Guineapigim Dışkısını Yiyor.

guineapigela
guineapigela

119533 Puan

guineapigim dışkısını yiyor. bunun ile ilgili arastırma yaptım fakat sizden de fikirlerinizi soylemenizi istiyorum.Neden böyle yapıyor endişeleniyorum.


7 CEVAP

anfrenee
anfrenee

103796

tavşanınızın dışkısını yemesi gayet doğal..
hatta yararlı bile endişelenmenize hiç gerek yok :) bnm ölen tavşanımda dışkısını yiyodu ve veterinere götürdüğümzüde gayet normal bir darvanış her tavşanda vardır bu özellik diye cvp vermişti sizi biraz rahatlatmişsam ne mutlu bna çünkü bnde ilk başta çok korkmuştum :DDD

guineapigela
guineapigela

119533

teşekkurler rahatladım şimdi sağolun

Sakin engel olmayın !!! Onu yemesi lazım içinde onun için çok fazla yararlı şey var mutlaka yemesi gerek

Dışkısını yemesinin sebebi B ve K vitamini eksikliğinden dolayıdır dışkısını yemesinin sebebi o vitaminlari dışkısından almak dışkısını yemesi kötü bir şeydir bunu önlemek için B ve K vitaminli besinler veriniz

Myfurballs
Myfurballs

1334

Vitamin eksikliği değildir, zamanında yapmış olduğum araştırma bilgilerimi paylaşabilirim.


İster inanın ister inanmayın, bu iştah kaçırıcı davranışın iyi bir nedeni var. Evcil hayvanınız, yiyeceğinden aldığı beslenme miktarını en üst düzeye çıkarmasına olanak tanıyan özel, doğal bir sindirim sürecini tamamlıyor. Bu işleme en çok "coprophagy" * denilmektedir.


BİR KERE YETERLİ DEĞİL


Evcil hayvanınız bir otçul hayvan (herbivore), besinlerini bitkilerden aldığı anlamına gelir. Bitki malzemesinin sindirimi genellikle zordur. Buna yardımcı olarak, otçul hayvanların (herbivore) özel adaptasyonları var. Birincisi, sindirim sistemlerinde çok sayıda özel bakteri var. Bu bakteri, bitki materyalini, hayvanın emebileceği daha küçük besin maddeleri olarak parçalayabilir. İkincisi, otoburlar yiyeceklerini iki kez çiğnemektedir: ilk kez yendiği zaman ve sindirim sitemindeki bakterilere maruz bırakıldıktan sonra tekrar çiğnemek. Bu ikinci çiğneme, bitki materyalini daha küçük parçalara bölerek besin maddelerinin çoğunu serbest bırakır.


İneklerin ve koyunların geviş getirdiklerini biliyoruz. Yemeklerini çiğner ve yiyeceklerini yutarlar, bu da yararlı bakterileri içeren midelerinin özel bir bölümüne gider. Bakteriler yiyecekleri sindirmede yardımcı olurlar. Bir süre sonra gıda maddesi mideden ağıza geri gönderilir. Buna "geviş" denir. Hayvanlar geviş getirerek tekrardan yutar ve besin maddelerinin emildiği sindirim sisteminin geri kalan kısmına doğru ilerler. Evcil hayvanınız da temel de aynı şeyi yapıyor, yiyeceğini yiyor ve çiğnemeden önce yemek sindirim sitemini tamamen dolaşıyor.


Evcil Hayvanınızın Sindirimi


Evcil hayvanınız her yiyecek yediğinde çiğner ve yutar. Yemek, yemek borusundan midesine, daha sonra ince bağırsağa ilerler. İnce bağırsak, sindirim sisteminin, gıdanın besinlerini emmeye en uygun kısmıdır. Buraya kadar olan süreçte, yemeğin içindeki besinlerin az miktarı çıkarılmış olur. Yiyecek, faydalı bakterilerin çoğunun bulunduğu körbağırsağın içine doğru ilerlemektedir. Bakteriler bitki materyalini parçalar ve besinler serbest bırakılır. Materyal ve besinler daha sonra kalın bağırsağın kolon kısmına doğru hareket eder. Ne yazık ki kolon birçok besleyiciyi absorbe edemez. Bu durumda dışkıların beslenme değeri hala yüksektir. Yiyecekten daha fazla beslenmeyi sağlamak için, hayvan dışkısını yer ve onları tekrar çiğnemektedir. Bu materyal daha sonra besin maddelerinin emilebileceği ince bağırsaktan ikinci kez geçer.


Coprophagy'nin Önemi


Sağlıklı, besleyici, zengin besinler ve takviyeler, evde beslenen hayvanınızı sağlıklı ve mutlu tutmanın anahtarıdır. Coprophagy olmadan, evcil hayvanınızın gıdalarındaki besin maddelerinin birçoğu kaybedilecek, kolondan geçerek dışkı ile birlikte ortadan kaldırılacaktır. Bu yüzden paniğe kapılmayın ya da evcil hayvanınızın dışkısını yemesinden hevesiniz kırılmasın. Bu normal sindirim sürecinin bir parçası. Bu tatsız görünen davranış, küçük evcil hayvanınızın sağlığı ve refahı üzerinde kesin bir etkiye sahiptir.


Coprohagy: Dışkı Yeme.


@TheOnlyFluffy

guineapigela
guineapigela

119533

hmmm tamam tesekurler

guineapigela
guineapigela

119533

Cok tesekurler dikkatlice okudum anladim saolun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2930 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR