Kısırlaştırma İşlemi

gunosari
gunosari

2936 Puan

Herkese iyi günler.
Biri smokin(erkek) diğeri tekir(dişi) iki kedi sahibiyim Yaklaşık 20 gün sonra iki kediyi de kısırlaştırmayı düşünüyorum.Erkek kedi 8 ayını dişi olansa 7,5 ayını bitirmiş olacak.Ayrıca dişi kedi 5 aylıkken bir defa kızgınlık geçirdi hormon iğnesi yapıldı ne kadar idare eder bilemiyorum.Kısırlaştırma işlemi çok korktuğum işlemlerden birisi zaten ödüm kopuyor.Umarım sorunsuz geçer.
Sorularıma gelecek olursak;
1.İki kediyi birden ameliyat ettirirsem bakımı noktasında sıkıntı olur mu?(Çalışıyorum ve çok izin almak mümkün olmuyor)
2.Kısırlaştırma işlemi sonrasındaki günlerde pansuman ve benzeri işlemler için veterinere gittiniz mi ?Yoksa operasyondan belli bir gün sonra sadece dikişleri almak için mi çağırıyorlar?
3.Operasyonu Ankara Afacan Veteriner kliniğinde yaptırmayı düşünüyorum.Bu klinikte daha önce bu işlemi yaptıran var mı?
Daha başka tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim

8 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611


  1. Erkek kedi operasyonu dişiye göre daha kolay olduğu için iyileşme süreci de daha hızlı oluyor. Yani ben ilk günler haricinde çok sorun olacağını sanmıyorum. Anestezi altında iken kesinlikle hiçbir yere çıkmalarına kendi başlarına etrafta dolanmalarina izin vermemeniz gerekiyor. Çünkü bu sırada dengelerini kaybedip düşebilir,kendilerine zarar verebilirler. Anestezi etkisi geçtikten sonra da dikkatli olmanız da fayda var. Kedilerin acı eşiği yüksek olduğu için canları yansada atlama zıplama gibi şeyleri yapmaya çalışıyorlar. Mümkün olduğunca bunu engellemek en iyisi olur bence.

  2. Ben erkek kedimi kısırlaştırdım ve klinikte ameliyat sonrası 3 gün etki edecek ağrı kesici iğne ve ameliyat yerine kırmızı antibakteriyel ilaç sıkıldı sadece. Herhangi bir pansuman vs. yapmadık. 3. Gün sonunda yakalığı çıkartıp normal hayatına dönmesine izin verdi veterinerimiz.
    Birde yakalık yerine şöyle bir ürün kullanabilirsiniz. https://winpet.com.tr/

  3. Maalesef Ankara'daki klinikler hakkında bilgim yok

chen
chen

5841

Erkek kedi için daha kolay gecerken, dişi kedinin dikişleri olduğundan daha çok gözetmek gerekiyor. Kafasına takmak içib verdikleri şeyi tavsiye etmiyorum daha fazla endişeli oluyorlar. Bence ikisini birden yaptırırsan izin felan almalısın onlarla en azından 2 3 gün ilgilensen daha iyi olacaktır. Yoksa zorlanırlar

nyancat
nyancat

9149

Boyunluk takmak istemiyorsanız ki bence daha mantıklı bi karar çok iyi gözetmeniz gerekiyor gece gündüz başında durmanız gerekiyor çünkü yalamak istiyorlar çekiştiriyorlar bi yerlere atlatıp zıplamaya çalışıyorlar kendinizden en azından 4 gün vermeniz gerekebilir ben pansumana götürmedim veteriner uzun süreli antibiyotik yaptım hiçbir şey yapmanıza gerek yok dikişleri koruyun demişti 1 hafta sonra kontrole çağırdı boyunluk taksaydı dikişleri alıcaktı ama takmadığı için ne olur ne olmaz biraz daha dursun dedi daha sonra dikişleri düşer ya da kediniz kendi çıkarır dedi kedim 2-3 gün sonra söktü 2 dikişi de iyileşmişti zaten sıkıntı yaşamadı umarım kedileriniz bu süreçte bol bol yatar uyurlar daha kolay oluyor

gunosari
gunosari

2936

@nyancat cevap için teşekkürler.

chen
chen

5841

Ben dişi kedime kendim başlık yapmıştım, verdikleri kadar geniş ve korkutucu olmayan. Ve onu sıkmayan, bende okula gidip geliyordum o onu dikişlerine ulaşmasını engelledi. Fotografı pcde oldugu icin atamıyorum yoksa atardım

martha
martha

13132

ben de haftaya kısırlaştıracağım bana ameliyat sonrası günaşırı gelmemi ve antibiyotik verdirmemi söylediler. kaç defa olduğunu hatırlamıyorum ama ameliyat sonrası antibiyotik için de götüreceğim birkaç kez

gunosari
gunosari

2936

@chen cevap için teşekkürler.Peki kafasına takmak için verdikleri şeyden başka ne kullanılabilir?Dikişlerle oynamamaları için.

gunosari
gunosari

2936

@dollfacepersian cevap için çok teşekkür ederim.Umarım bu süreç çabucak geçer.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 742 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR