Tırnak Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983 Puan

1 yıldır hayvanın çekmediği hastalık kalmadı. Yanlış tedavi sonrası kulağı mahvoldu, tam kulak ağrıları geçti derken gözleri kör oldu (ilaçlar yüzünden), biraz düzeliyor kilo alıyor derken leishmania hastalığı yaraları perişan etti, kaburgasında büyük bir yara ve şişlik oldu. Yine antibiyotik kullanmak zorunda kaldık, yara iyileşiyor derken böbrekler iyice kötüleşti, bir deri bir kemik zar zor hareket ediyor. Yerinden kalkamamaya başlamıştı ama o biraz düzeldi (vitamin ve ne bulduysam yedirmeye çalışarak), şimdilik yerinden kalkabiliyor.


Ama bugün de üzerine basamadığı sol arka patisinin tırnağının dibinden şiştiğini fark ettim. Balaban ve terramycin sürüyordum bir etkisi olmamış. Bugün fucidin denedim, etkisi olacak mı bilmiyorum? Daha etkili bir krem öneriniz var mı? Dört patisini kullansa bile zor yürüyor, bu şekilde çok zorlanıyor. Tırnağı şişen patisi de diğer patilerine göre daha sıcak. Tekrar ateşi çıkmadan bunu kontrol altına almamız gerek, lütfen etkili bir yöntem biliyorsanız söyleyin.


Çok fazla yaşayabileceğini sanmıyorum ama son günleri bari biraz rahat etsin.

4 CEVAP

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Veteriner yakalığı önermedi. Zar zor yiyor, iyice yemeden kesilir dedi. Patisi büyük ölçüde iyileşti, şişlik çok azaldı, ayağını artık sakınmıyor ama diğer yarası tekrar şişmeye başladı. Ona da ilk defa fucidin sürdüm, umarım bir etkisi olur ama pek ihtimal vermiyorum, sanırım iç organlarla alakalı bir sıkıntı var. Sağ tarafında kaburgasının bittiği, kargının başladığı yerden şişlik oluyor.


Son zamanları rahat ettirme çabalarım boşa gidiyor, bir türlü düzlüğe çıkamadık. Yani zaten diğer hastalıkları fazla yaşatmayacak ama tekrar tekrar enfeksiyonlarla mücadele edemeyiz, ben de köpek de çok yoruldu ama yemeden içmeden kesilmeden uyutulmaz dediler, zaten nasıl veda edeceğim onu da hiç bilmiyorum.

Nrynrynry
Nrynrynry

1178

fucidin krem teramisinden daha iyi gelecektir. Böbrek rahatsızlığından dolayı kedisini kaybetmiş biri olarak öncelikle geçmiş olsun size tavsiyem C vitamini düzenli olarak vermeniz. C vitamini vucutta depolanmıyor ve üriner rahatızlıkların oluşmasına engel oluyor. Benim şuan evde bir kedim daha var Vitta c tablet veriyorum. Kediniz kısır ise mutlaka kısır kedi maması kullanmanız lazım.

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

köpekler bölümüne açmıştım ondan ayrıca belirtmemiştim. evet kısır ama şu an hangi mamayı yiyebilirse onu yediriyorum, çok zor yiyor çünkü...


fucidin diğer kremlere göre çok daha etkili oldu, keşke daha önce aklıma gelseydi. üç günde büyük ölçüde fayda etti, şişliği ve kızarıklığı azaldı, üzerine daha iyi basıyor ama tam geçirmedi. tekrar tekrar yalıyor, ondan da mikrop kaptırıyor sanırım.


vitamin kullanıyoruz, çok işe yarıyor, öneriler için teşekkür ederim.

Nrynrynry
Nrynrynry

1178

Yarayı yalamasının önüne geçmek için elizabeth yakalık kullanabilir siniz bu süreçte.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 384 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.324 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR