Kedilerde Diş Eti Yangısı.

ekimezya
ekimezya

762 Puan

Kedimizi diş etlerinde yangısı varmış. 3 hafta önce gittiğimde kızarıklık olduğu için damla vermişlerdi kullandık ama çözüm olmamış. 1 ay daha bekleyelim sonra tedaviye başlarız o sırada arada getirin kontrol edelim dediler. Çok korkuyorum yaş mama vermeyi kesmeli miyim? Haftada bir kere veriyoruz ama gerekirse onu da vermem. Kuru mama ile mi beslenmeli yalnızca. Ev yemeği de vermiyoruz yalnızca ev yoğurdu. Ne yapabilirim? İnternette dişlerini fırçalayın diyor ama onu da şu noktada gerekli görse veteriner söylerdi sanırım. Ne yapmalıyım?

4 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Çok geçmiş olsun öncelikle...
Dişlerde yangı varsa, kuru mama sizce daha çok canını yakmaz mı? Çünkü sert mama yerken daha sıkıntılı olur diye düşündüm.
Yaş mamanın dişleri çürüttüğü bir şehir efsanesidir. Kuru mama da (en kalitelileri bile) tabakta kaldığında tabağın yüzeyi yağla kaplanıyor. Kalıntıları dişlerde kalabiliyor. Önemli olan diş bakımını düzgün şekilde yapmak.
Fırçalayın diyen internet değil, veterinerlerin bizzat kendisi. Ancak şu anda sizin oğlanda yangı olduğundan belki fırça sürülmesi doğru olmayabilir. Doğru basıncı ayarlayamayabilirsiniz. Bu dönemde fırçalama derse veterineriniz, catnip çiğneme/ağız temizleme dallarından/çubuklarından alın. Suyuna bazı günler bir iki damla elma sirkesi damlatın. Ya da kedi/köpek diş tartarı temizleme solüsyonlarından belirtilen ölçüde damlatabilirsiniz.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

yaş mamayı biraz çoğaltın kuru mamayuı bırakmasına izin vermeden, canını acııtıyor kuru mama . benim kedimdede diş çıkarma sırasında oluştu ameliyattan fırsatı kalmadı bugunde dişlerini göstermeye gidicem krem verecekler isterseniz aksama paylasırım aldıgım bilgileri . geçmiş olsun

SimbaMia
SimbaMia

2489

Çok geçmiş olsun

ekimezya
ekimezya

762

Teşekkür ederim. Yaş mama çok veriyorsanız azaltın dediler. Haftada bir veriyorum dedim o zaman ondan bir şey olmaz dediler. Kuru mamasını bazen ılık suyla yumuşatıp veriyorum. Ama normal kuru mamasını da yiyor sorunsuz. Çiğneme çubuğunu nereden bulabilirim? Bizim veterinerimiz de ya genetik ya da diş çıkarma döneminden sonra olmuştur dedi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5230 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79541 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR