Yetişkin Kedi İçin Yemek Düzeni

eymn55
eymn55

617 Puan

Merhabalar.Sizlere 2 sorum olacak görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.




  1. 1.5 - 2 yaşındaki kedimizin kuru maması sürekli mama kabında bulunur hiç kaldırmıyoruz sadece azaldıkça üstüne taze mama ekliyoruz.Küçüklüğünden beri böyle alıştı.Bu durumun onun sağlığına bir zararı var mı?




  2. Benim için asıl önemli konu bu.Kedim geceleri bizi uyutmuyor.Güvercin gibi başımıza gelip bırrık bırrık sesleniyor.Bu küçüklüğünden beri böyle.Her gece aynı şey.Geceleri uyku uyuyamıyoruz.Sağlığında bir problem yok.Karnı da tok zaten yukarıda belirttiğim gibi maması sürekli hazır mama kabında.Diyeceksiniz ki oyun istiyordur.Keşke öyle olsa da oynatsam.Oyun oynamayı sevmiyor hiçbir oyuncağına bakmaz bile.Zaten biz sevmeye kalktığımızda da her zaman değil ama çoğu zaman kızıyor zorlarsak ısırmaya başlıyor.Yani bizi uyandırıyor ve kalktığımızda da öylece bakıyor sürtünüyor.Balkondan bakmayı sever 5 dakika bakıyor geri giriyor.Tam yatıyoruz çok geçmeden tekrar çağırıyor.Bu arada kendisi de gündüzleri yatıyor tabi ki. :) Sizce derdi nedir? Kısır değil.İnternette okudum birkaç yorumda kısırlaştırdıktan sonra gece ağlamaları ve saldırganlığı kalmıyormuş pek.Bunun doğruluk payı var mıdır?




Valla durum bu.Yorumlarınızı bekliyorum. :) Şimdiden teşekkürler.


6 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Bizde de bebekliğinden beri böyle alıştığı için düzeni bozmadık. Günlük verilmesi gereken miktarı tabağına gün içerisinde boş kalmayacak şekilde ekleyerek koyuyoruz. Zaten sabah yaş mamasını yer ve gün içinde çok az kuru mama yer. Biz akşam yemeğine oturunca yer. Gece yatmadan önce yer. O kendi düzenini oluşturmuş durumda. Genelde kilo almaya meyilli olmayan kediler kendi düzenini oturtup sorun yaşamıyor.
İkinci soruda ise enerjisini atmanız gerekiyor. Gece yatmadan yorulursa, mışıl mışıl uyur. Oyun oynamayı sevmiyor değildir de daha henüz sevdiği oyuncağı keşfedememişsinizdir belki de. Gözlemleyin kedinizi. En çok nasıl oyunlardan zevk alıyor. Mesela bizim kız top atılınca geri getirir. Köpek gibi saatlerce koşar. Bir şeylerin altına saklanan minik oyuncakları arayıp bulmayı sever. Uzun saplı tüylü oltalara zıplamaya bayılır. (Kısa saplı olatalarla asla oynamaz). Yani diyeceğim o ki, çok fazla pahalıya kaçmadan birkaç çeşit oyuncak deneyin. Elbet birinde mutlu olacaktır :)

merhaba.
ilk sorunuzun cevabı kedinizin kilo almaya elvedişli olup olmaması. fotoğraftan çok anlayamadım ben ama veterinere bir gittiğinizda ona sorabilirsiniz kilolu olup olmadığını.
ikinci sorunun cevabı ise, evet sizi gece uyutmamasının nedeni kısırlaştırılmamış olması. kısırlaştırdığınızda bu sorun büyük oranda geçecek. dikkat etmeniz gereken konu, kısır kediler kilo alabiliyor; belki o zaman bir ölçü kabı alıp günlük mama iktarını günde 2-3 öğüne bölerek vermeniz gerekebilir kilo almaması için.

BElmas
BElmas

75

Günlük verilecek mama miktarı bellidir. Veterinerinize danışarak onu belirleyebilirsiniz. Benim kedim de 1,5-2 yaşlarında mamasını her öğüne eşit paylaştırıyorum. Kısırlaştırmama rağmen kas kütlesi daha fazla. Diğer sorunuza gelince kediniz artık cinsel olgunluğa erişmiş. Muhtemelen kediniz dişi diye tahmin ediyorum. En kısa sürede kısırlaştırarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Onu da kurtarabilirsiniz :)

ursaminor
ursaminor

116511

Kapı altından parmak uzatma oyununu seviyorsa, yerden yüksekliği 9-10cm olan kare bir kutu yapın. Kutunun üstüne 9 tane yuvarlak delik açın makasla. Kutunun bir tarafı açık olsun. delikler üste gelecek şekilde kutuyu halının üzerine koyun. Onun göreceği şekilde yumuşak sünger topu içine atın. Saatlerce çıkarmaya çalışıyorlar.
İkinci seçenek:
Ayakkabı kutusunun üzerine kare şeklinde bir delik açın. Biraz büyükçe olabilir. Kutunun içine darbe aldığında ışığı yanan toplardan koyun. Kutuyu birkaç kere sallayın. O görsün ışığın yandığını. O kutu bütün evi geziyor ışıl ışıl :D


Kendi kendine dönen toplar var. Özel platformunun içinde örtünün altında hareket ettiğinden top, hayaller kurup üzerine atlıyorlar. Bunu da deneyebilirsiniz.


Kapıyı açıp duvara dayayın. Yine yumuşak sünger top veya yumuşak kauçuk bir oyuncağı kapının arkasından gösterin (parmağınızın yerine) onu yakalamaya çalışır. Duvarla kapı arasında kaldığı için top kolay çıkmıyor önüne set koyunca. Çok çıldırınca zaten seti aşıp alıyor merak etmeyin :)


Ayrıca söylediğim uzun saplı XXL oltaları da deneyin mutlaka. :)

eymn55
eymn55

617

Kedimiz dişi.Oyun olarak sadece canı ne zaman isterse o da kapı altından parmağımızı uzatıyoruz onu yakalamaya çalışıyor.Ama bunlada pek enerji atamaz çünkü oturduğu yerden yapıyor.Denemediğim almadığım oyuncak kalmadı.Gündüzleri bana kimse dokunmasın yatayım kalkıyım mama yiyeyim havasında geceleri kalkın benimle birlikte uyanık kalın diyor resmen. :)

eymn55
eymn55

617

Şu kapıyı duvara dayayıp arkasına top koyma olayını denedik ama 5 dakika bile oynamadı.Yediremedik yani :). İlla biz oynatıcaz.Valla şu an gece 1 oldu neredeyse hala hanımefendinin keyfini yapmaya çalışıyoruz.Halbuki akşam yatmadan evin içinde deli dana gibi koşup durdu yorulur sanmıştım.Yarında söylediğiniz kutu oyununu denicem umarım o işe yarar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 688 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR