Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Yaklaşık 2 ay önce Sanabelle mama kullanmaya başladım. Son 1 aydır kedim 2 günde bir dışkılıyor. Bu sebeple 3 hafta önce veterinere götürdüm mama değişikliğinden kaynaklanabileceğini söyledi ve probiyotik verdi, 5 gün kullanıp 2 gün ara vererek yedirmemi söyledi. Probiyotiği içtiği günler düzenli kakasını yapıyor ancak o 2 günlük arada gene dışkı sıklığı azalıyor. 2 gün ara verdiğimde gimcat'in gastrointestinal macunuyla destekliyorum ama gene de 2 güne çıkıyor dışkılaması. Probiyotiği vermeye devam edince sorun olmuyor. Yemesi içmesi hareket durumu da iyi, su da içiyor bol, yaş mama da veriyorum haftada 2 defa. Sürekli probiyotik mi almak zorunda yoksa mamayı mı değiştireyim? 2 günde bir dışkılama normal mi sizce? Sanabelle mama ile bu sorunu yaşayan var mı? Daha önce proplan morina balıklı kullanıyordum ve tahıl vardı içinde. Sanabelle tahılsız mama, sebebi bu olabilir mi? Bu arada dışkılama süresi 48 saati geçmiyor.
2 günde bir dışkılama da normal diye biliyorum. benimki her gün sanki yarınlar yokmuşçasına mıçsa da :D bence bu bir rutinse ve kedinizde sorun yoksa bu da onun mamaya verdiği tepki olabilir. bence 2 günde bir korkulacak bir durum değil
dışkılaması gayet normal, benimki hemen her gün kaka yapıyor. n&d kullanıyordum, felicia’ya geçmiştim, şimdi tekrar n&d kullanıyorum ve dışkılaması hep aynı. ben ekstra olarak hiçbir şey kullanmıyorum, sadece tavuk, balık, ciğer ve kuzu haşlama vermeye gayret ediyorum, bir de malt. ben bir sorun olduğunu sanmıyorum. bence veteriner sadece malını satmış:(
Sanabelle kedinize yaramamış gibi bence eski mamasına geçin veya tahılsız ND gibi markalar deneyin
uzunnnn bir İshal ve yumuşak dışkı tedavisinden sonra sanabelle kitten başladım ve çok memnun kaldım. Halen devam ediyorum ve günde bir yada iki kez dışkılıyor. Böyle bir durum yaşamadım aksine mamadan çok memnun kaldım. Aylarca tedavi gördü ve hiçbir mama iyi gelmiyordu ama sanabelle anında dışkısını toparladı ,tüy kalitesi de artısı oldu.
Schesir i yani yaş mama vermeyi iki hafta kesin bakalım ne olacak. Belki düzelir. Gözlemleyin derim.
Hanımefendi mamanın iyi olduğunu gösteriyor.Diskilama azlığı sindirimin düzgün gerçekleştiğini ve çok az kısmın geriye atıldığını gösterir.Eğer gerçekden az bir dışkılama söz konusu ise bu dediğim geçerli yani boyut olarak da dışkılama az olmali aksi takdirde kediniz ciddi kabızlık geçirebilir.
Bizde proplandan sanabellaya geçtik kedilerime çok yaradı ve tadınıda inanılmaz çok sevdiler sürekli bağırsak problemleri yaşayan kedimin sorunları tamamen düzeldi. veterinerimiz köpeğimiz için kabızlık olmadığı sürece dışkılama süresi ne kadar geçse mama o kadar iyi demektir demişti Aynı şey kediler içinde geçerlidir yüksek ihtimalle Sadece şu an geçiş aşamasında olduğunuz için yaş mamayla destekleyebilirsiniz bence
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Aslında evet rutin gibi 2 günde bir dışkılıyor, 48 saati geçmiyor. Endişelenmemin sebebi daha önce her gün düzenli yapardı, mama değişince bu düzenin de aksaması tedirgin etti beni sadece. Bir süre daha gözlemleyeceğim.
Haftada 2 defa yaş mama da veriyorum schesir marka
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.