Sokak Kedisi Sahiplenme

Sokak da kedilere bakarım yıllardır ve kedilere isim veririm isimlerine alışırlar. Bir beyaz kedi var yavru değil büyük, bahçemde diğer kediler mama yemesine izin vermediği için ve karakter olarak da naif ve saf bir kedi olduğu için bahçemde değil kapımın önünde mama veriyordum fakat 1 hafta önce 3 gün boyunca mama yemeye gelmedi ve en son gelişinde arka ayağı incinmişti sekiyordu basamıyordu hemen belediye veterinerini aradım ve tedaviye götürdüler tabiki sürekli iletişim halindeyim başı boş bırakmam. Kediyi tedavi ediyorlar, aşılarını yapmışlar fakat tedavi sonrası yine kapımın önüne bırakacaklar ama ben kediyi sahiplenmek evde beslemek istiyorum fakat daha önce evde hiç kedi beslemedim ve kedi büyük olduğu için sokağa çıkmak istermi gibi şeyleride düşünmüyo değilim. Evim büyük ve kedi çok sakin, naif, saf ve kendisini herkese sevdiren bir kedi kesinlikle saldırmıyor ne de kendisini savunabiliyor. Kumunu alsam tuvaletini kumuna yaparmı alışırmı ? Bana bilgi verirmisiniz ?

6 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136288

kediyi eve aldığınızda ilk gün sadece 1 odada kalsın, o odada maması ve kumu olsun. kedinin karakterine göre evi açarsınız ancak ilk günü odada sizinle geçirmesi daha iyi olabilir. hem kumuna alışır hem de bir anda yabancı bir evde olduğu için küçük alanı benimsemesi daha kolay olur.


bahsettiğinize göre kediyle ilgili çok sorun yaşar gibi durmuyorsunuz karakterinden ötürü ancak iyice düşünüp taşının lütfen. evdeki tüm camlara ve balkonlara file/"kedi" sinekliği yaptırabilecek misiniz? bu kadar masrafı karşılayabilecek misiniz? tatile gittiğinizde sizin yerinize onun mamasını suyunu değiştirip kumunu temizleyebilecek biri var mı? evdeki eşyalarınıza zarar verirse tutumunuz nasıl olur? bu tarz konuları tekrar düşünün derim. sokakta beslemekle arasında çok fark var maalesef ancak siz en iyi sahip adayı gibi duruyorsunuz o kedi için. umarım sahiplenebilirsiniz :)

miyu24
miyu24

556

evet alışır kedi tuvalet eğitimi diye bir şey yok zaten 1,2 kere girince öğreniyor
ama tuvalet problemi olursa eve alıp geri bırakmak gibi bir sorumsuzluk yapmayın

Cips4
Cips4

928

Merhaba,


Öncelikle sokaktaki canlara ettiğiniz yardımlar için çok teşekkürler. Ben kedimi sokaktan sahiplendim. 6 aylık civarıydı. Sokakta yaralanmış, bir hayvansever tedavi ettirmiş, biz de yuva ilanına denk gelip talip olduk. Ev arkadaşımın isteği ile sahiplendik, benim hiç evcil hayvanım olmamıştı ve kedileri sevsemde oldukça da korkuyordum. Eve geldiğinde ilk yaptığı şey kumuna gitmek oldu, yolda sıkışmış biraz :) Yerini bile göstermemize gerek kalmadı. O korkuyla çevreyi tanımaya çalışırken kumu farketti ve kullandı.
Şüpheleriniz varsa geçici olarak eve almayı deneyebilirsiniz. Toparlanana kadar 1 hafta evde misafir edip duruma bakın. Bizimki geldiğinde 6 aylıktı hala yavru sayılırdı ama bize tam olarak güvenmesi 2 sene sürdü. Siz ona zaman, sevgi ve ihtiyacı olduğunda alan verirseniz çok mutlu olacağına eminim.

huqi
huqi

116368

Alışır tabii ki hele korkak bir kediyse. Smokin kedimin yaşını bile bilmiyorum dişleri yok hepsini kırmış, diğer kedilerle asla anlaşamaz korkar ama eve çok çabuk uyum sağladı. Umarım sahiplenirsiniz yetişkin kedi sahiplenmek bence çok daha güzel. 3. Kediyi sahiplenme imkanım olsa yine yetişkin sahiplenirdim.

huqi
huqi

116368

Tuvaletini de kumuna yapar merak etmeyin sadece farklı bir ortama girdiği için 1-2 hafta çok korkacak sizden, benim kedim ayağa kalkınca bile korkuyordu ve diğer odaları gezmiyordu ilk başlarda. Bir de birçok belediye berbat lütfen her gün durumunu sorun, umarım geri getirirler.

Blimunda
Blimunda

246

Ben benzer bir kediye yuva olmuştum. ama bir hata yaptım. "Dışarıya alışık" dedim ve evden çıkmasına izin verdim. Gidip geliyordu ama bir gün gelmedi. Aslında dışarısı için de ölmüyordu, şimdiki aklım olsa asla bırakmazdım. Siz o hatayı yapmayın nacizane önerim. Hala vicdan azabı duyuyorum.


Evde hiç zorluk yaşamamıştı, kurallara hakim gibiydi. 1 yaşındaydı ama daha önce ev kedisi olabilir bilemiyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 280 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.324 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR