Doymuyor

Crnrts
Crnrts

889 Puan

Köpeğimin yeme güdüsü çok fazla. Mamasını markanın önerdiği aralıkta veriyorum ama yinede doymuyor sürekli mama kabını yalıyor yada etrafta yiyecek bir şey arıyor. Daha fazla verdim denemek için yinede doymadı , kustu zaten fazla geldiği için. Doyma hissi yok resmen. Hiç bir yiyeceği ayırt etmiyor hatta yabancı bi şey görsün halıda plastik, bez, onu bile yiyor

8 CEVAP

Elfffff
Elfffff

5341

Ben de yeni bir sokak kedisi sahiplendim önceki kedime göre çok yiyor sanırsam aç kalıcam düşüncesi yüzünden böyle yapıyorlar.Zamanla geçer umarım.Bir de mamanınız markası da önemli.

brtnerzncn
brtnerzncn

1896

Genelleme yapmayayım ama köpek ve kedilerin çoğunda var bu siz günlük yemesi gerekeni verseniz yeter. Bizimki de bir paket sesi ya da buzdolabı kapağının açıldığını duysa sanki günlerdir açmış gibi koşa koşa gelir. Yemek yerken izleyip ağlar. Huy :))

Feronia
Feronia

117611

Bunun bence en güzel çözümü temelli bir diyet değişimi. Köpekler oldukça obur hayvanlar. Kuru mama gibi konsantre ve az miktarla beslemeye yönelik bir diyette böyle davranmaları çok normal ki benim kızım BARF yemesine rağmen böyle davranıyor. Normalde 70 gram kadar kuru mama yiyecek hayvana günde 3 öğüne bölerek 250 gram kadar ev yapımı mama veriyorum, onunla bile yemek aranıyor. Kuru mamanın nem oranı yaklaşık %10'ken ev yapımı, dehydrated mama, yaş mama gibi diyetlerde nem oranı yaklaşık %60-70. Bu yüzden konsantre değil ve daha fazla veriliyor. Veya arada bir faydalı meyveler ve kuru sakatat kemirmelikler ile oyalanmasını sağlayabilirsiniz. Benim kızımın en sevdiği oyunlardan biri leblebi yakalamacadır. :D

Crnrts
Crnrts

889

Ayrıca aşırı hızlı yiyor, yavaşlatan mama kabı aldım o birazcık fayda etti neyseki

senadgn97
senadgn97

16

Aynı sorun bende de var ama güzel önerilerde bulunmuş arkadaşlarr

Crnrts
Crnrts

889

Teşekkürler arkadaşlar. 6 ay oldu sokaktan alalı, zaten 1 aylıklı. Aç kalma korkusu geçmiştir diye düşünüyorum. Demek ki huyu bu katlanıcaz artık :)

izzy
izzy

11296

Aynı benim oglan :) ne kadar yerse yesin 4 yıldır doydugunu görmedim

romeonuz
romeonuz

1039

Benim kedimde asla doymaz ne kadar mama koyarsam koyayayım ver ver der :)))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3814 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR