Kedim Kemik Yedi Bişey Olur Mu

Cerezler
Cerezler

2720 Puan

Arkadaşlar kedim mutfaktan tavuğun kemiğini çalmış yemiş. Çöpe atmak için kenarda duruyordu yenmiş tavukların kemiği fark etmeden alıp yemiş. Kemikte kalmamış. Sizce bişey olur mu korkuyorum

13 CEVAP

Emirckr
Emirckr

11040

Evdeki kedime kemik vermeyi tercih etmem açıkçası ama düşündüğümüzde sokakta birçok can ne bulsa yiyor,buna kemikte dahil.
Çocukluğumuzda bizde bilmeden verdik mi verdik.
Sonuç olarak hiçbirinde bir problem yaşamadık.
O yüzden ciddi bir şekilde endişelenmeyin ama gözlemde tutun zaten sorun varsa iki üç günde çıkar.
Dışkısını da kontrol edin,mide kanaması gibi bir durum olursa dışkıda kan olarak karşınıza çıkar zaten.

Palyaco
Palyaco

218519

Kemik yemez biryere sağlamıştır

aslihan_e
aslihan_e

128247

Kemik yemez mi :) Tavuk kemiğini gayet de yiyebilirler. Tabi ki çok sert bölgelerini yiyemeyebilirler, kıkırdaklarını ve altındaki yumuşak kısmı yerler. Bazı kedilerde nadir olarak boğulma gibi durumlar oluyormuş internette duyduğuma göre, belki ömründe ilk kez yediği için bir de hızlıca yutayım da elimden almasınlar düşüncesi ile olan bir şeydir ama hiç öyle bir şey görmedim. Şehir efsanesi de olabilir. İnternete başım ağrıyor yazsak kanser çıkıyor ya. Çok nadir olaylar onlar. Büyük parça yutsa bile kusarlar benim bildiğim. Sadece boyun ve göğüs kafesinin ortasındaki bölüm gibi dişine, damağına geçecek yerler sorun oluşturabilir. Patisiyle çıkaramazsa çıkarmanız gerekebilir. O kısımların verilmemesi gerekli. Kediler tavuk kemiğini tavuk etine tercih bile edebilir. Ha mesela yağda kızarmış tavuğun kemiği sert olur, özellikle yavru kedilerin dişlerinin ucunu kırma tehlikesi doğurabilir ancak haşlanmış bir tavuğun kemiği daha yumuşak olur. Neyse uzattım, sonuç olarak hiç korkmayın hiçbir şey olmaz. Doğada da onlar avlarının kemiklerini yiyorlar, tabi ki tavuğun kemiğinin bazı bölümleri daha sert ancak ince kısımları ve kıkırdak kısımlarını yemelerinde hiçbir sakınca yok. Sert yerleri yediyse bile dişinde problem görünmüyorsa tek seferden bir şey olmaz, sadece dişleri sert kısımları yiyecek kadar sağlam olmayabiliyor. Sokak kedilerinin dişlerinin kırıldığını görüyorum. Biz kontrollü olarak tavuk kemiği veririz, mesela butun sadece kıkırdağını yer sonra önünden alırız, yan kaburgadaki gibi ince kemiklerini yemek isterse veririz. Hayvanların hoşuna gidiyor kemik kemirmek. Tabi ki sert kısımları vermem dişlerine zarar gelir diye.

Cerezler
Cerezler

2720

Evet ama bir keresinde bir yerde okumuştum kemik verilmemesi gerekiyor diye. Midesine batıp mide kanaması yapabiliyor diyordu. O yüzden korktum. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için yine de içimi rahatlattı.

aslihan_e
aslihan_e

128247

Ya mide asidi eritir gider onu, bu koyun kemiği değil ki. Mide kanaması diyenler kendi kedilerinde mi yaşamış bu durumu acaba? Bunlar şehir efsanesi. Ha belki milyonda bir olmuştur, o kadarı bize bile olabilir. İnsanlar yemek yerken soluk borularına parça kaçıyor öksürürken aort damarları yırtılıyor mesela. Ancak önceden sorunları varsa oluyor bu. Kedi kemik yüzünden mide kanaması geçirse sokakta bir tane kedi kalmaz inanın ki. Bağırsağı yırtılabilir yazmış bir yerde, abartma seviyeleri arşa çıkmış... Ben kedinizi kemikle besleyin demiyorum tabi ki elbet de zararı olur dediğim gibi ama internette her şey abartı. Baş neden ağrır yazıyorsunuz kanser diyor.

aslihan_e
aslihan_e

128247

Bence o kedide farklı bir hastalık vardır. Neden dayanamayıp ölsün. Mide kendini yenileyebilen bir organ. Ameliyat olduğu halde ölmesi tuhaf bir durum.

Cennet29
Cennet29

123871

Kemik yemekten bir şey olmaz. Hatta çiğ besleme yapanlar belirli bölgeleri kemikleriyle veriyor mesela tavuk kanadı gibi. Doğada beslenme şekillerinde kemik yemekte var herhangi bi zararı olmaz. Bazen aceleyle başkası almadan yemek istediklerinde için boğazına kaçabilir onun dışında bi sorun yok. Belli ki sizinki yemiş gayette turp gibi.

Cerezler
Cerezler

2720

Yemiş ortalıkta yok maalesef. Kırıntılar var

Venusselin
Venusselin

2223

maalesef acilen hekime götürmeniz lazım. midesine saplanıp öldürme riski var :(

Cerezler
Cerezler

2720

3 gün oldu herhangi bir halsizlik, yememe, su içmeme, dışkıda sorun yaşamadım. Çok şükür iyiler. Yine de bir şey olursa diye gözlemlemeye devam ediyorum.

Venusselin
Venusselin

2223

Başımıza geldi :) arkadaşımın kedisi kemik yedi midesine battı ameliyat oldu ve sonra dayanamayıp öldü.

Venusselin
Venusselin

2223

Veteriner hekimlik 3. Sınıfım. Tamam en çok sen biliyorsun :D mide delinince nasıl yenilenir çok merak ettim doğrusu.. Diyorum ki midesine saplandı sen diyorsun mide yenilenir..

mypet123
mypet123

4

Kedimde yaşadığım sorunu yaşayanlar var mı diye dolaşırken Aslıhan hanımın korkunç yorumlarıyla karşılaştım. Aklı yok fikri var bilmediği konuda yorum yapıp insanları kedilerine kemik vermeleri için teşvik edip aksini söyleyenlere de 50 yıllık veteriner hekimi gibi karşı çıkıp saçmalamış, gerçekten inanılmaz. Kedim dün gece kemik yemiş uyandığımda heryere kan kusmuş, veterinere götürme sürecinde de sürekli kan kustu. Şuan veterinerde, haber bekliyorum. Muhtemelen midesine batmış ve yırtık oluşmuş dedi, ameliyat olması gerekebilir hatta ölüm riski var. İnternette gördüğünüz 3 iq insanların yorumlarıyla lütfen kedilerinize kemik vermeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 516 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR