Köpeğim Beni Dinlemiyor

Sedagungr
Sedagungr

185 Puan

Merhaba arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun . Yaklaşık 40 günlükken sahiplendigim bir pitbull kırması kızım var . Şu an 6 aylık geldiğinde yavru olduğu için hep uyuyordu o yüzden tasma takma geregi duymadım fazla büyük bir bahcemiz var içeride istediği gibi koştu oynadı birazda baglamak istemedim açıkçası sonraları biraz büyüdükçe bir göğüs tasması kullandım gayet sakin bir şekilde yürüyor geziyorduk ama yavru olduğu için yormuyor geri hemen bahçeye dönüyorduk . Nasıl büyüdüğünü hiç anlamadım zorlukla da olsa boyun tasmasına alıştırdım ama bu seferde tasmanın ipini tutup çekiştiriyor artık hayırıda kabul etmiyor dışarı çıktığımız da tasma ipini ağzıyla çekiştirdgi için 10 sn içinde geri dönüyoruz . Eğitime çok yatkın bir köpek istediğim her şeyi yaptırabiliyordum (otur , kalk, bekle ,gel,hayır gibi) bir kaç ay öncesine kadar. fakat sürekli yiyecek ödülü karşılıgında istiyor artık olmadıgında asla söz dinlemiyor ona çok güzel baktığıma inanıyorum çöplüğe gitmekten kurtardım tedavilerini yaptırdım hiç bir şeyini eksik etmedim ama o artık kendini lider gibi görüyor ve beni önemsemiyor hatta bırakıp başka insanlara gitmek istiyor. kızımı çok seviyorum ama artık dayanamıyorum lütfen yardımcı olun . Kusura bakmayın biraz uzun oldu.

2 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

"ama artık dayanamıyorum" hoş bir söz olmamış :(
Sonuçta bu duruma gelmesine siz neden olmuşsunuz. Büyük/küçük fark etmeksizin köpek eğitimi biraz disipline dayalı oluyor. Bağlamak istemedim açıkçası sözünüz bize basit gelse de köpek için kompleks bir durum. Yani beni bağlamıyorlardı şimdi neden bağlıyorlar şeklinde düşünür düz olarak. Eğitim sırasında iletişiminizi kompleks duygulara yer vermeden sağlamalısınız. Bir şeyi bir dönem neden yapmak istemeyip sonrasında neden yapmak istemenizi çözemez onlar.
Sizin bu durumda internetten kral köpek gibi eğitmen videolarını izleyip, tavsiyelerini dinlemeniz ve gerekirse profesyonel destek almanız gerekiyor.

Sedagungr
Sedagungr

185

Teşekkür ederim evet suçun büyügü bende bebekmiş gibi davrandım ona tavsiyelerinizi aklımda bulunduracagım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 738 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR