Kuru Mama Anketine Katılır Mısınız

Rabiacingz
Rabiacingz

824 Puan

Anket

Sanabelle
(31 oy)
Petline
(1 oy)
Felicia
(6 oy)
Toplam (38 oy)

Orta segment mama İçeriği olarak hangisi daha iyi bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

29 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Yani gerçekten şaşırtıcısiniz su sanabelle-bozita Türk markası olsa kimse almaz.Alman markası ya herkes alır yeter ki Türk olmasın.


Neyse sanabelle gibi kutsal bir mamaya dil uzatmayalım (!)

TATA4242
TATA4242

118617

Ama listede bir emek var onun hakkını yemiyim :) Tek sıkıntı mystic göremedim subjektif yorumlama yapılmış ama mystic kaç verirdi merak ettim :)

MustaaC
MustaaC

429

@tata4242 dostum bir bölüm aldım arkadaşın çalışmasından. Sizin söylediklerinizi destekleyen açıklamaları var:



  1. Et ve yağ içeriklerinin kaynağı
    Et yan ürünleri çoğunlukla iç organlar ve bağırsaklardır ve etlerden daha az kaliteli bir protein kaynağı olarak kabul edilir. Temel olarak, bu tür bileşenlerin gerçek içeriği iyi tanımlanmamıştır. Ayrıca kalite kontrolleri genellikle yetersizdir. "Hidrolize protein", "Hidrolize protein özü", en belirsiz kaynaklardan elde edilen yan ürün et bileşenlerinden üretilir. Çoğu durumda, kaliteleri daha düşüktür ve kökenleri en hafif tabirle çok şüphelidir. Bu tür bir bileşen gıdadaki ana et kaynağı bileşeniyse, bu gıdadaki et içeriğinin tüm kalitesi şüphelidir. Gıda, ek (tamamlayıcı) et kaynakları gibi bileşenler içeriyorsa, bu gıdadaki tüm et içeriğinin kalitesini düşürür. Bir bileşen "tavuk ve tavuk yan ürünü" olarak tanımlandığında, "normal" bir et kaynağı da içerdiği için onu kısmi bir yan ürün bileşeni olarak görüyorum. Bu tür bileşenlerdeki et ve yan ürün kısımlarının oranı bilinmediğinden, bunların 1/2 kısım et ve 1/2 kısım yan üründen oluştuğunu varsaydım.

MustaaC
MustaaC

429

Bir gıdanın hem yan ürün et hem de bitki proteini içermesi durumunda, yan ürün içeriğinin olumsuz etkisi, daha az protein katkısı olduğundan daha düşüktür. Bu katkı, toplam protein miktarından bitki proteinleri kısmı çıkarılarak hesaplanır. Sadece kalan protein miktarı et ürünlerine göre hesaplanır. Aynı şey, taze malzemeler gibi ek protein türleri içeren yiyecekler için de geçerlidir.
“Etler ve et türevleri”, “hayvansal yağlar”, “bitkisel yağlar”, “sıvı ve katı yağlar” vb. bilinmeyen kaynaklardan gelen özel olarak adlandırılmış ve tanımlanmamış içerikler değildir. Kaliteleri doğru bir şekilde değerlendirilemez ve bu tür bileşenleri içeren bir gıdanın et ve/veya yağ içeriğinin tüm kalitesi sorgulanabilir.

MustaaC
MustaaC

429

@tata4242
Hassasiyetinizi net olarak anlıyorum. Patisever olarak o canların iyiliğini düşünüp en iyisini bulmaya çalışıyoruz ancak sektörde deli para dönüyor. Para kazanmanın en kolay yolu da kalitesiz ürünü kaliteli olarak lanse edip pazarlamak. Benim paylaştığım listede yazar içerik bilgisini doğru kabul edip ona göre sıralama yapıyor. Üstü kapalı ifadeleri vs. göz önüne alıyor ama muhtemelen gözünden kaçan epeyce bir durum mevcuttur. En azından karbonhidrat içerikleri kurutulmuş et mi işlenmiş et mi kullandıkları vb. hususları benim gibi cahillere bile anlatabilmek açısından başarılı buldum yazısını. O yüzden paylaşmak istedim. Kulaktan dolma, şu marka iyi bu marka kötü gibi yorumlardansa istatistiksel ve matematiksel temellere dayanan bilgiye güvenmeyi tercih ediyorum genelde. Size de paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum. Marka fanatikligi (kendi kullandığımızı övüp, diğerlerini yermek) ya da ithal sevdası bana da çok itici geliyor.

TATA4242
TATA4242

118617

Sanabella neresi iyi Allah aşkına
İçerigi belirsiz bir mama
https://www.bosch-tiernahrung.de/bosch_de_en/sanabelle-no-grain.html
Kanatlı eti der hayvansal yağ der.İcine patates,nişasta vb.basilmis şekilde.
Birde bu maması en iyi mamalarindan ve tahilsiz :)
Size tavsiyem Brit Care alın düzenli geçiş yapar ve süreyi uzun tutarsanız ishal yaşamazsınız.Eger seçenekler arasından seçim yapmam gerekirse felicia derim ama açıkçası fiyat performans açısından brit care daha iyidir.

Balimlilac
Balimlilac

11271

yani felicia öneriyorsunuz ama sanabelle neresi iyi diyorsunuz. Önerdiğiniz mama hidrolize protein diye geçiyor. İçerisinde hayvana faydalı birşey yok. Kedilere taze et içeren mamalar verilmeli. Sanabelle tahılsız ve taze et içeriyor. O kadar mama denedim acana dahil, kedime tek yarayan mama o oldu. İçeriği de çok iyi. Birazcık içerik okuma bilgisi olan birisi Sanabelle nin bir çok mamadan iyi olduğunu görür.

Balimlilac
Balimlilac

11271

Kediniz vücut geliştirmeyecekse hidrolize proteine ihtiyacı yoktur :) Taze et içerdiğini nereden mi biliyorum? İçerik okuyorum :) Taze et içermiyorsa yazamazlar içerik kısmına.

TATA4242
TATA4242

118617

Senin mamanda
Balık unu diyor kaynak ne ?
Hayvansal yağ diyor kaynak ne ?
Kanatlı eti,Kümes hayvanı vb.diyor kaynak ne ?
Karaciğer diyor kaynak ne?
Yani bunlar hangi hayvandan alınıyor sen markete gitsen ve böyle bir salam vb.gorsen alır mısın?

Balimlilac
Balimlilac

11271

Bence de :)

MustaaC
MustaaC

429

Sanabelle ve Felicia arasından Sanabelle bir tık daha iyi. Ama birbirine çok yakın klasmanda mamalar. Hatta Kitten maması olarak Felicia daha iyi. Genel olarak Sanabelle daha iyi. Yurtdisinda güzel bir çalışma yapmış bir arkadaş. Detaylı istatistiksel analizler ile içerikleri analiz etmiş. Benim hoşuma gitti, mantığıma da yattı. İngilizcesi olanlar bakabilir. "dry cat food evoluation and comparison"

TATA4242
TATA4242

118617

Liste baya sıkıntılı bonacibo-felicia-prochoice arasında fark bu denli olamaz :)(İçerikleri çok be zer) Ayrıca matisse kötü denmiş brit premium iyi denmiş buda olamaz.Tamam matisse kötü ama Brit premium ondan iyi değil.Bunun yanında fitmin kötü gosterilmis vs exclusion gömülmüş.Epey yanlış var.

MustaaC
MustaaC

429

Listenin başında hangi kriterlere göre puan verildiği çok güzel açıklanmış. Bana göre gayet objektif. Yabancı Dil puanlari incelemek için gerekli değil, ancak puanlamanin nasıl yapıldığını takip etmek için gerekli. Bu arada benim mesajı bulamadim, muhtemelen silinmiş. Bazı mamalar yok, liste 02.01.2022 de güncellenmiş en son. 'dry cat food evoluation and comparison' olarak arayınca çıkıyor.

MustaaC
MustaaC

429

Brit premium kısmında ben de katılıyorum size brit care ondan çok daha iyi bir mama. Acaba bize gelen ile yazarın incelendiği arasında bir fark mı var diye şüphe etmedim değil.

aycylmz
aycylmz

14295

Sıklıkla alışveriş yaptığım bir petshop felicia mamadan karaciğer hastalığı ile ilgili şikayet aldığını ve artık satmacağını söyledi. felicia hiç kullanmadım ne kadar doğru bilmiyorum ama bu seçenekler arasında bence de en iyisi sanabelle.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 818 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR