Kedilerim Mamayı Paylaşamıyor?

Emirckr
Emirckr

11040 Puan

Arkadaşlar evde anne ve yavrusu olmak üzere iki kedimiz var,
Yavrusu 3 aylık oldu artık ayrı ayrı kaplarda besliyoruz fakat anne çok hızlı şekilde bitirerek yavrusununkini de yemeye başlıyor.
Sokak şartlarında gördüğüm tüm anne kedilerin önceliği yavrusu oluyordu önce yavrusunun doymasını bekliyordu bizimki niye böyle çözemiyorum..
Aslında kendisi de sokaktan sahiplendiğimiz bir kedi,yaşı da var daha öncelerde de yavru büyütmüş bir kedi olsa gerek.
Yemekleri çok hızlı yemesi ve hiç doymamasını(ne zaman versem ne versem yer o derece;hatta şu an yavrusununkileri de yediği için epey bi kilo aldı.)tüm bu durumları sokaklarda açlık çekmiş olmasına bağlıyorum muhtemelen psikolojik olarak ne zaman ne bulursam yiyeyim mantığıyla hareket ediyor.
Yavru küçükken bu durum çok sorun teşkil etmiyordu ama büyüdüğü için besin ihtiyacı da arttı annesi kabına gelip yemeye başladığı an yavru yemeyi bırakıp kenara çekiliyor,anneyi birkaç kez ikaz ediyorum ama anlamıyor sürekli tekrarlıyor sizce ne yapabilirim farklı bir odaya kapatıp beslesem olur mu?

2 CEVAP

Emirckr
Emirckr

11040

Bazen evet kıskançlık olarakta düşünüyorum,ama diyorum yavrusu yani niye kıskansın çok tuhaf gerçekten..
Annelerini de öncesinde sokakta besliyordum,Mart’ta doğum yapıp yavrularını erkek kedilere yedirip tekrar çiftleşerek yeniden hamile kalmış bir kedi..
Yani düşünürsek kaç ayı oldukça zahmetli geçti bende ikinci doğumu yaklaştığı zaman sahiplenerek eve aldım zaten öncesinde de zaman zaman eve getirdiğim oluyordu birkaç saat durup sıkılınca salıyordum temelli olarak getirdiğimde evi benimsemiş olduğu için hiç sıkıntı çekmedi,doğumunu da bizde gerçekleştirdi,büyüttü hepsini.
Birkaç aydır düzenli olarak besliyorum dediğiniz gibi artık sokak şartları gibi aç kalmayacağına emin olmuş olması lazım belki de gerçekten kıskançlık yüzünden yapıyor..
Çünkü yavrunun tabağına geçtikten sonra kaşıkla ordan alıp yavruya götürüyorum biraz daha yesin diye bu sefer de kaşığa geliyor yalamaya başlıyor.
Dört bir yanında yemek var ama sürekli yavrusununkinin peşinde maalesef..

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Sokaktaki bazı hayvanlarda öyle bir iç güdü oluyor.Bir köpekte uzun süre gozlemledim, her gün beslenmenize rağmen.Zamanla emin di sanırım, düzelme oldu. Yeni anne ise zaten bünyesinin ihtiyacı da fazladır.
Belki yavruyu ayrı yedirmek faydalı olacaktır ki, kıskançlıktan yapanlar da olabiliyor.Sokak kedilerim mama yerken evden çıkan kendi kedim hiç az önce yememiscesine mamaya koşar, kimseye izin vermezdi.
Ayırarak beslemeyi deneyin derim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 167 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR