Mantar Aşısı Üstüne Bi Kaç Güne Karma Aşı Yapılması Uygun Mu ?

Kbraege
Kbraege

648 Puan

Arkadaşlar mantar hastalığımız var geçen hafta cuma mantar aşısı oldu kedim yarın da karma 1 yapılcak. Mantarı iyileşmeden karma yapılması doğru olur mu yoksa bağışıklığına zarar verebilir mi :/

6 CEVAP

Klimt
Klimt

2166

Genelde aşının üzerinden iki üç hafta geçmeden yapmıyorlar, aşı türüne göre değişiyor mu bilmiyorum. Veterineriniz bilgilendirecektir zaten ama özel olarak sorabilirsiniz.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Mantar aşısı da karma aşı da çok ağır aşılar ve mantar bağışıklık sistemi düşüklüğünde olan bir şey. Bu yüzden şuan karma aşı yaptırmak bence hiç iyi olmaz. Benim de oğlum mantar oldu ve veterinerim mantar aşısını bağışıklık sistemini güçlendirici iğne yaptıktan ve benim vitaminler kullanmadan sonra yapti. Çok ağır bir aşı olduğu için önce bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekiyormuş. Bu arada mantar tedavisinde veda vet phytomıns ve veda şampuanın çok yararını görmüştük. Ayrıca düzenli olarak doğal elma sirkesi koyduğum su ile silmistim. Bu şekilde mantarı yendik. Şuan tekrardan olmaması için korumak amacıyla Naturalis Adrayms sarımsak yağı kullanıyorum. Bu ürün maalesef hastalık döneminde yoktu. Çok faydalı ve mantar için özel üretilmiş bir ürün. Kullanmanızı tavsiye ederim. Umarım çabucak iyileşir kediniz:)

Kbraege
Kbraege

648

Çok teşekkür ederim daha aradan bi hafta geçmeden dış parazitle karmasını yapıcaz demişti bu konu da da korktum iyileşme olmadan karmanın yapılmasını doğru bulamadım. O zaman yarın götürdüğümde sadece dış parazitini yapmasını rica edicem karma istemediğimi belirtcem yoksa yapıcak. Bizde yayılma hiç bi şekilde Yok açıkcası mantar mı değil mi ona bile şüpheliyim. Başka veterinere götürmeyi düşünüyorum yorumdan sonra. Nasıl bi hafta sonra karmasını da yapıcam diyebildi

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bende şaşırdım açıkçası veterinerin karmayı yapmak istemesine. Mantar olduğunu nasıl anladı? Benim veterinerim özel mor bir ışıkla (adını bilmiyorum kusura bakmayın) bakmıştı. Bazı veterinerler deri kazıntısı alarak mantar olup olmadığına bakıp mantarsa türüne bakarak tedavi uyguluyor diye biliyorum.
Bence de başka bir veterinerin bakması daha iyi olur. Umarım ne olduğu net anlaşılır ve ona göre bir tedavi uygulanır

huseyin1
huseyin1

822

ne aşısı olacağı önemli değil ancak bir rahatsızlığı varsa o rahatsızlığı tedavi edilmeden başka aşı yapılmaz

Kbraege
Kbraege

648

Sadece gözleriyle bakıp anladı üstün özellikleri vardı galiba. Götürmücem ona zaten başka yere götürcem sizlerin yorumundan sonra zaten şüpheliydim hiç bi güvenim kalmadı ona. Benimde mantığım almadı Hüseyin bey tedavi olunmadan sanki birşey yokmuş gibi aşı sıralaması yapmasına.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 706 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR