorum battaniyeyi ısırıyor kavga ediyor sanki itekliyor filan. beyaz renk mi tercih etsem.
oyun bolca oynuyoruz aslında ama yorulmuyor çok enerjik aşırı yani. oyuncaklardan çok çabuk sıkılıyor. sıkılınca beni ısırıyor. öyle bir döngü yani. belki de daha erken beraber uyumak için biraz yatışınca denemeliyim belki de.

Cennet29
Cennet29

123984

Benim kedimde üstünün örtülmesinden nefret eder mesela örtmeyin yatmayı sevdiği biyere o battaniyeyi yatak gibi yapın. Rengin önemli olduğunu sanmıyorum verdiği his önemli. Ana kucağı gibi hissederse mutlu olur 😂 sıkıldığı oyuncakları bi kaç gün saklayın sonra çıkarın ilk defa görmüş gibi ilgileniyorlar. Kedim 1,5 yaşında hala aşırı enerjik ve oyuncu bi kedi ben saklambaç oynamayı öğrettim fkfkf koşturup enerji atıyo. Bide boş koridora yada odaya bi iki tane pinton topu fırlatıyorum onlarla koşturuyo biraz da öyle yoruluyo

kendi yatağı var yattığı oraya koyayım o zaman.
saklambaç oynamak,top atıp uzağa yakalamak benimkide bayılıyor saatlerce durmadan oynar. 2 saat sonra benim enerjim kalmıyor ama tek başına oynamayı sevmiyor asla. bende oyunda olcam illa. beraber oynayacaz öyle. ama yorulmuyor asla. beraber yatalım dediğim gece o kadar çok yordum ki uyuruz dedim. ama yok kulağımı emdi yarım saat uyudu uyumadı uyandı etrafı karıştırdı ben yatağa alınca ısırmaya başladı. sonra çıkardım odadan. diğer odadan ses geliyordu oyun oynamaya başladı toplarla filan. yorulma sıfır yani.bu battaniye olayını deneyim bi olmadı 1 ay sonra denerim daha büyüsün uyku saatlerimiz tutmuyor henüz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 547 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR