Egzamadan Mantara

Siyamask
Siyamask

14886 Puan

Sürekli güncelleyeceğim bir konu açmak istedim. Şimdi sırasıyla yaşananları anlatıyorum. Kedim erkek yeni bir yaşına girdi. Ekim başında iki farklı siteden mama konusunda mağdur oldum. (Biri depoda bekletti diğeri hala kargoda kayıp) bu süreçte iki farklı mama denemek zorunda kaldım. (Yaşadığım yerde kullandığım mamayı bulamadım.) Biri ishal yaptı diğeri kusturdu derken kedimin boynunda kabuklanma fark ettim. Mama kaynaklı egzama teşhisi konuldu, kreme başladık (antibiyotikli beşeri bir merhemdi Yara birazcık küçülmüştü.) derken kızgınlığa girdi ve aynı hafta kısırlaştırma ameliyatı geçirdi. Sürekli kullandığımız mama 20 günün sonunda gelmeyince başka siteden almak zorunda kaldım. Boynunda bir yara varken 3 oldu ama hala daha Egzama deniyor. Hatta mama aromasını değiştirmem önerisi aldım.( Dün konu açmıştım) Bugün başka bir kliniğe gittim. Woodlamb ile yaranın etrafındaki mantar sporlarını görmüş olduk:) İlk doz mantar aşısını olduk. Hekimimiz Cleavet diye bir sprey önerdi, aldım. Tek başına yeterli olacağını, başka bir şey yapmama gerek olmadığı söyledi.
3 yaradan ikisinde kabuk vardı. Kaşıntı sanki bir tık arttı spreyle, kabukları yoldu. Yaraların olduğu bölgede tüy dökülmesi harici tüyleri sağlıklı, yeme-içme ve genel davranışlarında herhangi bir sorun yok. Mama değişimi çok olduğu için Nd kısırlaştırılmış Bıldırcın dan devam ediyoruz :) Bu süreci atlattıysanız dinlemeyi çok isterim. Aynı durumu paylaşan arkadaşlara bir yol bir seçenek olması açısından günlük bu konuyu güncelleyeceğim. İyi forumlar 🌿

7 CEVAP

Siyamask
Siyamask

14886

Mantarla 2. günümüz
Aşı sonrası ani bir artış beklerken 4. yarayla güne başladık. Düne göre 3 yarasında gözle görülür bir değişim var. Sanırım bu spreyi (cleavet) evimden hiç eksik etmeyeceğim. Kaşıntımız bitti demek için erken midir bilmiyorum ama şu saate kadar yaralarını kanatmadı.🧿

Siyamask
Siyamask

14886

Mantarla 3. günümüz
Yeni yara çıkarmamış. 4. yarası haricinde diğerleri hızla iyileşme gösteriyor. Tüy dökümü yok. Kaşıntı yok. Ama aşıdan sonra çıkan 4. yara diğer yaraların toplamı gibi..
En sevindiğim şey kanatmaması
İnşallah tedavinin sonunda sorun büyümeden bitti demek nasip olur.🌿

Siyamask
Siyamask

14886

Mantarla 4. günümüz
İyileşme süreci hızla devam ediyor. Yeni yara yok. Açık yaramız da yok şükür 🌿 Mantar aşısı yaptırmasaydık süreç aynı işler miydi merak ediyorum. Karma ve iç parazit haricindeki ilaçlara karşıydım. En ağır aşıyla sınanıyorum. 16sı 2.doz :)

Siyamask
Siyamask

14886

Mantarla 5. günümüz
Tedavi öncesi mantarlı bölgelerdeki tüyler kabuklu yarayla birlikte tutam tutam dökülüyordu. Tedaviye başladığımızın ertesi gününden itibaren bu problem ortadan kalktı. Yeni oluşum yok. Tüy sağlığı yerinde hatta tüyleri ayırmadıkça mantarlı kısımları göremiyorsunuz. Onlarda pembeleşti. Tamamen iyileşseydi bi doya doya öpmeyi özledim:)) Bu arada spreyi günde 3 kez sıkıyorum.

Siyamask
Siyamask

14886

Mantarla 6.günümüz
Mantar oluşumlarının yüzeyindeki sertlikler kepek kepek parçalanmaya başladı. Kızarıklıkları devam ediyor. Gecoşumu doya doya sevmeyi özledim :) Sırf zarar veririm düşüncesiyle aramıza mesafe koydum. İnsanlara bulaşabilen bir hastalık ama sabah akşam birlikteyiz. Şahsen kendime dair bir önlem olarak yaralarına sprey sıkmak için tüylerini ayırıyorum. Sprey sonrası ellerimi yıkıyorum. Onun harici uyurken sürekli kollarıma sarılıyor haliyle o bölgeyle temasım kaçınılmaz:) Birde bir önlem kendim için hazırda mantar kremi tutuyorum :)))

Siyamask
Siyamask

14886

Mantarla 7. günümüz
Aşı sonrası çıkan yarasını hafif kanatmış haliyle bugün sprey sıkmam zor oldu. Kulağını, ensesini kaşısa tedirgin oluyorum. Mantarlı bölgeyi kaşırken görmedim ama yelteniyor. Kabuk ve kepek bugün yoktu ama kızarıklıklar ve hafif sertlikler yerini koruyor.

Siyamask
Siyamask

14886

Mantarla 12. günümüz
Boynundaki yaralarda güzel gelişme kaydettik, tabii kabuk oluştukça yolmaya ve yoldukça sprey konusunda inatlaşmaya devam ediyoruz. Böyle bir döngüye girdik. Ense kısmında tüy seyrekleşmesi var. 12 gün önce hekimimiz kontrol ettiğinde farklı bir durum saptayamamıştı. Herhangi bir lezyon, kızarıklık yok. Ense kısmına da sprey sıkmaya başladım. Acaba diyorum orada da lezyonlar çıkacaktı da geriledi mi? Gerilediyse neden tüy dökmeye devam ediyor. Ha bide boynunda ve ensesinde yeni tüylerde çıkıyor. 16sını iple çekiyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 253 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR