Kedi Cinsi Ve Mama Önerisi

BahadirD
BahadirD

180 Puan

merhabalar cuma günü barınaktan kedi sahiplendim, british shorthair tricat denildi, resmini ekliyorum yardımcı olabilir misiniz? Birde mama öneriniz nedir, ilk defa evde bir canlı yaşayacak:)


9 CEVAP

Sueda1234
Sueda1234

4134

Bu skotish straight kırma gibi gözüküyor british değil bence mama olarakta hills tuna balıklıyı önerebilirim

Balimlilac
Balimlilac

11271

cinsini bilmiyorum ama çok ama çok tatlı bu yavru. mama olarak sanabelle kitten önerebilirim. Onca mama denemesi sonucunda buldum ve çok memnunum. Tüyleri çok yumuşak ve yumuşak kaka sorununu anında çözdü. Tahılsız bir mama kedim çok sevdi.

blue_hpood
blue_hpood

128183

ne güzel yapmışsınız ya, çok mutlu oldum bunu görünce:) mama olarak önerim olacak ama bütçenizi bilmiyorum. n&d, orijen, taste of wild, acana gibi mamalar bolca et haşlamayla verildiği zaman çok tamamlayıcı olur. mama dışında alabildiğiniz sürece ciğer, kuzu, tavuk, balık, et haşlama ile desteklemenizi öneririm:)

dilanbulent
dilanbulent

17235

Cinsini bilmiyorum ama çok tatlı bir kedi maşallah. Mama olarak da bütçenizi yazarsanız daha iyi olur ona göre yardımcı olabiliriz

blue_hpood
blue_hpood

128183

2 aylıksa 1 ay boyunca yaş mama ve kuru mama vermenizi öneririm. yine ciğer, tavuk vs haşlamasından da bir zarar gelmez, güçlü bir bağışıklığı olmuş olur. üstelik bir miktar haşladığınız şeyin suyundan eklerseniz su tüketimini de attırmış olursunuz:)

Emirckr
Emirckr

11040

Haşlanmış ciğer,tavuk vs.seviyorlar.
Biz 4 aya kadar yaş mamayla besledik bu süreçte de N&D,Schesir,Gimcat,Acana gibi markaların yaş mamalarını tercih ettik(özellikle N&D’nin balıklı mamalarını bayılıyor.)ama yaş mamaya alıştıktan sonra kuru mamaya geçirmek biraz zor ve sabır istiyor :)
Şu an Orijen Kitten aldık yaş mamayla karıştırarak veriyoruz,bakalım şimdilik sorun yok ama önüne bir kase sadece kuru mama koyduğumuzda henüz yemiyor maalesef..😅
Kuru mama olarakta Orijen iyidir,Acana iyidir bu ikisini kullandık yine denememiş olsakta N&D’de başarılı zaten yaş mamalarından da memnunuz.
Orta segment olarak Sanabelle,Nutri Feline gibi mamaları tercih edebilirsiniz.
Brit Care da var fakat içeriği hakkında net bir bilgim yok,bazı yorumlarda yumuşak dışkı problemine yol açtığı söyleniyordu.

Emirckr
Emirckr

11040

Ayrıca kuru mama da Bozita da iyidir,fakat o da üst segment mamalardan sayılır.

BahadirD
BahadirD

180

Teşekkür ederim ilginize.

BahadirD
BahadirD

180

İlk etapta masrafı çok olduğu için orta halli bir mama düşünüyorum, 1-2 ay sonra bütçeyi yükseltirim :)


evde ciğer, balık vs yazmışssınız vereyim mi bunlardan bir sorun olmaz demi yavruya 2 aylık daha. kısa sürede bayağı alıştık zarar gelsin istemem. n&d marka mama dışında birşey vermedim, doğru mu yaptım yanlış mı ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 416 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR