N&D Vs Hill’s ?

Sedakunurr
Sedakunurr

657 Puan

Anket

Hill’s
(19 oy)
N&D
(43 oy)
Proplan
(13 oy)
Toplam (75 oy)

Yavru kedim için Royal canin kitten kullanıyorum çok memnun değilim. N&D mi Hill’s mi önerirsiniz ?

25 CEVAP

pablopicasso
pablopicasso

117031

3 nü de kullanmış biri olarak.


Hills diyorum.

blue_hpood
blue_hpood

128292

n&d, çok net. ben iki kedi bakma şansına sahip oldum. ilk kedimde de n&d kullanıyordum. beyaz bir kediydi ve tüyleri parlamıştı resmen. sahibi enjoy kullanıyordu. ben n&d verince tofaştan inip audiye binmiş gibi olmuştu:) şimdi berlin’de de n&d kullanıyorum. uzun süre somonlu kullandım, bıldırcınlı da kullandım, sonra felicia’ya geçmiştim, şimdi tekrar n&d kuzulu aldım, deliriyor resmen. yumuşak kaka sorunu hiç yaşamadım, ben başından beri berlin’i n&d ve felicia ile besledim. tüyleri çok sağlıklı. ekstra hiçbir şey kullanmıyorum, sık sık tavuk, balık, kuzu ve ciğer haşlama vermeye gayret ediyorum sadece. içerik olarak da n&d bir tık önde bana göre. önce n&d somonlu denemenizi öneririm. her kedinin bünyesi farklıdır elbette ama seçenekleriniz bunlarsa önce n&d’ye şans verin bence.

stellabennett
stellabennett

119987

hangi kediye hangi mamanın yarayacağı belli olmaz ama içerik olarak baktığımızda N&D daha iyi gözüküyor

simsim1713
simsim1713

4243

Ben hillsten yanayım. İkinci tercihim de Royal canin. Kedim royal canini daha çok beğeniyor o nedenle dönüşümlü şekilde 10 kg hills bitince 10 kg RC sonra tekrar hills şeklinde devam ediyoruz. bu iki mama kedilerime iyi geliyor, ayrıca mama markalarıyla anlaşması olmayan (Kliniğinde satmıyor ve belli bir yerden almam için yönlendirmiyor.) ve gercekten güvenilir olduğunu düşündüğüm veterinerimiz de RC, Hills ve ND öneriyor. Başka marka mamalarda kanlı dışkılama sorunu yaşıyoruz. Hills ve RCde böyle bir sorun olmuyor.
Nd daha önce hiç denemedik. İlk kez bu ay aldım hills ve Royal canine göre bayağı indirimliydi. Umarım nd'den de memnun kalırız.
Proplan da daha önce hiç kullanmadık denemeyi düşünüyordum ama bir ara proplanlar toplatılacak vs. söylentileri çıkmıştı o günden sonra güvenip almayı düşünmedim hiç.
Kısacası RCden memnun değilseniz ben denemiş ve memnun kalmış olduğum için hills öneririm
Nd yi henüz denemedik o sebeple onun hakkında bir şey söyleyemeyeceğim
Proplan tercih etmezdim.

TATA4242
TATA4242

118617

Nd ve Proplana zerre yanasmayin.Zamaninda Nd içeriğini değiştirdi(zaten güvenmiyordum)Proplan derseniz oda ****** olmasa :) Mamada sorun olduğunu söyleyeceği yok.
Hills ya da Brit diyebilirim.Hills içerik olarak iyi bir mama değil ama en azından şikayet azdır.R.c filan yanında halt yemiş.

TATA4242
TATA4242

118617

Hills kullananlar tüy dökme sorununa iyi geldiğini söylüyor ve bende buna inanıyorum.Cok marka denedim gerçekten çok ama Hillse sıra gelmedi :)
Ama çok araştırdım ve özeldende sordum Hillsin tüy dökümüne iyi gelebilme ihtimali epey yüksek.Brit den sonra denemeyi düşünüyorum.Fiyatlarida R.c kadar uçuk değil indirimleri takip ederek uyguna alıp deneyebilirsiniz

TATA4242
TATA4242

118617

Unutmadan söyleyeyim her kediye her mama iyi gelmez sizin deneme yanılma ile bulmanız lazım yani kedinize bonacibo alsanız çok memnun kalabilirsiniz ama Nd ile deri hastalıkları görebilirsiniz.Bu tamamen kedinize bağlı bir durum.Bonacibo tarzı mama ile beslenen15-20 yaşında azimsanmayacak kadar kedi var aynı şekilde R.c ilede :) ama R.c beğenmeyen kedide var tüy dökmesine sebep olan kedide var.Deneyin derim.

Rosier4
Rosier4

11666

İçerik olarak kesinlikle N&D.
Hills yerine Brit Care - Advance bir bakın derim Hills - Royal - Proplan içerikleri berbat.Her mamada her kediye iyi gelmiyor ufak paketler alıp deneyin derim.

Cinarkedi
Cinarkedi

792

ND mamanin uzun vadede kronik rahatsizlik yaptigini soylemisti veterinerimiz. Rahatsizligin adini hatırlamıyorum ama idrar yoluyla mi ne alakaliydi yalan olmasin. Uzun zaman oldu bunu soyleyeli. Ve kendisine gelen o bahsettigi hastaliga sahip kedilerin hep ND ile beslenen kediler oldugunu soylemisti. Veteriner hekimimiz bilgisine guvendigim birisi oldugu icin bir daha almadim ND. Proplana devam et demisti bana. Ben 3-4 ayda bir ND ya da Acana Orijen alip degisiklik yapiyordum. ND nin son aldigim paket ise zaten renk ve koku olarak oncekinden farkli çıkmıştı ve kedim yememisti. Ben de iade etmistim. Veterinerin o lafindan sonra da almadim zaten. ND nin internet sikayetlerini okuyun. Zaten anlarsiniz kalitesini bozdugunu. Illa alacaksaniz Acana Orijen vs alin ama Proplanla falan karıştırıp verin bence. Cok fazla protein icerdikleri icin sıkıntı olabilir kedi icin. Sonucta bunlar ev kedisi. Diger arkadaşların da dediği gibi aklinizdaki mamalardan az az alin ve deneyin hangisini severse ondan devam edin. Ayrica hills ile proplan arasinda pek fark oldugunu düşünmüyorum kalite olarak icerik olarak. Ben hangi markayi alirsam alayim hep balikli aliyorum. Ama agirlikli olarak proplan kullaniyorum. Cok matah bir mama degil orta segment. Ama ND gibi bir markaya 2 kat para verip sıkıntı yasamaktan iyidir.

msfkaya
msfkaya

3391

royal canin kullanıyordum. buradaki yorumlardan sonra hillse geçmeye karar verdim mama azalınca alacağım

Sezgek
Sezgek

16545

ben yukarıdakilerin hepsini ve üstüne brit care e kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki benim kızıma en iyi gelen hills oldu denildiği gibi dökülme olan bölgelerde yeni tüy çıkmasını tetikledi üstüne basarak söylüyorum benim kızıma iyi gelen mama diyorum bunların içinde en iyisi demiyorum proplanda aşırı kilo alımı ve tüy dökümü kaş üstü kaşınması vardı bir de son toplatılma olayından sonra zaten propla pek içime sinmiyor brit ilk çok iyi gelmişti hatta en sevdiğim özelliği kedime resmen su içme alışkanlığı kazandırdı en büyük artısı bu oldu briti bırakmama rağmen artık düzenli su içiyor britten önce çok az su içerdi ama sonra derisinde yaralara neden oldu aynı şekilde nd de deri de yaraya neden oldu brit ve nd benim kzıımda birebir aynı tepkilere neden oldu hatta brit yaklaşık 4-5 aylık kullanımdan sonra yara yaparken nd hemen yaptı

Ruzgarin
Ruzgarin

696

RC veya hills

hills. ASLA ND kullanmayın. burada nd ile sorun yaşayanları okuyun.

gece18
gece18

13005

Hangisi iyi geliyorsa ama tercihim nd.

Emirckr
Emirckr

11040

İçerik olarak kesinlikle N&D,


Fakat yine de deneye deneye kedinizin damak tadına en uygun mamayı bulabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1200 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81603 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR