Çok Üzgünüm Bunları Okuduğuma

lilypoaca
lilypoaca

941 Puan

Bu gün burada denk geldim daha öncede bir kaç defa okudum ve içime taş gibi oturdu, balkondan düşen bebeğin veteriner masraflarını karşılayamacağı için evde ne yapacağını soruyor? Veya aşı parazit kusma vs gibi veterinere gidemeyeceği. Evet bir hayat sokaktan kurtarmak minnettarlık ama onlar nefes alan canlılar ve bizler gibi hasta olabilir sorunlar yaşanabilir veterinere gitmek sağlıklı sevgiyle bakmak gerek ve unutmayalım maddi manevi büyük sorumluluk isteyen bir durum bunu yapamayacaksak almayalım veya bu tarz sorular açmayalım üzüntüden kendime gelemiyorum

11 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130918

blue_hpood O gün sokakta beslediğim kedilerden birini köpek sürüsü öldürmüştü o yüzden üzüntü içinde ne yazdığımı bilememişim, sonrasında zaten düzelttim balkona tel takmıyorsa almayacak diye. Demek istediğim adamın maddi durumu iyi değildir, kira parası, çocuk masrafı ya da eğitim masrafı vardır, olur ya çok kötüdür yani. Ama yine de sokaktan kedi alır, alsınlar. Tabi file-tel taksınlar. Çünkü sokakta kediler "yaşayamıyor". Ya zehir yer ya araba çarpar, ya köpek öldürür, ya insanlar bir şey yapar, hastalık kapar olur da olur yani. Evde olsun kuru ekmek yesin yine evde olsun. Demek istediğim başına çok kötü bir şey geldiyse de belediyeye verilir en kötü ihtimal. Hani elinde hiç para olmaz, öğrencidir gerçi üniversite öğrencilerinin kredisi bursu olur ama lise öğrencisidir mesela. Ailesi de yardım etmez. Paranız yoksa sokaktan kedi almayın demeyin. Kediler sokakta yaşayamıyor. Sokak kedilerine mama alıp verirsiniz ama gece Allah'a emanet der gidersiniz, şansı varsa ölmez. Her gün risk altındadır onlar. Bırakın alsınlar kimseye almayın demeyin.

simbakedi
simbakedi

136281

Herkes kedisine en yüksek kalitede mamalar veremeyebilir, en yüksek kalite kumu kullanamayabilir ama konu sağlık olunca hiçbir masraftan kaçınmamalı. O anda o parayı verecek halde olmayabilir, bu konuda fikir isteyebilir. Bazıları veterinerde taksit yapıldığını bilmiyor ya da kendi veterineri taksit yapmıyorsa taksit yapan veteriner önerisi isteyebilir. Ancak daha az paralarla balkonuna, camına file yaptırmayan kedi düşünce de donuna kadar ödesin bir zahmet. Kedinin sağlığını ve güvenliğini sağlayamayacak olan eve almamalı asla. Sokaktan bunları sakat kalsın ya da birkaç yıl daha yaşasın diye almıyoruz sadece. Onlara da yazık gerçekten

salihaondag8
salihaondag8

16402

Yani cidden bendesize katılıyorum o canları aliyorsak ne olursa olsun maddi manevi sorumluluklarının bilincinde olmak gerek yani onlarda can ve bütün ihtiyaçlarını sağlıklarını aksatmadan yaptırmak gerek yani yani ya alınca bakacaksınız yada hiç alamayacaksınız saten çok büyük sorumluluk karnini doyurmakla bakmak çok ayrı ama anlayana tabi yani sadece karın doyurmak okmaz sevgi sefkat ihtiyaclarini veteriner sağlık masrafları felan derken bunu bilerek bakmak gerek işte kolay gibi gözüküyor ama büyuk sorumluluk haksizmiyim sizce 🤗

aslihan_e
aslihan_e

130918

Tabi bir de balkona tel taktırmayacaksa da almayacak.

lilypoaca
lilypoaca

941

Biz sokakta kalsın demiyoruz sorumluluk sahibi olmak gerekiyor demek hasta olunca doktora gidiyorsan çocuğunu götürüyorsan onlarda artık evlat ona saglıkla her türlü bakabilme sorumluluğu almak gerek ben bazen market yapmadığım ama o parayla kızımı veterinere götürdüğüm çok oldu, kendi ihtiyacımı erteleyip kızıma en iyi şeyler almayı tercih ediyorum anlatmak istediğimiz bu

blue_hpood
blue_hpood

128941

aslihan_e ha balkondan düştü götüremiyorum olmaz tabi ki, o zaman da belediyeyi ararsın onlar alır
mı?
pardon da, hanımefendi, o kedi o balkondan düşmeyecek, bir canı evine alıyorsan, ya o balkona file takılacak ya balkon kapısı açılmayacak. kusura bakmayın da bebeğinizi balkona salar mısınız? sorumluluk bilinci gelişmemiş insanlar hayvan sahiplenmesin, bırakın sokakta yaşasınlar, vebaline girmeyin şu canların.

Superisi814
Superisi814

125141

Evde operasyona alın desek ,alicaklar diye korkuyorum🤦🏻‍♀️Bazı hayvan severlere de bayılıyorum, neredeyse cerrahi işlem tarif edicekler. Zaten veteriner hekimlerin hepsi soyguncu (!)
La havle !
Kimse kusura bakmasın sokaktan can sahiplenmek süper kahramanlik değil, o kadar da abartmayalım. Kimsenin kendine bir üstünlük atfetmesine gerek yok bunun için.Bu bir gönüllülük ve sorumluluk işi.
Bir anne yetimhanede evlatlık alsa, balkokdan düşse , zaten yetimhanede kötü şartlarda idi, olsun bana minnet duysun modunda olup, komşulara mi sorucak nasıl iyilesiceğini ?
Bazen inanamıyorum burada yazılanlara .En iyisi o soruyu görmeden siteden çıkayım.

blue_hpood
blue_hpood

128941

aslihan_e benim demek istediğim parası yoksa almasın değil, alıyorsa o kedi o balkondan düşmeyecek. ister tel taktırsın ister balkonu açmasın, ben bilmem. şu işi bi avrupa standartlarına çekecek adam yok ki, önüne gelen kedi köpek alıyor.. ben sizi anladım, merak etmeyin.

aycylmz
aycylmz

14345

File, sineklik olayı ayrı tabi ama en kötü mama bile dışarda olmasından iyidir. Kaç kedi kaybettim dışarıda baktıklarımdan çoğu da yavruydu:( herkes ister en iyi mamayı yedirmek, en güzel şeyleri almak ama bir de gerçekler var. İnsanlar maalesef evlatlarına bile istediklerini alamıyorken kedine en pahalı, en iyi mamayı al demek yersiz. Herkes bütçesi dahilinde en iyi şekilde bakmaya çalışsa yeterli bence, sokakta kalmasından çok daha iyidir. Veteriner masrafları için de taksit istemek ya da belediye kliniklerine götürmek işe yarayabilir.

aslihan_e
aslihan_e

130918

Hayvanlar zaten sokakta ölüyorlar yaşamıyorlar ki, ne demek bunları yapamayacaksak almayalım. Petshoptan satın almıyor, sokakta aç gezen hayvanı alıyorlar. Ha balkondan düştü vete götüremiyorum olmaz tabi ki, o zaman da belediyeyi ararsın onlar alır. Dışarda kaç kedi zehir yiyip sürünerek ölüyor, bu hafta sokağımda 4 kediyi köpek parçaladı. Kediler sokakta zaten aç. Bakamayacaksan alma gibi bir durum söz konusu değil.

Kontesimm
Kontesimm

644

Kedimin rahatsızlıgı sebebiyle kendi birikimim hariç 2 arkadaşıma 4 bin tl borçlandım yetmedi 5000 tllik kredi kartı cıkarıyorum suan gerekirse diye. Rahatsızlıgı çok belirsiz suan ince bağırsağında bir kitle var. İyi huylu mu kötü mü bilemiyorum bugün ameliyatımız var. Belki ölecek yine bilemiyorum ama onun için her şeyi yaptım diyeceğim. Gerçekten hayvan sahiplenenler maddi güçleri yoksa çok zor durumda kalıyorlar. Herkesi anlamak lazım. Ama ölüme terketmek anlaşılır şey değil :(. 12 yıllık dostumu 10-15 bin tl harcamamak için ölüme terkettim nasıl diyebilirdim. Vicdana sığar mı bu...


Onu getirip götürürken taksi kullanayım rahat etsin diye her gün 1 açma yedim sadece. Diyecek başka bir şeyim yok.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 489 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR