Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Merhaba
Erkek kedimi kısırlaştırmak istiyorum. Fakat kanı düşük çıkıyor her seferinde.
Artık her gece bağırıyor koku bırakıyor ve dayanamıyoruz.
Uykusuz kalıyoruz ve o şekilde işe gidiyoruz. Gerçekten çok zorlanıyoruz.
Bu şekilde kısırlaştırma yapsak bir sıkıntı olur mu? Başka çaremiz yok.
bağışıklığını güçlendirmek için bir şeyler yaptınız mı? kanı düşükse ameliyata alınmaması gerekiyor. sonrasında bağırmalarına dayanamayacağınız bir kediniz olmayabilir çünkü.
Merhaba
Evet veteriner bağışıklık güçlendirici ilaçlardan verdi. 5 ay kullandıktan sonra tekrar yaptırdık kan tahlili. Hala düşük malesef.
Viyo ımmune kullanmistik 1 kutu 14x30ml hergun 30ml verdim hem bağışıklığı hem kan değerleri düzelmesi tavsiye ederim
Bende de aynı durum vardı, bağışıklık güçlendiriciyi 3 hafta kullandıktan sonra ameliyata uygun hale geldi. Kedinizin bağışıklığının düşük olmasına sebep olan bir hastalığı olmadığına ve kaliteli bir bağışıklık güçlendirici kullandığınıza emin misiniz acaba?
Merhaba
İmmuneks diye bir ilaç vermişti doktor. Onu kullandık biz. Ama düzelmedi ısrarla emin olun sebebini bilmiyoruz.
Bu kedimin 19 Haziran'daki tahlili. Genel bağışıklık hücrelerini gösteren WBC sınırın oldukça altında, her bir bağışıklık hücresi çeşidi de sınıra oldukça yakın.
Bu da 13 Temmuz'daki tahlili. WBC oldukça artmış, sınırı geçmiş. Çeşit bazındakilerin de çoğu ciddi oranda artmış gözüküyor. Ameliyat için onay aldı.
Haziran'daki tahlilde bağışıklık düşük çıkınca bağışıklık düşüklüğünün sebebinin lösemi gibi hastalıklar olabileceği söylendi, onların testleri yapıldı. Onlar temiz çıkınca bağışıklık güçlendirici tavsiye edildi. Ben memnun kaldım sonuçtan, belki siz de bu ürünü deneyebilirsiniz. Adı PetImmunex. Bağışıklığın düşük olmasının ardında yatan bir hastalık yoksa yardımcı olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum.
Bir de veterinerimin anlattığı bir olayı anlatayım, belki sizde de benzer bir durum olmuştur. Bir kedi sahibi kedisini bir kliniğe götürmüş kısırlaştırma için, kan tahliline bakıp "Bağışıklığı düşük, ameliyat olamaz." demişler. Kedi bir sürü ilaç falan kullanmış, tekrar kliniğe gitmişler tekrar düşük çıkmış. Bu şekilde bir kısır döngüye girmişler en son kedinin sahibi başka kliniklere danışmaya başlamış. Tahlilleri gören herkes "Onlar haklı, bu değerlere sahip hayvan ameliyat edilmez." demiş. Benim veterinerim ise demiş ki "Ben o tahlilleri bilmem, benim makinem burada gel bakalım tahlillerine.". Ve hayvanın tahlilleri temiz çıkmış... Kısırlaştırmasını da yapmışlar ve bir sıkıntı çıkmamış hatırladığım kadarıyla. Bu hikayedeki kişiyle aynı kaderi paylaşıyor olabilirsiniz eğer tüm tahlilleri aynı klinikte yaptırdıysanız :') Aklınızda bulunsun bu ihtimal. Çok geçmiş olsun :(
amillaaa ;
Evet bizim vet de PetImmunex vermişti. Ama hiç oynama olmadı değerlerde. Altta yatan bir hastalık yoktu. Yani olsaydı söylerdi diye düşünüyoruz. Bizde kısır döngü içerisine girdik malesef. Başka veterinere bakalım olmadı. Ama düşük çıkarsa her seferinde? O zaman ne yaparız bilmiyorum. Of of :)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.