Kedim Tuvaletini Düzgün Yapamıyor, Tuvaletini Tutamıyor.

Schotish Fold Baba, British Shorthair Anneden doğma 2 aylık dişi bir yavru. Dışkısının üstünü kapatamıyor ve kapatmak için uğraşırken poposunu tamamen batırıyor. Ve poposunu yalayamıyor. Ayrıca tuvaletini tutamıyor kuma yetişemezse olduğu yere yapıyor evin her yerine yaptı ben temizliyorum o yapıyor veterinerde çözemedi.

3 CEVAP

mrssekola
mrssekola

2610

Tuvaletinin üzerini kapatamaması normal. Sağına soluna bulaştırmasi da normal. Bebekler yapabiliyor bunu. Beceremiyorlar. Zamanla öğreniyorlar. Bir süre elinizde ıslak bezle kaka beklemeniz gerekebilir. Ama geçer. Yalnız tutamama olayı ilginç. Acaba yetişemiyor mu bilinçli dışarıya mi yapıyor zaman zaman. Bazı kediler kapalı kum kutusundan hoşlanmaz. İçinde oluşan idrar kokusu rahatsız ettikçe dışarı yaparlar. İdrar kokmuyorsa içeri yaparlar. Böyle bir durum olabilir. Yetişememe durumu ise sinir sistemiyle alakalıdır. Ona yorum yapmam yanlış olur.

mrssekola
mrssekola

2610

Bir de Schotish Fold bebeklerde anne farklı bile olsa sinir ve eklem sorunları olabiliyor. Kuma yetişemiyorsa bunu da göz önünde bulundurmak ve eğer sorun buysa uzamnla çözmek lazım.

targof
targof

2148

Gayet normal benimkilerde 3-4 aylık oluncaya kadar aynı şekildeydi. Peşlerinden gidip popolarını siliyordum büyüdükçe öğreniyorlar biraz sabırlı olmak gerekiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 218 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81301 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR