Köpek Çipleri İle İlgili Bilgilendirme

Venusselin
Venusselin

2223 Puan

Arkadaşlar inatla anlatamıyorum. Ek başlık açtım bu yüzden. Bildiğiniz üzere kedi köpek ve gelinciklere bu yıl sonuna kadar çip şartı getirildi. Yaptırmazsanız aşı yapılmayacak ve hekim ihbar edebilir. Para veririm yaptırırım diyenler var. Şuan yeni kimlikler var su yeşili. O kimlikler olmadan aşı yapmaları suç olacak süre geçtikten sonra. Kimse sizin keyfiniz çip taktırmak istemiyor diye kendini riske atmaz. Ek olarak bir zararı yok biraz daha büyük iğnesi sadece. Evet konum sistemi saçma ama mecburi kıldılar maalesef. Bütçeniz yeterli değilse tarım ve Orman bakanlığı gayet makul fiyata yapıyor. Ben 1 yıl önce yaptırdım büyük köpeğime, ufak olana da 1 ay önce yaptırdım. Bir sorun yaşamadık. Ve yeni kimlikleri verildi. Çip kodu yapıştırılan bölüme logolu şeffaf bir jelatin takılıyor. Ve köpeğin özelliklerinin olduğu bölüme takılıyor. Sorunuz varsa sorabilirsiniz, yeni kimliği merak eden olmayan varsa resim yollayabilirim.

12 CEVAP

Venusselin
Venusselin

2223

Veteriner hekimlik stajı yapıyorum şuan, bilip bilmeden konuşuyorsunuz. Bilmediği için yaptırmamak isteyenlere bilgilendirme yapmaya çalıştım. Emir verip hadsizce konuşan sensin. Emir verdiğim kısım neresi göremiyorum?

blue_hpood
blue_hpood

128183

Yardimseverkedici
çipin beyinde tümöre sebep olduğuna dair bir kaynağınız var mı? ben de yaptıracağım kısa süre sonra fakat aklımı aşırı kurcalayan bir mevzu, malum, süre de dolmak üzere, bu sebeple bir kaynak varsa payalaşabilir misiniz?

@Superisi814 haberi okuyabilirsiniz Burada bilimsel bir deneyden bahsediliyor öyle sağdan soldan duyulmuş bilgi değil.

Niye insanların çip taktırmak istememesi sana dert oldu? Hayır ısrarla anlatmaya çalışmanın nedeni ne ki? Bu çipler tümöre neden olabiliyor, insanlar hayvanlarını riske atmak istemeyebilir. Veterinerler gayet de sisteme girmeden aşı yapabiliyor, oraya başka bir ürün satışı gösterir sadece. Sen veterinersin heralde, kendini riske atmazsan atma, insanlara emir vermeye hakkın yok.

Venusselin
Venusselin

2223

Emir veriyorsun diyip hadsizce konuşup üste çıkmaya çalışmak harikaymış :Dd

Venusselin
Venusselin

2223

Aradım taradım bulamadım. Acaba hangi bölümde insanları boğazlayıp çip taktırın diyorum halla halla ya 😂😂

"Arkadaşlar inatla anlatamıyorum". Bu ne demek oluyor? Benim dediğimi anlamak zorundasınız demek. İnatla niye anlatmaya çalışıyorsun? Herkesin aklı var, isteyen düşüncene katılır isteyen katılmaz. Sanki veteriner kendini riske atıp da silah kaçakçılığı yapacak. Kimliği olmayan hiçbir hayvana aşı yapılmayacaksa sokaktaki hayvanlara nasıl karma aşı yaptıracaz? Bir kere sistem tamamen yanlış. Bunca zamandır zaten sokak hayvanını götürdüğümüzde kimliksiz aşı yasak olduğu halde yapıyorlar. Burda kanun eksikliği var, suç işlemiyorlar. Cins kedisi köpeği olan hadi taktırsın, kim sokaktaki tekiri aa senin sahibin seni arıyordur gideyim de çipine baktırayım der. Bizde sokak hayvanı sorunu olmasa tamam. Yurtdışında sokakta kedi köpek yok, adamlar bulunca sorgulatıyor. Cins de olsa yine yaptırmak istemeyen yaptırmaz, herkesin fikri kendine. Ülkede hâlâ eski kimlik kullanıp yenisini çıkarmayan insanlar var onlara bile bir şey diyen yok. Uçakla yolculuk edecek, yurtdışına çıkacak olan çıkartsın. İstemeyen yeşil kimlik almaz.

Venusselin
Venusselin

2223

Dil bilgine hayran kaldım, anlatamıyorum demek ne zamandan beri "emir vermek" oluyor :)

Venusselin
Venusselin

2223

Ve şuan dediklerin benim anlattıklarımla o kadar alakasız ki... Silah kaçakçılığı ne alaka NXÖXMXM

Superisi814
Superisi814

125092

@yardimsever kedici
Kedime iki yıl önce çip taktırdım.Bir ay içinde üç kediyi daha cipleticegim.Onlar da benimle yaşamaya basliyacak.
Bir kaç defadır bu tümör mevzuunu okuyorum.Bununla ilgili kaynak paylasabilir misiniz ?


Bu arada bu canlarım hepsi sokak kedisi.Mesela Ares bir Sarman.O esnada taşınıcaktik, korkudan taktırdım.Allah korusun Ares kaçsa kimse yakalayamaz zaten, ama umut işte.


Lütfen bu bilginin kaynağını paylaşır mısınız ..
Biz de ona göre davranalım.

Superisi814
Superisi814

125092

Çok teşekkür ederim.
Okudum.
Az sonra da yurtdışı kaynaklarında inceleyeceğim.
Ciddi şaşkin ve üzgünüm.

Mivia
Mivia

1416

Merhaba ben kedim için yaptiracagim herhangi bir yan etkisi varmi açıkcasi bu konu hakkinda cok endiseliyim birsey olur diye, sorun olmaz degilmi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 536 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR