Kedimi Eğitmek

p0fudukCat
p0fudukCat

1846 Puan

Kedimi eğitmek istiyorum bir kaç tüyo verirseniz iyi olur

3 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Benim gözlemim şu: Ödül mamasıyla "pati verme, kendi etrafında dönme" gibi hareketleri yapıyor ama mama olmadığında bi cacık olmuyor :D Her kedide böyle olur, demiyorum kesinlikle.
Gel gelelim eğer eğitecekseniz, ödül mamasıyla yapabilirsiniz. (Bu, hazır ödül maması olmak zorunda değil. Bizim ödül mamamız bittiğinde, kuru mamasından verdik ödül maması niyetine ve aynı tepkileri verdi. Mesele onu "ödüllendirmek".) Örneğin, pati verme hareketini öğretmek için önce siz patisini elinize değdireceksiniz ve ancak o zaman ödülü vereceksiniz. Bunu tekrar ettiğinizde, bir süre sonra mamayı alabilmek için patisini kendiliğinden verecek.
Bir de önemli bir nokta, her harekete bir komut belirleyin (Mesela, pati verme hareketi için "pati" sözcüğünü kullanın.) Bu komut hep aynı olsun. (Yani, yüksek bir yere çıkması için "yukarı/ hop/ buraya çık" gibi komutlardan sadece birini kullanın ki kafa karışıklığı olmasın ve süreç hızlansın.)
Hareketi başarıyla yerine getirdiğinde ödül verdikten sonra başını okşayıp "aferin" demeyi de ihmal etmeyin çünkü mama kısmı bittiğinde ödülü, bu davranışlarınız olacak ;)

p0fudukCat
p0fudukCat

1846

Teşekkürler!

GirlWolf10
GirlWolf10

307

Kediniz yavru mu yetişkin mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 575 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR