Merhaba vancat, reflex markalarını denesemde o istediğim kumu bulamadım. Tozutma ve topaklanma konusunda memnun kaldığınız orta fiyatlı kum önerlerinize açığım.
Bastet kedi kumu toz sıfır.
Merhaba, Bastet kullanıyorum ben de, tozutma oranı gerçekten hiç yok denecek kadar az ancak topaklanma konusunda mükemmel olduğunu söyleyemem. Yine de tozsuz olması benim için yeterli, öneririm.
Benim kedimde kronik bronşit var o yüzden tozutmayan kum arayışına girmiştim Olivacat Zeytin Çekirdeğinden üretilen kumdan aldım. Evet hiç bir şekilde tozmuyor ama koku tutma özelliği çok zayıf bende bentonit kumla karıştıp kullanıyorum çok memnunum.
Bende olivia cat kullanıyorum ama bana koku tutması da iyi gelmişti ben maddi nedenlerle bentonitle karıştırıp kullanıyorum daha uyguna geliyor olivia cat zeytin çekirdeğinden yapıldığı için yağlı bir yapısı var ve bentonitin tozunu da tutuyor iyi oluyor öneririm
En iyi bastet kedi kumu çünkü sıfır toz
Vancat aktif karbonlu kedi kumununda tozutması var ama topaklanması ve koku tutması güzel.
Sandy kumda fiyatı iyi ve tozsuz kumuda mevcut çeşitlerine bakabilirsiniz
CatPlus, Bastet ve Mırmır'ın Multi cat kumunu kullandım son aylarda, bahsettiğiniz kriterlerde memnun kaldım. Bastet'in şu an ki fiyatından emin değilim indirimde bulduğumda almıştım çok fazla kişi önerdi diye.
Bir çok kum denedim içlerinde en çok bastet kedi kumunu beğendim. Sıfır toz, yeterli miktarda kum konulursa topaklanma çok iyi çamurlaşmıyor. Bazen çişini anında alıyorum top şeklinde oluyor, hiç beklememesine rağmen. Koku için bir şey diyemem çünkü aktif karbon ekliyorum ve sıfır koku. Ben çok memnunum.
Pro line hem uygun hem kaliteli
Felin kullanıyoruz Marsilya sabunlusunu. Memnunuz, fiyatı da gayet uygun :)
Ben akkum 10 kg kalın taneli pudra kokulu kum kullanıyorum. Çok ani bir şekilde kedi sahiplendiğimiz için öneri üzerine bu kumu almıştık. Öncelikle şimdiki aklım olsa kesinlikle kokulu almam. Ayrıca bazen güzel topaklanıyor ama bazen o toprak parçalanıyor. Bu kumun da malesef tozutması var ve fazla bir tozutma. Kumu temizlerken bazen odada toz kokusu olabiliyor. Ben de şu an bastet aldım, kokusuz ve tozsuz olmasından dolayı öneriliyordu, ancak daha denemedim.
Yani ben hepsini bir arada gördüğüm bir kum bulamadım maalesef bir çok kedi anneleri ve babaları bu dertten müzdarip bence. Ben şu anda feles ultra light karbonlu topaklaşan kedi kumu kullanıyorum. Toz gerçekten neredeyse sıfır , çok hafif bir kum ayrıyetten biraz büyük taneli. Ama topaklaşma konusunda iyi diyebileceğim bir kum olmadı. Parçalara ayrılıyor sürekli çünkü. İstersen dene bunu önerebilirim. Koku hapsetmesi de güzel gibi geldi bana.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor