Kedim Lösemi 1 Aşısından Sonra Yürüyemiyor...

rbndl
rbndl

755 Puan

Merhaba. 3.5 aylık kedim geçen hafta karma 1 aşısını oldu. Ve herhangi bir yan etki görülmedi. İştahı, hareketliliği vs. iyiydi. Dün bu saatlerde Lösemi 1 aşısı yapıldı. Dünden bu sabaha kadar iyiydi mama yedi, su içti, oyun oynadı. Fakat bu sabahtan beri olduğu yerde duruyor. Dokununca miyavlıyor. Yürümeye çalışınca sendeliyor sarhoş gibi. Mama yemedi su içmedi. Ama kusma veya ishal gibi bir durum yok. Veterinerim ile görüştüm hatta videoda attım. İlk 48 saat içinde bunların görülmesi normal ama 48 saatten sonra devam ederse veya bu süre zarfında ishal, kusma vb. şeyler olursa getirmemi söyledi.
Daha önce bu ve benzeri bir olay yaşayan oldu mu?

5 CEVAP

teo33
teo33

2530

Geçmiş olsun... Bu aşıların bazıları ağır olduğu halde ne diye uygulanıyor anlamıyorum... Neredeyse şehirde kuduz yok, kuduz aşısı var; hele ki sokağa çıkmayan kedi için? Bir de üzerine, "ayakkabı ile getirirsiniz" otomatik cevabı geliyor vetlerden... Kuduzu ayakkabı ile getirmek, ninene hendek attırmaktan daha zor? Ayrıca kapalı "ayakkabılık" diye bir şey var. Gereksiz kimyasala karşı dikkatli olun, derim.

rbndl
rbndl

755

Veteriner 7/24 açık olduğu için sıkıntılı bir durum gözlemlersem sabaha kadar aniden götürebilirim.

Dobbyko
Dobbyko

13174

Aşının etkisi geç görülebiliyor. Benim kedimde de ertesi gün başlamıştı. Yarına kadar gözlemleyin halsizlik devam ederse kliniğe götürürsünüz. Geçmiş olsun.

rbndl
rbndl

755

Öncelikle vermiş olduğunuz cevaptan dolayı teşekkür ederim. Veterineri tekrar aradım sabah 10.00 gibi düzelmez ise muayene için kliniğe gelmemi söyledi. Şuanda hareketsiz bir şekilde yatıyor sadece nefes alıyor.

Superisi814
Superisi814

125143

Merhaba,
Lösemi aşısı ağır bir aşi diye biliyorum ve yine bildiğim kadarıyla sizin tarif ettiğiniz halsizlik, agirlasma gözlemleniyor.Yarina kadar gözlemleyin.
Sanırım normal süreç

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 413 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.297 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR