2 Kedim Var İkiside İshal Oldu Parazitlerini Yaptırdım Ama Bi Sorun Var

İlk önce bir kedi sahiplendim daha sonrasında yalnızlık çekmemesi için yanına bi arkadaş daha sahiplendik. Fakat hangisinde olduğunu tam olarak bilmediğim bi sorunla karşılaştık. Fotoğraf ta gözüktüğü gibi birinde kan vardı kakasında. Hangisinse olduğunu anlayamadığımız için ikisine de iç dış parazit yaptırdık ayrı odalara aldık. Şu an ikisininde kakası ishal gibi. Nasıl bi yol izlememiz lazım bi süre ayrı odalarda mı tutalım bilemiyoruz


2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128572

Zaten bir enfeksiyon durumu söz konusu ise kapmıştır yüksek ihtimalle diğer kedi de. Yeni kedi alındığında aşıları bitene kadar ayrı odada karantina altında olmalıydı. İç parazit iğnesinden sonra ishal olmaları normal. Aslında kakada kan varsa bir kan testi yapılsa daha iyi olurdu. Şuan enfeksiyon varsa anlaşılamayacak bu şekilde kakaya bakarak. İshal ciddi boyutta görünmüyor, parazit iğnesinden hemen sonra yaptığı kakaya baktınız mı parazit var mıydı? Yedikleri kuru mamaya alışık olmadıkları için de kakada hafif kan görülebilir. Birkaç gün kakalarını takip edin, iştahsızlık kusma gibi şikayetleri olursa vete gitmeleri gerekir. İlk aldığınız kediye karma aşı yaptırmış mıydınız? Ne kadar temas ettiler? Probiyotik verseniz iyi olur kedilere.

aslihan_e
aslihan_e

128572

Ayrı odada tutun yine de ama enfeksiyon varsa bazen 2 ay bile taşıyıcı olabiliyorlar. Yine de 1-2 hafta ayrı kalsınlar. Ortak tuvalet mama su kaplarını da çamaşır sulu suyla dezenfekte etmeniz gerekir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 166 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR