Yapan Var Mı Faydalı Olur Mu?

Poyraz98
Poyraz98

3941 Puan

Bir kedim için 15 kiloluk mama aldım. Mamasın taze kalmasını istiyorum böyle bir şey yapayım dedim. İkea dan 5 lt lik poşetlerden aldım ve poşet mandalı aldım ama sanırım diğer poşetlere bölüştüreceğim 2 kiloluk en azından bu şekil yapan var mı yararı olur mu acaba ve poşetler yırtılır mı?


10 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Size cam kavanoz kullanmanızı öneririm. Hem sağlıklı hem de kapağından hava girmesi derdi yok. Üstelik kavanozlar da pahalı değil ve sürdürülebilir. Yani yıkayıp yeniden kullanabilirsiniz.
Ben en fazla iki kiloluk mama almayı tercih ediyorum açıkçası. Ama büyük boy mama alanlar cam kavanozlara bölüyorlar genellikle.
Plastik poşeti günlük hayatımızda pek tercih etmediğimizden bilemiyorum ne denli sağlıklı olur. Yırtılma olur mu vs.

Heiter
Heiter

115202

Rutubet olduğunda poşet de dinlemez, cam kavanoz da. Bozulup bozulmayacağını en iyi siz tespit edebilirsiniz bence. Sonuçta bulunduğunuz ortama göre değişir.
Biz de 15 kiloluk aldık, kış olduğu için balkonda saklıyoruz. İçeride de 4 litrelik bi saklama kabı var, büyük paketten ona dolduruyoruz bittikçe ama artık büyük pakette almayız sanırım. Alırsak da vakumlayarak saklarız diye düşünüyorum.
Siz ileride deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

dilex
dilex

4519

Poset degil de cam buyuk bir kavanozda daha saglikli olur diye dusunuyorum.

Feronia
Feronia

117611

Kuru mamaya yorum yapamayacağım ama şimdiye kadar hep yaptıklarımı buzdolabı poşedinde dondurarak sakladım.

Kavanoza koymaniz daha iyi olur.

Elfffff
Elfffff

5341

Ben poşetlere koydum ama sanırsam faydalı olmadı sonlara doğru mamayı yemeyi kestiler

eltarcin
eltarcin

116201

Ben öyle aldığımda genellikle hatta her zaman kavanozlara bölüyorum. 3-4 kavanoz bir süre yetiyor. O süre zarfında büyük paketi de klips/mandal/bant yardımıyla (Hepsi ile değil biri ile :D) kapatıyorum. Sorun olmuyor. Bazı arkadaşlarım vakumlayarak saklıyor ama bence kavanoz daha iyi. Hem kapağı açıp dökmek çok kolay, hem de cam daha sağlıklı.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Büyük bir mama aldığında hepsini posetleme. Belli bir kısmı mesela kavanoz ya da kilitli saklama kabı içerisine 2kg kadar doldur. Kalan mama cuvalini icindeki havayı aldırarak sık. Ağız kısmını güzelce kivirarak katla ve tel zimba ile zimbala. Kapta mama gittikçe duzgunce kes doldur ve yine zimbala. Ben o sekilde kullanıyorum. Çünkü kendi ambalajı posetten daha iyi korur. Diğer arkadaşlarımın da önerilerine katılıyorum kavanozlamak iyi bir yöntem ancak yer sıkıntısı oluşturabilir tabiki bu da benim görüşüm

nyancat
nyancat

9149

Poşetlere koyduğunuz zaman bayatlıyor maalesef kalın bir poşet olması ve vakumlanmasıyla korunabilir diye düşünüyorum poşette dışarıya koku veriyor aynı zamanda plastik kapta da öyle o yüzden ennnn iyisi cam kavanozda saklamak turşuluk kocaman kavanozlardan alın bir de günlük kullanım için küçük alın küçük kavanozda bittikçe büyük kavanozunuzdan doldurursunuz mamanız bayatlamaz

emreovec
emreovec

12921

Zamanla bozulabilir. Neticede içine hava giriyor. Vakumlu olsa bir nebze ama şu şekilde bayatlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1420 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR