İç Parazit Sorunu

Zeynepabut
Zeynepabut

555 Puan

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle yardımcı olursanız çok çok sevinirim. Sokakta bir kedi bulduk ortalama 5-6 aylık 1.5-2 kilo civarında. Tabi malum iç parazit sorunu mevcut. Veterinere götürdük. Bir damla damlatıldı. İç ve dış parazite iyi geliyormuş. Sonra kalanını bize vererek anlattı ne yapmamız gerektigini neyse kısa keserek anlatayım sorun hic bir sekilde cözülmedi. Bu sefer sitraks şurup kullanmamız gerektigini söyledi onu da kullandık sorun hala devam ediyor. Zaten oldum olası veterinerlere de pek güvenememisimdir. Birden fazla sahip oldugum yavrularıma yok böbrek yok fip diye yanlış uygulamalar sonucu melek olmadıklarını sağladıkları icin nedense hayvan saglıgında yeterli olduklarını düşünemiyorum tabi ki istisnalar hariçtir. Ama ben maalesef bu konuda pek şanslı bir taraf olamadım. Evde 5 yaşında dişi bir de köpeğim var. Parazit hapı alıp uygulasam ikisine diyorum. Veteriner inatla iğne daha etkili diyor ama çoğu hayvanseverle konustugumda biraz bu işe maddiyat karıstıgını hapın etken maddesinin daha yüksek oldugunu söylüyorlar. Ne yapmam gerektiğini tam bilemedim açıkçası :( yardımcı olursanız cok sevinirimmm


11 CEVAP

Bence daha iyi bir veteriner bulabilirsiniz para için herşeyi yapabiliyorlar

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

İğne gerçekten daha etkili sanırım. Suyuna biraz elma sirkesi damlata da bilirsiniz.

pongul
pongul

113342

caniverm iç parazit hapı, 700 mglığın yarısını verin. zor vakalarda da etkili gerçekten iyi bir hap. 3 etken madde içeriyor. iğneler haplar kadar etken madde içermiyor zaten o ayrı. 10 gün sonra yine yarım hap verin (aynı haptan bir adet daha alıp hapın yarısını). bir caniverm 15 tl genelde vetlerde.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Hapı temiz hiç kulanilmayan bir cımbız yardımı ile verebilirsiniz . Hap kesinlikle daha etkili .

YasaYasa
YasaYasa

8946

Doğal yollarla da tedavi ediyolar :)( ama hap daha iyi tabi yutturabilirseniz

goknur
goknur

18247

Daha duzgun bir veterinere gidebilirsiniz. Bunu intermetten arastirabilirsiniz. Ve gittiginiz veterinerden isterseniz Caniverm 700 alabilir yada ignesini yaptirabilirsiniz. Dis parazit icinde ben hektasin pire damlasini kullandim daha agustos ayinda kedim bazen disariyada cikiyor pire sikintimiz yasanmadigi icin hala uygulamiyorum. Ha dis parazit icin sirke kullananda varmis fakat sirkeli su pireleri sadece kaciriyor birdaha gelmesini onlemiyormus. Bunun yani sira pire yumurtalarini oldurmede uzerine yokmus.

Zeynepabut
Zeynepabut

555

Bayer’in bir ürünü tam adını cıkaramıyorum şu anda iç dış iyi gelir diye verdiler 45tl civarı birşey kalp kurduna kadar iyi geliyormuş lakin ben bir gram faydasını gördüm desem yalan olur. Sokakta ki bir sürü hayvana daha baktığımız için önceden eczaneye gidip bu parazit damlalarını haplarını temin edebiliyorduk da artık reçetesiz vermiyorlarmıs veterinerin yolları mecburi oldu artıkk :)

pongul
pongul

113342

dış parazit için de stronghold tavsiye ederim. selamectin içerdiği için kulak mitelarına karşı da koruyucu/tedavi destekleyici. iç parazit önerim zaten yukarıdaki gibi.

Zeynepabut
Zeynepabut

555

Önerileriniz sayesinde bol miktarda aydınlanmış olduk :)

Zeynepabut
Zeynepabut

555

Maalesef veterinerlere güvenimiz kalmadı işi iyice ticarete dökmeye başladılar. yavrularımız denek hayvanlarına dönmeye başladı. Bu olmazsa bu olsun diye diye bin türlü tedavi sürecine maruz kalıyolar. Onlar icin de aşırı stresli geçiyor bu dönemler haliyle.

martha
martha

13132

hap nasıl yutturuyorsunuz zor olmuyor mu? bir de boğazına filan kaçmaz mı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2547 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR