Sahiplendiğim Kedi Çok Korkak

dilarao
dilarao

374 Puan

Merhaba, bu site üzerinden bir kedi sahiplendim. kedicik 2 gündür benimle, evde başka bir kedim daha var. ancak yeni gelen kedinin daha önce ayağını araba ezmiş ve 2,5 ay veterinerde kafeste kalmış. sokak kedisi de olduğu için sanırım insana pek alışkın değil. evde sürekli ulaşamayacağımız yerlere kaçıyor. olabildiğince yalnız bırakıp arada bir kontrol ediyorum ama önüne koyduğum bir iki mama dışında ilk kez dün gece mama yiyip su içti. hatta o kadar susamış ki bir kaç saat içerisinde diğer kızımın bir günde bitirmediği suyu bitirmiş:) ancak odada biz yoksak kapı kapalıysa belli bir süre sonra dışarı çıkıyor. belli ki psikolojisi bozuk, nasıl davranmam onu memnun eder rahat hissettirir? bilgisi olan tavsiye verirse çok sevinirim.

2 CEVAP

Benim de kedilerimden biri aynı bu şekilde korkaktı. Hatta öyle ki eve gelişinden itibaren 2 hafta yüzünü bile görmedim. Devamlı kuytu köşelere gidip saklanıyor ve gece olana kadar çıkmıyordu. Ben girip saklandığı yerlere kendime ait olan eşyalar koydum. Örneğin üzerinde kokumun olduğu bir tişört gibi. Bu onun kokuma alışmasını sağladı diye düşünüyorum. 2 haftanın sonunda ben odanın içindeyken çıkıp geldi ve beni detaylıca kokladı. Bu sırada ben ona hiç dokunmadım ve hareket etmemeye çalıştım. O gece ilk kez gelip yanımda uyumuştu :) elbette kedinizi rahat bırakmanız gerekiyor fakat bu sırada size alışabileceği şeyler de yapmanız lazım :) bu arada severek yiyeceği bir yaş mama ile de gönlünü çelebilirsiniz :) :) umarım bir an önce iletişiminiz düzelir ve mutlu mesut yaşarsınız :)

dilarao
dilarao

374

diğer kedimin bayıldığı ödül mamalarından verdim. ben yanındayken hiçbir şey yemiyor. ancak odada saatlerce olmadığımda yiyor. dediğiniz gibi kendime ait bir eşya bırakmayı deneyebilirim. çok teşekkürler cevabınız için :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 501 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR