Nolur Akıl Verin

yumipili
yumipili

2367 Puan

buraya yazmıştım ama tekrar yazıyorum. kedimde fipten şüphelenildi ve acilen ilaca başladık bugün 16.dozu oldu. tedavisi iyiye gidiyor diye antibiyotiği bıraktık derken 1 hafta geçti antibiyotiği bırakmanın üzerinden ve bugün hemogram bakıldı ve değerleri aşırı kötüleşmiş. ilk şüphelerim yemek yememesi ve garip nefes almasıydı, birkaç gün klinikte kaldı serum aldı antibiyotik derken toparladı ama antibiyotiği bırakınca acaba fip değil mi diye şüpheye düştü doktor ve bana “siz bilirsiniz isterseniz kullanarak antibiyotik yaparız.” dediler, fip mi değil mi bilmiyorum diğer fipli kedilerle nefes alma problemi olsun vs benziyor ama fip’e benzeyen birçok hastalık varmış en benzeri de Pnömotoraks denilen şeymiş. tedavi devam edecek mi bilmiyorum ben öğrenciyim ve net bir şey yok şu an bile yarıda kalmasından korkarken tedaviyi bırakmak çok büyük sorun, ya fipse? size sorum şu, siz böyle bir kedi gördünüz mü? tedavi nasıl gelişti&devam etti? fip ilacını bıraktığım an fipse bile sıfırlanacak 16 gün boşa gidecek aşırı korkuyorum ne yapacağım?

4 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Bence bu konuda en iyisi farklı bir hekim görüşü almanız olur. Bir kaç hekimden daha tedavi hakkında bilgi alın, daha net karar vermenize yardımcı olur.

Superisi814
Superisi814

125092

Fip teşhisi koymadan 16 gün iğne mi oldu ? Bildiğimiz fip için olan ignelerden ?
Yok değildir diye düşünüyorum, sanırım antibiyotik tedavisi gördü.
Kuru fipden mi suphelenildi, islaktan mi , o da belli değil.
Lütfen başka bir hekime danışın.
Burada filtreleme ile soru kısmından @cok nick'li arkadaşın bu konuda ciddi bilgilendirici başlıkları bar, okuyun.Görürse zaten o da bilgi desteğini esirgemiyecektir.

yumipili
yumipili

2367

@ Superisi814 zaten fip olasılıklar üzerine teşhis edilen bi hastalık doktorun söylediğine göre ve birkaç hastalıkla benzer özellikler taşıyor mesela akciğer Pnömotoraks gibi. gösterdiğim 4-5 hekim oldu hepsi fip olabilir dedi ama her tanı uymadığı için şimdi de antibiyotik kullanılarak etki aldığı için acaba boşa mı kullanıyoruz şüphesi oldu, ıslak fipten şüphelenildi.

Superisi814
Superisi814

125092

Kusura bakmayın, sokak canlarından bazilarini ıslak ve kuru fip nedeniyle kaybettim.Olasilik kısmını hiç bilmiyordum.Biz de tam teşhis vardı.İslak fipe yakalanan kedilerde antibiyotik tedavisi uygulandı.Sivi çekilmesi çok riskli idi, antibiyotik ile ağrılarını azaltma, o anki yaşamını kolaylaştırmak üzre tedavi aldı.Ancak tedaviye olumlu gibi yanıt verse de yenik düştü.
Benim deneyimlerim bu şekilde.Sizin söylediğiniz bir kaç hekimin olasiliktan bahsetmesi .Dilerim iyi olsun
Umarım daha deneyim ve bilgi sahibi arkadaşlar görsün.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 213 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR