Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Henüz evleneli bir ay oldu. Kedim öyle saldırgan bir kedi değildir. 2 hafta önce annemlerin evinden benim evime aldım. Korkak bir kedi de değildir ve çabuk adapte olur. Bana karşı tavırlarında hiçbir değişiklik yok ama eşimi görünce resmen deliriyor ve pati atıyor. Sesini duyduğu anda tıslamaya başlıyor. Eşim hayvanları çok sever mama vermek istedi yemedi kucağına aldığında tırnaklıyor deli gibi miyavlıyor. Alışmasını çok istiyoruz eşim asla kedimden şikayetçi değil hatta çok da seviyor. Sizce neden böyle davranıyor olabilir, nasıl alıştırabiliriz? Onu ilk defa birine karşı böyle gördüğümüz için açıkcası ne yapabileceğim hakkında hiçbir fikrim yok.
Neden böyle davrandığı hakkında bir fikrim yok maalesef ama ,kedinizin sevdiği ,hayır diyemeyeceği yaş mama veya ödül mamasını vererek alıştırabilir. Mesela benim kedim tuvaletini temizleyene sokulur hemen minnet duyar.Tuvaletini temizleyebilir
Çözüm basit. Bıkmadan usanmadan mama,su,kum ve olta gibi bir oyuncakla uzaktan oyun işlemlerini tamamen eşiniz yapsın bir süre. Siz hiç karışmayın. Vahşi sokak kedisi bile alışıyor onunla ilgilenen kişiye. Kedi izin vermedikçe temas, kucaklama gibi şeyler yapmasın.
Katılıyorum,
Sürekli önemli şeyleriyle eşiniz ilgilenmeye çalışsın,
Zaten kedi,doğasında mecburen bir lider belirleyecek,bu lideri de onu besleyen,kumunu temizleyen kişi olarak seçecek.
Eşiniz ısrarlı olsun,kedinizin gözü önünde kumunu temizlesin,mamasını mümkün mertebe o koysun.
Bu süreçte tercih etmiyorsanız bile sevdiği yaş mamalardan veya ödül mamalardan eşiniz bizzat kendisi versin,bu şekilde sevdiği şeylerle daha çabuk alışacaktır.
Bazı kedilerin karakteri maalesef böyle oluyor,bizzat benim kedim de bana karşı o kadar sıcakkanlıyken eve arkadaş olsun aileden biri olsun geldiğinde onlara genellikle sokulmayıp,kaçıyor.
Sürekli gördüğü kız arkadaşıma bile henüz ısınabilmiş değil asla kucağına aldırtmaz mesela..
Açıkçası mama yedirmeye çalıştı suyunu verdi oyun oynatmaya çalıştı kedim çok inatçı bir kedidir. Eşimin içi gidiyor sevemediği için hep dokunmak istiyor :( yazılanları bir süre daha uygulayıp sabırlı olmak lazım çok teşekkür ederim.
Bu tarz sorunlarda biraz sabır gerekiyor. Önce güvenini kazanmalı. Kediniz ona güven duyana kdr elini sürmesin ve kucaklamasın. En sevdiği oyuncaklarla oynatmaya çalışssın düzenli olarak ve ödül maması vermeye çalışsın temas etmeden. Zmanla güvenini kazanınca kediniz kendisi ona sokulacak zaten acele etmeyin. Sokaktaki vahşi kedilerde başta kaçıyor sonra düzenli yemek veren kişiyi benimsiyor kendilerini sevdirmeye çalışıyorlar. Camda baktığım aşırı vahşi kedileri hiç ellemedim bi süre sonra sülük gibi yapıştılar bana 😂😂😂 cünkü kuru mama dışında yaş mama ödül maması vs vermeye başladım gönülleri fethettim herhalde 😁😁😁
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.