Kedi - Köpek Uyumu ?

Hmdylmz
Hmdylmz

198 Puan

Chow Chow (Çin Aslanı) bir köpeğim var 7 yaşında kral köpek ailesinde eğitim aldığımız çok sakin çok emekle bu hale gelen bir tosun. ( resmini bırakıyorum aşağıya ) Şimdi biz bir kedi sahiplenmek istiyoruz ama bizim tosunla anlaşma durumları nasıl olur bilemiyoruz açıkcası. Bizimki sorun çıkarmaz arkadaşlarımızın kedileri vs geldiğinde gayet sakin hatta kral soyundan ya hanımefendi hiç oralı bile olmuyor :) Ama kediler? bildiğin bizim yavru ayıcığı tokatlıyorlar :) Oda garibim hiç ses çıkarmıyor.
Nasıl bir yol izlemeliyiz kedi köpek aynı anda besleyenler varsa yardım almak istiyorum arkadaşlar.


8 CEVAP

xsevox
xsevox

606

Yavru kedi sahiplenirseniz çok fazla zorluk yaşamazsınız. Yetişkin kediler köpeğe karşı daha fazla saldırgan oluyorlar. Yavru kedi ortalama birkaç haftaya kadar alışıyor ama bu kediye göre değişiklik gösterebiliyor. Kediyi köpeğinizin en sevdiği oyuncaklar ile oynatabilirsiniz kokusuna aşina oldukça alışması daha kolay oluyor. İlk selamlaşmaları kedi kafeste iken yapılabilir. Mama kaplarını ayrı odalara koyarsanız ikisininde kendine ait bölgesi olmuş olur ve çocukların daha rahat olmasını sağlar. Kediyi eve ilk getirdiğiniz zaman ayrı bir odada tutmanız daha faydalı olacaktır. Odaya alıştıktan sonra -bu süre birkaç günü bulabilir- evi keşfetmek isteyecektir. Kedi diğer odaları gezmek için çıktığında köpeğiniz heyecanlı ise onu sakinleştirmeniz gerekir ki kedi iyice korkmasın. Köpeğinizi alıştırmak için de önden ufak hazırlıklar yapabilirsiniz. Kedinin kokusunun sindiği bir eşya getirip köpeğinize koklatırsanız köpeğiniz için ilk tanışma daha rahat olacaktır. Sizin bu süreç içinde sakin olmanız ve ikisine de aynı derecede sevgi vermeniz gerekiyor biraz sabır ile çok tatlı iki dost olabilirler :)

simbakedi
simbakedi

136205

sahiplendirme ilanlarında genelde kedilerin karakterleri yazıyor. köpeklerle iyi geçinen, sevgi dolu tarzı bir kedi alırsanız daha az sorun yaşarsınız diye düşünüyorum. bu arada maşallah çok güzel köpeğiniz var, chow chow hep hayalimdi ama kedim oldu :D sahiplendirme sayfalarına direkt derdinizi yazarsanız da bulabilirler uygun bir kedi

Venusselin
Venusselin

2223

benim cane corsom var iki tane, dişi olan 3 yaşında çok uyumlu kedileri sever. evde 2 tane 9 yaşında kedim vardı bi tanesiyle çok anlaşıyordu ama diğer kedim dövüyordu 40 kilo köpeği :D o yüzden kediden yana bazen sorun çıkabiliyor yavruysa o kadar sıkıntı olmaz ama

Hmdylmz
Hmdylmz

198

Sanırım yavru alıp bismillah deyip deneyeceğiz bu durumda :)
Bizim köpekten çok kediden korkuyorum ben bizim küçük ayıcık naif o zararsız :)

Venusselin
Venusselin

2223

valla ben de şok oldum bir pati havada köpeği kovalıyor hiç boyutuna bakmadan :D aile evindeyken 3 yıl kediyle yaşadık 4 aylıkken almıştım kızımı, şimdi evlendim ikinci bir cane corso daha sahiplendik. yoksa kedi hala düşünsek de ufak bir ırk da değil, bizim erkek olan azcık asabi sinirlenirse birbirlerine girerler diye risk almıyoruz.

Hmdylmz
Hmdylmz

198

Teşekkür ederim bilgiler için

Hmdylmz
Hmdylmz

198

Evet o benimde dikkatimi çekti sahiplendirme ilanlarına sürekli bakıyorum bu ara köpeklerle iyi anlaşan diye not düşenler var chow chow zor bir köpek gerçekten zor yani :)

Hmdylmz
Hmdylmz

198

Bizde bir kaç kere eş dost kedileri ile bizim yavru ayıcığı yan yana getirdik senaryo hep aynı el kadar kedi bizim pofuduğu kovalıyor tokatlıyor bizim saf oyun sanıyor onu :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 224 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR