Yavru Kedim Fazlaca Kilo Alıyor!

Azirovka
Azirovka

4814 Puan

Merhabalar. 1 hafta önce 3,5 aylık erkek tekir kedimin 3 kilo olmasının normal olup olmadığını sormuştum. Kedim 1 hafta içerisinde baya kilo aldı. Tam olarak tartmadım ama kucağımdayken her gün daha da ağır geliyor. Eminim şuan 3,5 kiloya yakındır.


1,5 kg mama artık 2 hafta gitmiyor. Öğünlü beslemeye çalışsam kızıp yanıma gelmiyor. Mama kabının başında bekliyor tüm gün.


Veteriner ise şuan kilosunun fazla olduğunu, büyüdükçe kilosunun normalleşeceğini söyledi. Buna güvenerekten kedimi serbest besliyorum. Ancak doğru mu yapıyorum bilmiyorum. İleride ya düzelmezse diye düşünüyorum. Serbest beslemeye devam mı edeyim sizce? Ne yapmalıyım?

16 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Yavruyken çok fazla mama yiyorlar. Veterineriniz de sorun yok dediyse bence serbest beslemeye devam edin. Gelişim döneminde olduğu için öğünlüye ben olsam geçmezdim. İleride kısırlaştırılınca kilo problemi hala devam ederse o zaman diyet mama düşünebilirsiniz belki.

CalicoMia
CalicoMia

4593

Pek kilolu durmuyor yanlış bakmadıysam Pablo adında. Fotoğraflarda zayıf bile duruyor ama pek 3 kilo gibi de durmuyor 1.5 kilo ya var ya yok gibi duruyor

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10347

Kediniz hiç 3,5 aylık göstermiyor ben yetişkin sandım başta benimkinin 6 aylıkken bile 1,5\2Kg maması bir ay gidiyordu şuan 3,5 yaşında 4\5 kilo tabi tekirler iri kemikli yapılı oluyor çoğunlukla belki yapısı gereği öylede olabilir resimlerde kilolu görünmüyor fakat yavru gibide durmuyor bence siz mamasını ölçülü vermeye çalışın yinede fakat kediniz çok zıpırsa belki yediğini eritiyordur bilemeyiz genelde enerjik oluyorlar tekir sarman falan ama kısırlaştımı birden kilo almaya meyilli hale geliyorlar bu arada bilginize

Okan3439
Okan3439

10725

7 aylık kedim 7.300gr aynı sorun bendede var biraz yağlanmış veterineri öyle dedi cinsi gereği iri bi kedi ama bu kilo yaşına göre banada çok geliyo serbest besliyorum bende

aslihan_e
aslihan_e

128190

Güncel fotoğrafını ekleseniz biz de bakıp bu kedinin kilosu riskli duruyor ya da normal duruyor gibi yorumda bulunurduk. Tam boyutunu bilmiyoruz kedinin o yüzden yorum yapmak zor ancak 6 aylık kedinin kilosuna ulaşmış galiba. Şimdi siz o kediye taze pişmiş protein verseniz tavuk balık et tarzı, bol bol yesin denilebilir ama kuru mamaların içine her çeşit sentetik vitamin basıyorlar. Bu vitaminlerin aşırı alımı karaciğer ve böbreği yormaya başlar. Aslında sorun şuan kilo alması değil de bu kilonun kaynağındaki içerik. Mama ne kadar da iyi olsa vitaminleri sentetik oluyor, dediğim gibi fazla tüketilmesi de yarardan çok zarara doğru gidiyor. Benim kedilerim de sadece kuru mama verdiğim zamanlar sürekli aç gibi davranır ancak bol bol tavuk balık et yediklerinde hiç sesleri çıkmaz.

Cennet29
Cennet29

123852

Hangi mamayı kullanıyorsunuz

benimkiyle yaşıt kediniz benimki şuan 1 kilo 600 gr. benimkide üstten yandan bakınca zayıf gibi geldi . günlük gramajını 50 grdan 75 gr'a çıkardım.(veterinerim bana serbest besleme öğünlü gramajlı ver dedi) ama sizinki çok kilolu gibi geldi. fotosu var mı nasıl görünüyor.

aslihan_e
aslihan_e

128190

Kediniz fotoğraflarında hiç kilolu durmuyor. O yüzden ben onları eski sandım.

gördüm şimdi fotoları arkadaşlarda demiş hiç kilolu durmuyor kediniz.keşke benimki de böyle olsa benimki de zayıf kilo alsın diye uğraşıyorum.ama yine de kontrollü olun ilerde sağlık problemleri yaşamaması adına.

Cennet29
Cennet29

123852

Gelişim döneminde benim kedimde diğer kedilere göre büyüktü ve gelişimi kilosu çok güzeldi. Bence böyle beslemeye devam edin. Kısırlaştıktan sonra kilo almaya meyilli olur yağ bağlarsa ozaman beslenmesini düzene sokarsınız 😂. Kedim şuan 1,5 yaşında ve sürekli mama seçiyor yada yemek istemiyor hızlıca zayıflıyor. Yani o eski halinden eser yok şimdi. Tadını çıkarın bu zamanlarını ararsınız 😂😂😂

Cennet29
Cennet29

123852

#palyacoya katılmıyorum. L-karnitin kilo verdirilmesi gerektiğinde kullanılır ki buna ne gerek var şuan küçük bi kedi ve gelişim döneminde. Yani kısır ve obez bi kedi yok ortada olursa ztn veteriner gerekli bilgilendirmeyi yapar. Ztn veterinerinizin izni dışında hiç bişey vermeyin kendi kendinize en iyi cevabı veteriner verir ve gerekirse öneride bulunur.

Azirovka
Azirovka

4814

Hills ton balıklı mama kullanıyorum. Fotosunu ekledim birkaç gün önce

Azirovka
Azirovka

4814

Evet normalde kilolu durmuyor. Ama göbeği baya aşağıya sarkık kalkınca. 3,5 aylık kediye göre de uzun boyunlu duruyor. Zaten ilk bakınca çoğu kişi 5 6 aylık diyor

Cennet29
Cennet29

123852

Kedinizin fotograflarına da baktım şişman değil gayet yerinde kilosu.

Palyaco
Palyaco

218519

L carnitinli mamaya gecin derim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 673 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR