Bilginize İhtiyacım Var Lütfen Yardımcı Olur Musunuz

Cerezler
Cerezler

2720 Puan

Selamlar herkese,
Arkadaşlar benim kedim 1.5 yaşında ve nerdeyse 1 senedir sürekli tekrar eden nefes darlığı ve öksürük problemi var. Böyle nefes alması değişiyor, zorlanarak nefes almaya başlıyor ve sonrasında kuru öksürük seyrediyor bu döngüyü. Her seferinde veterinerimize gidiyoruz ve üşüttüğünü söylüyor. Nerdeyse 2 ayda bir tekrarlıyor. Her gittiğimizde 2 iğne, ve evde kullanmam için ilaç veriyor. İlaçları dediği gibi kullanıyorum ve iyileşiyor ama 1-2 ay sonra tekrar aynı şey yaşanıyor. Veterinerimize ne kadar güvensem de artık başka sorunu mu var diye şüphelenmeye başladım. Hatta önceki gidişlerimizde de sordum başka birşey olabilir mi diye. Kronik tipte olduğunu söyledi. Yine aynı tedaviyi uygulayıp geri döndük. En son 3 ay önce böyle olmuştu ve bugün tekrar kötü nefes almaya başladı. Sizce ne yapmalıyım? Yavruma bu kadar fazla ilaç vermek de hoşuma gitmiyor böbrek sağlığı açısından. Başka bişeyden olabileceğini düşünen var mı? Ya da başına bu gibi bir şey gelen?

5 CEVAP

Cerezler
Cerezler

2720

Ek olarak sıfır toz, sıfır kokulu kum kullanıyorum uzun süredir ondan kaynaklı olduğundan şüphelendiğim için. Ama hiçbir değişiklik olmadı.

Bence başka bir veterinere de danışabilirsiniz

salihaondag8
salihaondag8

16402

Başka bir veterinere gidip aynı durumu anlatıp görüşünü alın Allah korusun başka sıkıntısı varda baştan tedbir almadınız diye üzülürsünüz sonra ne kadar veteriner görüşü o kadar iyi bence her veteriner olan şimdi yani işini iyi yapmayıp başından sagiyor bence yani benim görüşüm fikir almak iyidir yani eğer bir sikinti varsa inşallah çözüm bulur en azından vakit geçmeden inşallah yoktir tabi 🤗

simbakedi
simbakedi

136205

yakın zamanda arkadaşıma sahiplendirdiğim kedide buna benzer bir şey yaşadık. kedinin ara ara bir öksürmesi vardı. geçen gün oyun oynadıktan sonra nefesini zor toparlamış. apar topar veterinere gitti veteriner kalbinde sıkıntı olabileceğini ve ekg çekilmesi gerektiğini söyledi. ben başka veterinerlere de danıştım ve en sonunda istanbul üniye gittiler. orada röntgen çekildi ve kan tahlili yapıldı, astım ortaya çıktı ancak ileri düzeyde değil. bence röntgen/ultrason/kan tahlili gibi yollara başvurun. kediniz gençken erken teşhisle hem daha az maddi olarak yorulursunuz hem de manevi olarak daha az. sizde de alerji ya da astım tarzı bir şey olabilir belki. bizim kedide öksürük dışında bir sorun yoktu, iştahı hareketleri falan normaldi, sırf geçen gün yaşandı bu olay. geçmiş olsun şimdiden.

Cerezler
Cerezler

2720

Benimde kedimde nefes darlığı ve öksürük dışında hiçbir şeyi olmuyor. Yemesi güzel, su içmesi, enerjisi. Başka bir veterinere de götürmek istiyorum. Öksürük başlarsa tekrardan götüreceğim. Teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 185 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR