Mama Dışında Yemek Yedirmek İstiyorum Ne Önerirsiniz

MertOsman
MertOsman

274 Puan

Mama alıyorum fakat ek olarak gıda ne verebilirim

8 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Tam olarak ek gıda sayılır mı bilmiyorum fakat ben Gurvita'nın sade tavuk suyundan veriyorum kedime her gün. Jöle kıvamında olduğu için kedim çok seviyor (normalde çok seçicidir ve yaş mama, evde yapılmış haşlama gibi şeyleri yemez). Pek çok hazır tavuk suyuna baktım, çoğu kediler için zehirli olan soğan/sarımsak gibi şeyleri içeriyor. Gurvita'nın sade tavuk suyunda ise sadece tavuk suyu ile çok çok az elma sirkesi olduğu için kedinin tüketimine uygun. Normalde dondurucuda satılan 4x50 ml'lik paketleri alıyordum fakat geçen pazar günü 320 ml'lik konserveden aldım, buz kalıplarına döküp kendim dondurdum, şimdi bitmek üzere. 320 ml'lik bir konserve daha aldım, yarın yine donduracağım. Kedime vermeden birkaç saat önce bir kübü buzluktan çıkartıp buzdolabına koyuyorum çözünmesi için, kedim tüm porsiyonu bir seferde bitirmezse hemen buzdolabına geri koyuyorum jöle formunun bozulmaması için. Bence güzel bir ek gıda, her ne kadar sadece tavuk suyu da olsa.
Onun dışında kedim tüketiyor olsa her gün 50 gram kadar tavuk/hindi/kırmızı et haşlayıp verirdim ek gıda olarak.

salihaondag8
salihaondag8

16402

Yani kedime ben kuru mama haricinde haftada bir yaş mama veriyorum yani hafyadabbir yada iki yeterli olur verevilirsiniz su ihtiyacını karşılar ve kuru mamadan sıkılmasıni onlersiniz hemde sevdiği birşey yemiş ona değişiklik olur ama çok fazla yas vermeyin alışınca kuru yemek istemiyorlar bunun haricinde evde oursa tavuk göğsü gibi tavuk eti verebilirsiniz suyuyla birlikte balık ciger kırmızı et bunlarda faydalı bunları patatesle ve havuçla karıştırıp verirsenizde vitamin açısından faydalı olur ama çok tuz ve yağ atmayın krfilrre zararlı yani kedilerin yiyebileceği sebze olarak havuç patates balkabağı kabak gibi ürünlerle karışık verebilirsiniz yada safeve ey olarak verebilirsiniz yani bunlarfan hariç ev yoğurdu arada bir gazla olmacak sekilfe verebilirsiniz ödül şekerleri varcok faydalı değil ama arada bir sevindirmek için kedinizi alıp verebilirsiniz yani ben boylr yapıyorum inşallah bir fikir olmuştur sizin için 🤗

MertOsman
MertOsman

274

Teşekkür ederim ilgi ve alakanız için 🙏

blue_hpood
blue_hpood

128941

bolca tavuk, ciğer, kuzu, balık haşlama verebilirsiniz. haftada ne kadar verebiliyorsanız o kadar verin. ek olarak su ile yoğurdu karıştırıp verebilirsiniz.

AslanPati
AslanPati

2205

Et tavuk haşlama, balık ve yoğurt verebilirsiniz.

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10433

Haşlanmış Yumurta Verilebilir

FerideH
FerideH

242

Ben ara sıra ev yapımı yoğurt ve haşlanmış yumurtanın beyazını veriyorum. Bayılıyor.

gece18
gece18

13021

Benimki allah ne verdiyse yiyenlerden. En üst segment mamayla beslesem bile meraklı boğazı herşeyi seviyor. Her gün elimden geldiğince sulu mamalar veriyorum. Protein et, tavuk, tavuk cigeri, hindi, balık haslamaları veriyorum sulandırılmıs sekilde. Abartıya kaçmaksızın yoğurt ve suyunu cok seviyor veriyorum.
Havucu cok seviyor sanırım hayalinde kendisini tavşan olarak düsünüyor bilemiyorum.
Eğer haslama yapamazsam nd yas mamalarından veriyorum onuda sulandırmıs sekilde. Ve kesinlikle su icmesine özen gösteriyorum. Ödül mamalarını cok seviyorum haftada 1 bazen hiç.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 321 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.164 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR