Kedi Alerjisi

manyaksey
manyaksey

183 Puan

Bir yaşına yakın dişi bir kedi sahiplendik evde eşim ve iki yaşında kızım ile birlikte onuda ailemize birey olarak dahil ettik ama eşimin kedinin halıda bıraktığı toz ve kılları maalesef astımı ni tetikledi kediyi severken oynarken sıkıntı olmuyor ama her gün evi süpürmeye başladığında esimde mide bulantısı ve nefes sıkıntısı oluşuyor kedimize alıştık çokta sevdik evden uzaklastirmak istemiyoruz ama bu problemle karşılaşan yada çözümünü bilen varsa fikirlerinizi almak isterim

8 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Süpürge denmiş... Ben aylarca araştırdım. Çözüm olarak bunu bulduk:
https://www.philips.com.tr/c-p/FC9932_07/marathon-ultimate-torbasiz-elektrikli-suepuerge
Bu süpürgenin ucunda led ışık olduğundan bütün tozları görerek derinlemesine temizlik yapılabiliyor. Ayrıca iki filtresi olduğundan alerjik bünyeye sahip ve astım hastaları için çok uygun. Sıfır toz çıkıyor süpürme sırasında.
Dyson filan halt etmiş gerçekten. (Şu süpürge olaylarına harcadığım parayla ev alırdım ya :D)

Heiter
Heiter

115202

Toza alerjisi olanlar için süpürgeler var, onlardan kullanabilirsiniz.
Onun dışında önerebileceğim, halıları kaldırmak. Biz de aynı sorundan o kadar bunaldık ki kedilerin gezdiği yerlerdeki halıları kaldırdık bu yüzden (Bir de bizim oğlan çok tırmalıyordu, halı namına bir şey kalmamıştı zaten.) Toz kalkmıyor artık. Düzenli süpürünce de sıkıntı kalmıyor.

Heiter
Heiter

115202

Unutmadan:
Bunların haricinde bir de, kedinizin tüy dökmesini en aza indirmek için beslenmesini daha kaliteli hale getirip, düzenli taramak lazım.

manyaksey
manyaksey

183

Tüğ konusunda şikayetim yok denecek kadar az her gün düzenli taranıyor taranmadigi zamanda bile çok az bir döküm oluyor uzun tüylü olmasına rağmen üzmüyor sağolsun tirmala konusunda hanım gözüme bakıyor yeni hali al diye :)

Heiter
Heiter

115202

Öncelikle halıyı unutun derim :D
Bir şey merak ettim. Kedi gelmeden evvel, eşiniz evi süpürürken sıkıntı yok muydu? Eğer öyleyse süpürgeden değildir sorun. Ama öbür taraftan da "az tüy döktüğünü" söylemişsiniz. Kafam almadı valla.

manyaksey
manyaksey

183

Kedi geldiğinden beri bu durum ortaya çıktı tüğ konusuda biraz araştırma yaptım kedi kendini temizlemek için yalanirken bir madde salgiliyormus sanırım kırılıp dökülen tüylerde bakteri tarzı bir şey oluşuyormuş buda evde temizlik esnasında ucusup hanımı rahatsız etmeye başladı öncesinde sıkıntı yoktu yani ya yeni makine almam gerekecek yada halılar kalkacak sanırım

sekersoytolga
sekersoytolga

1805

Kedi sahiplenen bi başka arkadaşımda gördüğüm bi olayı paylaşmakta yarar gördüm. Arkadaşım da astım hastasıydı,sahiplendikleri kedi sokakta ölmek üzere olduğu için aldı eve. İlk başlarda çok ciddi problem yaşadı. Zaman geçtikçe alıştı galiba bilemiyorum sebebini. Astımı eskisine göre daha iyi oldu. Tabi bilemiyorum siz kediyi eve alalı ne kadar zaman oldu yada eşinizde de arkadaşım gibi olur mu ama bi süre denemeye devam edin isterseniz

manyaksey
manyaksey

183

Eve alalı yaklaşık bir hafta oldu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 607 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR