Kedi Tuvaleti Problemi

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891 Puan

Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır kedim tuvaletini yaptıktan sonra tuvaletide(kapalı tuvalet) dahil olmak üzere tüm banyo oldukça kötü kokmaya başlıyor. Eskiden böyle değildi ancak son 1 aydır böyle. Bu sorunu nasıl çözebilirim? kedi kumu olarak hep vancat aktif karbon kullandım, aynı markanın kokulu olanından alsam ve arasıra karıştırarak tuvalet için kullansam sorun çözülür mü? ve arasıra kedi tuvaletini yıkıyorum, yııkarken tuvaletteki hava kanalında bulunan naylon pette ıslanıyor, acaba sorun bundan dolayı oluşmuş olabilir mi?

12 CEVAP

PaSuNe
PaSuNe

677

Active Clean + kefi kumu koku giderici öneririm. Ben de ilk defa geçen ay kullanmaya başladım. Bir kutusu 125tl ama 4-5 ay gider gibi duruyor. İki tane kedim var koku problemimiz vardı kum da değiştirdim onun etkisi de olabilir ama bu kadar olamaz herhalde ,koku giderici hakkaten işe yarıyormuş. Fakat bir de 24 saati geçmeden kumları temizliyorum. Temizlerken içinde kalıntı bırakmamaya çalışıyorum.

esmaaa1
esmaaa1

2274

Koku önleyiciler var nasıl bilmiyorum ama kumu değiştirebilirsiniz. Lindocat kullanıyorum topaklanma ve koku yapmamasından memnunum. Sık sık temizlenmesi de işe yarayabilir.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Bir arkadaşım koku önleyici kullandığını belirtti, çok işe yatiyormus.Ancak kendinizde parazit tedavisk tam mi ? Kabızlık ya da ishal gibi durumlar var mı? Son zamanlarda mama değişikliği oldu mu ? Bağırsakları ile ilgili mi diye düşündüm ister istemez.Kapali kum kabında ıslaklık etken mi bilemiyorum, kullanmadığım için.Bilenler yorum yapicaktir.O vakte dek bütüncül bakın.
Ben açık kap kullaniyorum, bir süredir tamamen ev kedisi oldu.Son siparişim Van Cat aktif karbonlu oldu, dünya varmış.Paketten pakete fark eder mi bilemiyorum.

Superisi814
Superisi814

125092

Sanabelle akabalikli aldım, almaz olaydım.Çunku aç kalma pahasına yemiyor, yemiyor.En fazla bir kaç tane yiyor derken, o tuvaletinin ardından evde maske takmak üzreydim.Ama çok sürmedi çünkü artık o bir kaç taneyi de yemiyor.
Ben konu dışına çıkmak istemem ama merak ettim , sizde ki bu koku sorunu mama ile ilişkili olabilir mi diye .
Aynı koku olayini bir kere de Brit de yaşadık, Brit bir de gaza sebep olmuştu.
Yoksa yaş mama vb ben çokça veririm.Yok düzenli aynı markayı kullanıyorsanız ve bu son zamandaki bir sorunsa , takip edeyim ben de öğreneyim..

Ozlemcakil
Ozlemcakil

11639

Kediniz erkek ve 6 ayi gectiyse eş istiyor olabilir , etrafa koku birakip disiler gelsin diye bekliyordur :)

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Plastik şey koku yapıyor olabilir Biz koku önleyici kullanıyoruz gerçekten etkili tavsiye ederim Birde mama değişimide kokuya sebep olabiliyor

lilypoaca
lilypoaca

941

**Mama ve kumla alakalı, biz ever clean kullanıyoruz ve asla koku olmuyor

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891

mama değişimini uzun süre önce yapmıştım. Sanırsam mayıs ya da haziran ayıydı. Hills'ten(yavru mama) sanabelle balıklıya(yetişkin mama)(2 kg) geçmiştik ancak böyle bir sorun yaşamamıştım. Sanabelle kümes hayvanlıyı başlarda hiçbir sıkıntı yaşamadım, 10 kg'lık almıştım ve eğer sorun bundan kaynaklıysa mama bitene kadar koku gidereci kullanırım, bittikten sonra ise ya aynı markanın başka bir çeşidine ya da başka bir mamaya geçmeyi düşünebilirim.
@Ozlemcakil kedim 1.5 yaşına yaklaşmakta ve kısır değil ,belkide bununla ilgili olabilir, araştırmak lazım.
@Superisi814 benim kedim açıkçası bu konuda bir sıkıntı çıkarmıyor ancak öyle ayıla bayıla da yediğini söyleyemem. Belki bende ileride başka marka mamaya(matisse, advance, exclusion vs.) geçebilirim.
@PaSuNe ben de kumu değiştirdim, yani eski kumu uzun zamandır kullandığımdan komple değiştirdim ancak markayı değiştirmedim. Yine koku devam etti

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891

kumu değiştirdim ancak koku sorunu devam etti. Belki kumu ihtyacım olduğumda lindo'yu deneyebilirim. Koku önleyicileri araştırmak lazım sanırım

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891

Parazit tedavisi tam. İç-dış parazit için 3 ayda 1 gidiyoruz ve en son ağustosta yaptırdık. kabızlık durumu yok ancak bu son günlerde temizlerken baktığımda sanki ishal olmuş gibi ama tam emin değilim. Mama konusunda sanabelle balıklı kullanıyorduk, ağustosta aynı markanın tavuklusuna geçtik, bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Ayrıca kedime haftanın bir günü ıslak mama, başka bir günü ise ev yemeği veriyorum, normalde ona ayrıca ayırdığım kavurma etinden verirdim ancak haşlanmış patates ve yumurta verdim birkaç kere, bunlar etki etmiş olabilir mi? Van cat'i bende uzun zamandır kullanıyorum, ben de çok memnundum ancak son zamanlarda böyle yapması kötü oldu oldu. Kumu aldığım sayfa 20 lt'sini 140 tl'den satıyordu, uygun diye almıştım, kargo ise mng'den geliyordu ve hep bir yerinden patlak geliyordu. Acaba kum sıkıntılı mıdır? Koku önleyicileride bir denemek lazım ancak çok fazla koku önleyici var

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891

Arkadaşlar, öneriniz var mı?

söylenenler içinde bulamadım ama kum kabı banyodaysa kum nemli ortam yüzünden kokuyor olabilir hiçbir sorun yoksa başka. ya da yıkarken neyi ıslatıyorsunuz anlayamadım ama yanlış yıkadığınız için de olabilir. dediğiniz kadar korkunç bi kokuysa ve kediniz de pis hissederse eminim girmek kullanmak istemeyecek idrar yolları hastalanacak ya da eve yapmaya başlayacak. bence ne yanlışsa düzeltin lütfen. kum kabı nemsiz ortamda olursa, yıkarken ağır kimyasallar kullanmadan güzelce yıkar ve havalandırıp kurutursanız kum kabına parfümsüz iyi bir marka kum koyarsanız sorun olacağını sanmıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 333 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81324 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR