Scottish Melezi De Eklem Hastası Mıdır

Burakkaan0
Burakkaan0

331 Puan

Merhaba scottish melezi bir kedi sahipleneceğim. Scottish fold kedilerinde kıvrık kulaklar oluyor ve bu kediler eklem hastası oluyor. Benim sahipleneceğim yavru dik kulaklı ancak yine de bu hastalığa sahip olur mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.

9 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136202

hastalık geni taşıdığı için evet, foldlar kadar şiddetli yaşamaz ama yaşar. düzenli kontrolleri yaptırmanızı öneririm, röntgen özellikle. bilinçli bir veterinerle de görüşürseniz çok daha iyi olur. doğru takviyeleri onlar önerirler. kafanıza göre takviye almamanızı öneririm

simbakedi
simbakedi

136202

satın alacaksanız, herhangi bir şekilde sizden para çıkacaksa hayır. bazen sahiplendirme adı altında aşılarını yaptırdım, mamasını verdim vs diyerek bunun parasını almaya çalışanlar oluyor. böyle bir durumsa hayır. ama zaten sahiplendirilecek bir kediyse yorum yapamam. o kediyi başkası sahiplenir derseniz sokaktan bir can kurtarın, hayır sahiplenmeyecek ve sokağa atılacak derseniz tabi ki alın. sonuçta doğmuş. acı çekse de çekmese de yaşayacak bu hayatı. siz ona en güzel zamanlarını yaşatacaksınız hangi kedi olursa olsun. o yüzden sizin kararınıza kalmış.


başkası sahiplenecekse sokaktan kurtarın dememin sebebi de şu: o kedi bir haneye gidecek nasılsa, bazıları çok vicdansız olup sadece cins diye kediyi eve alıyorlar. bu niyetle olsa da güzel bakan da var aralarında. ama o eve sokaktan bir kedi girmeyecek belli, en azından o cins kedi onlara giderse ve siz sokaktan alırsanız 1 tane can kurtarmış olursunuz. yani biraz ince düşünmek gerek ve size kalmış bir şey. ne sahiplenirseniz sahiplenin burada başlık açarsanız yardımcı olunacaktır

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Bırakın Scottish'i British'i falan onlara kesnlikle yuva bulunur. Siz sokaktan barınaktan yada birinden tekir bir çocuk sahiplenin en sağlıklı cins Tekir cinsidir. Evinize neşe heyecan getirir tekir kediler. Tekir kediler gerçekten o kadar harikalar ki millet beğenmiyor ama onlar o kadar eğlenceli kediler oluyor ki. Tekir kedi besleyen insanlar dediklerimi çok iyi anladılar bence. 🤪

Ramsesin annesi siyam babası fold. Yavrular siyah doğunca kimse istemedi babasına benzeyeceğini düşünüyorlardı. Ben hasta olma riskini biliyordum ama yine sokağa ya da hiçliğe gitmesin yanlış ellere düşmesin diye sahiplendim. Bilerek aldım yani. İsteğim özellikle cins bir kedi değildi ki asla üremesine izin vermedim 8. Ayında kısırlaştırdım şu an sağlıklı cin gibi sürekli zıplar evde sevildiğini bildiği için çok özgür ruhlu bir kedi oldu. Kontroller, tahliller ve genel kedi bakımı artık çok pahalı maalesef sahiplenecekseniz bunu bilerek ve isteyerek, sonradan masrafları yüzünden bir yere bırakmayacağınızı düşünerek sahiplenin derim. Bize alışınca bırakmak onlar için ölüm gibi oluyor.

Burakkaan0
Burakkaan0

331

Haklısınız sırf kulağı kıvrık diye bir canlının acı çekmesine göz yummak çok acı maalesef. Benim bahsettiğim kediye talip çıkmış zaten. Şu an kucağımda yavru tekirle gayet mutluyuz:)

aslihan_e
aslihan_e

128247

Buraya tıklarsanız detaylı açıklaması mevcut Sonuç olarak evet melezler de safkan kadar ağır olmasa da aynı riske sahip.

Burakkaan0
Burakkaan0

331

Zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için ve fikirleriniz için teşekkür ederim.

aslihan_e
aslihan_e

128247

Sizinki gibi bir kedi sokağa asla düşmez. İnsanlar tekir bile olsa kulağı kırık görünce hemen sahipleniyor. Sokakta bir tane kulağı kırık melez kedi bulamazsınız. Biri gördüğü an hemen sahiplenen çıkar zaten. Bu kulağı kırık sevdalılarının da genetiği ile oynayacaksın sonra kısırlaştıracaksın tabi ki, aynı hastalığı çekip sürünecek. Yoksa kafaları basmıyor.

Burakkaan0
Burakkaan0

331

Peki sizce sahiplenmeli miyim? Ömrü boyunca acı çeker mi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 437 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR