Kedide Bit Şüphesi

maine
maine

1853 Puan

Merhabalar.. 4 gün önce evimize gelen misafirlerin çocugunda kaşıntı vardı ve dün arayıp çocukta bit olduğunu söylediler evimdeki kediye bulaştımı acaba diye telaşı başladı bende evde derisini felan kontrol ettiğimde bir şey göremedim kaşıntı vs yok ama kuluçka dönemi olur mu acaba diye kaygılarım var ve kedim hamile önerileriniz nelerdir ?

4 CEVAP

maine
maine

1853

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için, içim rahatladı :)

aslihan_e
aslihan_e

128563

Size geçmiş olabilir, bit bu sonuçta. Kedilerde pire olur, bit bu zamana kadar hiçbir sokak kedisinde görmedim.

maine
maine

1853

Şampuan felan aldım bunun için onunla izole etmeye çalışıyorum kendimi :) ama kedi korkuttu beni farklı farklı şeyler yazıyor araştırdım biraz onun için sorayım burdan dedim

aslihan_e
aslihan_e

128563

İnternette kedi biti diye kedi piresinden bahsediyorlar bu yüzden bilgi kirliliği oluşmuş. Pireyi de bit diye adlandırmışlar yani. Kediler bit taşısaydı şuan kafam bit içinde olurdu çünkü sokak kedileriyle sürekli haşır neşirim. Bu zamana kadar yüzlerce kedi baktım hiçbirinde bit bulmadım. Bit kediye geçen bir şey olsaydı illa ki dışardaki kediler kaparlardı. Kediler pire kapıyor bit değil ve görünüş olarak da net ayırt ediliyor bit ve pire. Birbirine hiç benzemiyor. Bence bu konuda içiniz rahat olsun. Şimdi yabancı kaynaklara da baktım baş biti sadece insan başında yaşar insan vücudunda bile yaşayamaz diyor ve kedi köpeklere geçmiyormuş. Geçse zaten dışardakiler hep bitli olurdu. Pire oluyor onlarda.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 184 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR