Bakarmisiniz Arkadaşlar Cevap Verecek Yokmu

salihaondag8
salihaondag8

16402 Puan

Arkadaşlar benim yetişkin kısır erkek kedim var ve ben onu daha önce ev yemekleri ve normal insan gidalariyla yaş mama tarzı besliyordum uzun zaman oldu bayadir kuru mamaya geçtim yani yiyordu bir sıkıntı yapmıyordu ama genede aç kalmiyacak şekilde yiyor yani çok istekli değil kuru mamayı görünce bile morali bozuk gibi duruyor devamlı az yediği için kuru mamayı bu sefer miyavliyot et tarzı olsun yaş mama peynir yumurta o tarz şeylerle beslenmek istiyor yani kuru mamayı yesede genelde hergun yas mama tarzı ve bizim yedigimiz gıdaları çok istiyor bejde o tarz gıdalar çok vermemeye çalışıyorum bu seferde kiri mamayı reddediyor yani neden böyle yapıyor anlamadim çok sık sikikuyor diye hafyada bir yas mamada veroyorum mamasinida değiştirdim baslarda guzel yiyor ama daha sonra çabuk sıkılıyor yani hep kuru mama yemek istemiyor bu seferde başka şeyler verince kuru mamayı hiç yemiyor gibi yani kuru mamaya daha fazla alışsın istiyorum yani yaş mama ve et tarzı bizim gidalardan nasıl uzak tutup kuru mamaya alistirabilirimnyani cidden hani durumum pek olmadığı için gidopye hergun yas mama et tarzı bizim gıdalarla da pek besleyemem saten sagliklisz olur bence demi yani genel olarak kuru mamayla beslenmesi gerekmezmi siz nasıl yapıyorsunuz sizin kedilerde durum nasıl kuru mamadan sikilmamqsi için napıyorsunuz

7 CEVAP

Balimlilac
Balimlilac

11271

Kediler de insanlar gibi alışkanlıklarına düşkün ve hemen bir rutin oluşturamıyor. Örneğin balıklı mama yiyorsa, kuzulu mamaya geçtiğinde ret ediyor yemek istemiyor. Ama sonuçta beslenecek ve aç kalmayacak, kilo kaybı gözlemlemediğiniz takdirde sizde kuru mamada israrcı olabilirsiniz. Alışacağını düşünüyorum. Sürekli ve gözlem ve takip etmeniz gerekir. Sürekli kuru mamayla beslenen kedi ev yemeğini severek yemez, ev yemeği ile beslenen kedi kuru mamayı sevmez ama sonuçta bir şekilde alışır.

salihaondag8
salihaondag8

16402

@balimlilac dediğiniz gibi biraz daha ısrarcı davramacam inşallah işe yarar

NorthNight
NorthNight

16576

Bir kaç hafta kuru mama haricinde hiç bir şey vermeyin alıştığı için zorlanıyorsunuz. Çünkü yemezse verilebilecekleri öğrenmiş artık. Kuru mamayıda sık değiştirmeyin, 5-6 ay kadar kullanın öyle rotasyon yapın. Kuru mamaya iştahı artması için somon yağı takviyesi deneyebilirsiniz. İştah konusunda biz çok faydasını gördük. Ama kilit nokta sizin bir süre yaş mama dahil hiç bir şey vermemeniz kuru mamaya iyice alıştıktan sonra haftada bir kutu yaş mamayı 2-3 öğüne bölerek az az verebilirsiniz. Özellikle ev yemekleri vs sağlıklı değil zaten.

salihaondag8
salihaondag8

16402

Kuru mamayı sizinkiler istekli yiyormu yani reddetmeden yoksa benim kedimde demi sikini var cidden moralim bozuluyor bazen

salihaondag8
salihaondag8

16402

Cevap verecek yokmu kimse

esmaaa1
esmaaa1

2274

Bu soruyu çok sordunuz belki de kediniz az yiyordur bilemem ama anladığım kadarıyla mamasını sık sık değiştiriyorsunuz. Kedinizin daha çok sevdiği protein türlerine yönelebilirsiniz. Mesela kediniz balık türlerini seviyorsa balıklı mama yedirmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca kedinizi sokaktan sahiplendiyseniz normal genelde sokakta kuru mamayla beslenmiyorlar.

salihaondag8
salihaondag8

16402

Cevabınız için teşekkürler bu arada

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 251 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR